Reklama

Reklama

Rozum a cit

  • Česko Rozum a cit (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pani Dashwoodová sa po manželovej smrti musí so svojimi tromi dcérami vysťahovať z rodinného sídla a nový domov nájde u vzdialeného príbuzného. O dcéry na vydaj čoskoro prejavia záujem nápadníci - Elinor sa zapáči bohatému Edwardovi Ferrasovi, o Marianne sa zasa zaujíma plukovník Brandon. V skutočnosti je však Ferras tajne zasnúbený s inou a Mariane tiež pred uzavretým nápadníkom uprednostňuje iného ctiteľa. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (409)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Velkolepá inscenace veleznámého romantické díla z ruky Jane Austenové je ukázkovým příkladem elegantního skloubení neuvěřitelných hereckých výkonů, propracovaného scénáře a důvěryhodného audiovizuálního ztvárnění. Z celého díla na mě sálala kouzelná britská atmosféra, od dobových kostýmů, přes stará panství, až po typicky deštivé počasí. Nutno vyzdvihnout mladičkou Kate Winslet, sympatickou Emmu Thompson a příjemně otravnou Elizabeth Spriggs. Zkrátka tento snímek je absolutně mým šálkem kávy ve všech směrech a splnil má očekávání na výbornou. ()

Ištván87 

všetky recenzie používateľa

Perfektní adaptace knihy Jane Austinové se skvělým hereckým obsazením. Mužské herecké trio je sice poněkud ve stínu hlavních hrdinek ( Skvělá Emma Thompsonová a bezchybná Kate Winsletová ), nicméně Alan Rickman, Hugh Grant a v maličké roli se krčící a přitom vyčnívající Hugh Laurie dodávají příběhu kombinaci charismatu a humoru. ()

Reklama

ripo 

všetky recenzie používateľa

Tento film bol pre mňa jedna veľká nuda. mal som veľakrát nutkanie, aby som ho nedopozeral .... V prvom rade znova opakujem, že mám miernu antipatiu ku kostýmovým filmom , zobrazujúcim XIX. storočie. No v tejto dialógovej "divadelnej hre" ma neupútalo nič, akurát to, že casting bol výborný. Emma Thompson ako utiahnutá stará panna, Alan Rickman so svojou bolestínskou vizážou, Hugh Grant ako nesmelý a nevyrovnaný lámač sŕdc a uplakaná a láskou sklamaná Kate Winslet ... K tomu množstvo prázdnych dialógov, ukričaných vidieckých paničiek a nafúkaných veľkomestských buržujov .... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Môj najoblúbenejší film žánru, ako to povedať, historických filmov z anglického vidieka 19. storočia? Najáčkovejšie obsadenie, aké si Lee mohol želať, ešte v období, keď Grantov priblblý nesmelý výraz bol neotrepaný. Scenár nejde po vyšlapaných cestičkách, ťažko by som na začiatku odhadol, ako to skončí. Lee je chameleón a v každom žánri patrí k špičke. Sviežejšie ako A Room with a View. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Britská smetánka v okouzlující romanci, kde i Alan Rickman je sentimentálním snílkem a kde je radost sledovat veselou Kate Winslet a rozumnou Emmu Thompson. Ang Lee je čaroděj, který se dokázal přizpůsobit britskému duchu vyprávění a vybral z jazyku Jane Austen potřebné pasáže. Díky absolutnímu happyendu se sice nedočkáme většího překvapení, ale na tom už nesejde. Sedněte si, užívejte, prožívejte a plačte dojetím. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (75)

  • Emma Thompson vyrozprávala, že počas scény, kde sa plukovník Brandon (Alan Rickman) blíži k Elinor (Emma Thompson) a Marianne (Kate Winslet) na koni, mnohé zábery zničila plynatosť koňa. Nakoniec boli nútení nakrútiť scénu aj s hlučnými konskými vetrami, ktoré boli neskôr vystrihnuté zo soundtracku. (Arsenal83)
  • Uvedenie tohto filmu a jeho popularita spôsobili návrat románu do zoznamu bestsellerov The New York Times. (Arsenal83)
  • V knižnej predlohe je plukovník Brandon o 16 rokov starší od Marianny Dashwoodovej. V realite je Alan Rickman o 29 rokov starší ako Kate Winslet. (Elessar.)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Reklama

Reklama