Reklama

Reklama

Zakázaná láska

  • Česko Lovingovi (viac)
Trailer 1

Richard Loving (Joel Edgerton), biely stavebný robotník v Caroline County v štáte Virginia, sa zamiluje do čiernej ženy, rodinnej priateľky Mildred Jeterovej (Ruth Neggaová). Po tom, čo Mildred zistí, že je tehotná, Richard sa rozhodne vziať si ju za ženu. Keďže rasovo zmiešané manželstvo by v roku 1958 porušilo zákony štátu Virginia, odcestujú na svadbu do hlavného mesta Washingtonu. Richard plánuje postaviť dom pre Mildred necelú míľu od jej rodinného domu, ale aj tak manželov v roku 1960 zatknú a pošlú do väzenia. Boj manželov Lovingovcov sa skončil až na Najvyššom súde. Jeho prelomové rozhodnutie v kauze Loving vs. Virginia z roku 1967 vošlo do histórie a príbeh zakázanej, rasovo zmiešanej lásky Lovingovcov obletel celý svet. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (57)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film Loving prišiel potichu a s pokorou a všetkým tohoročným nominovaným černošským filmom v kategórii naj film vytrel zadok. Nepotrebuje kričať do celého sveta, že TU! hrajú černosi a film je o rasizme... Je to ako s hlavnou dvojicou, ktorá v 50-tych rokoch dlho zvádza boj s predsudkami a úradmi. "My vieme, že to prehráme. Možno prehráme zopár bitiek, ale možno vyhráme vojnu..." Pomalým, ale veľmi príjemným tempom vyrozprávaný film pôsobí veľmi nevtieravo a v tom je jeho najväčšia sila. Joel Edgerton zahral mlčanlivého dobráka úplne fantasticky a Ruth Negga mu bola veľmi dôstojnou partnerkou a prial by som jej toho oscara. Veľmi ma zaujal i šéf policajtov - Marton Csokas, zatiaľ známy skôr z vedľajších rolí, ale verím, že sa ešte stretneme. Ako spomína Malarkey film je veľmi realisticky natočený, nie je v ňom žiadna zbytočná umelá scéna, dokonca ani jediná blbá alebo trápna veta. Na filme by som nemenil nič, keď tak možno emocionálne pritlačil v niektorej scéne a možno by to vyšlo i na plný počet. Tá fotka na konci filmu, to bola krása...Silné štyri hviezdy. 80%. Joel Edgerton 100%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Suhlas s Pomom. Je to fakt az prilis komorne. Cely ten konflikt riesia v pozadi pravnici, co by mi nevadilo. Mrzi ma ale, ze film nie je vyhrotenejsi, ked uz sa viac venuje ustrednym postavam. Cely cas to vyzera, ze ich situacia, ktorej musia celit prilis nerozhodila. Ona smutne pozera na jednu stranu a on na druhu a tak vyzera väcsina scen. Bodlo by viac rozhovorov medzi nimi o tom ako trpia, ze nemôzu byt tak dlho so svojimi pribuznymi, ze vôbec musia bojovat o svoju lasku atd. Pokial je jeden z paru introvert, tak to je v pohode, ale ak su takí obaja, tak to je z divackeho hladiska celkom nuda bez poriadnych emocii. Ale Joel Edgerton podal skvely vykon a nominaciu na Oscara by si skôr zasluzil on ako Ruth Negga. 6/10. ()

Reklama

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jeden z "nejpomalejších" filmů, které jsem kdy viděl, v němž navíc z jakéhosi důvodu není příliš místa pro jakékoli okázalejší herecké výkony; ni bouřlivé emoce či vyhrocené dramatické scény, a přesto - anebo naopak právě díky onomu minimalizování všech umocňujících elementů - se jedná o nesmírně vtahující příběh. ()

Jhershaw 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že jsem čekal o něco víc, než jen vizualizaci wikipedie/ článku v novinách. Loving plyne pomalu (ale jistě), občas se přeskočí měsíc, občas rok, ovšem život jde dál. Bez nějakých výraznějších momentů a zapamatování-hodných scén, ale v té všednodennosti je jisté kouzlo. (ale zajímavé bylo, že snad pokaždé, když Edgertonova postava stavá nějaký dům, je jeho zeď stejně vysoká.) Herecky výborné. 70 % ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Velmi nenápadný snímek, stejně jako byla nenápadná i oscarová nominace Ruth Neggy. O to větší pozornost by si Loving zasloužila. Zdá se až neuvěřitelné v dnešní liberální společnosti, že ještě v nedávné historii byli lidé na západní polokouli trestáni pouze za to, že se zamilovali. Joela Edgertona jsem téměř nepoznal, ale spolu s Ruth Negga velmi přesvědčivě ztvárnili pár obyčejných lidí, kteří nikomu neublížili a přesto bylo dlouho ubližováno jim samotným. Mám jedinou výtku - ačkoli mi to obecně nevadí, snímek byl až příliš natažený a rozvleklý, určitě by mu neuškodilo menší prostříhání. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama