Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Listopad 1973, Connecticut, USA. Každý z Beatles točí sólové album, manželská nevěra je součástí života většiny rodin, sex přestal být tabu. V rodině Hoodových zrušili všechny zábrany. Rodičům i dětem vyhovují jejich vlastní představy sexuální revoluce. Před setměním, kdy se každý člen rodiny připravuje na svůj noční život, přichází nejhorší ledová bouře za posledních sto let. Po noci nemorálních událostí a jedné tragédie se rodina v mrazivých ranních hodinách po bouři sjednocuje, aby zachránila téměř zpřetrhaná pouta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Vo filme - prelievajúcom trpké osudy, sexuálne vášne a dejové línie viacerých postáv, no všetky cezo mňa prejdú bez hlbšieho zaujatia a najmä bez emócií - je niečo veľmi zle. Autor predlohy sa zrejme snažil navodiť dospelácky útrpný výzor a nepôsobiť ako patetický románopisec, ale zastávam názor, že by sa tvorcovia mali naučiť, že aj v chladnom deji, do ktorého si divák ťažko dobýja cestičku, je potrebný aspoň minimálny emocionálny náznak. Anga Leeho mám v rebríčku obľúbených tvorcov dosť vysoko vďaka mojim milovaným dielam Tiger a drak alebo Rozum a cit, ale toto je menší prešlap. 3 neisté hviezdy za herecké výkony a sexuálnu odviazanosť Christiny Ricci, ktorá bola skutočne na zahryznutie. ()

arie 

všetky recenzie používateľa

Ang Lee natočil klasickú konvenčnú epizódu zo života niekoľkoých postáv, ktorých príbehy sa preplietajú v klbku emócií na pozadí dobových udalostí a sexuálnej otvorenosti 70. rokov. Snímka so skvelým obsadením však zanecháva na duši len slabú ryhu kvôli priemernému scenáru a nerozvinutosti niektorých postáv. Správna atmosféra a hĺbka sa dostavujú až v posledných minútach, no najväčšiu pozornosť si zasluhuje magická hudba Mychaela Danna. ()

Reklama

major.warren 

všetky recenzie používateľa

Ledová bouře je mozaikou osudů, jíž vládne ryzí filmařina. Ang Lee je zárukou kvality, což snímek může leda stvrdit. S lítostí cítím, že Ledová bouře je dosti opomíjená předehra k oscarové Americké kráse, s níž sdílí nahlížení za záclonky "spokojených" domácností střední třídy. "Bouře" "Krásu" v určitých momentech i lehce převyšuje, zejména svou přirozenou jímavostí a strhující katarzí, jež se obejde bez náznaků laciných berliček. Scenárista James Schamus dokázal z literární předlohy sestavit perfektně fungující síť postav rodinných příslušníků a sousedů. Jednotlivé vrstvy se postupně překrývají, aby se mohly v podobě mrazivého pekla propojit a vyústit v omračující závěr. Krásný a emocemi nabitý film, který si moc rád v budoucnu připomenu. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Nesnesitelná lehkost licoměrnosti. Podobné Americké kráse tím jak jsou postavy uvízlé v chladu (tady i meteorologického původu) a zvolenými způsoby eskapismu směřují jen k další destrukci. Nedostatek emocí bych nevyčítal, vždyť k motivu vyprahlosti v dysfunkčních rodinách, co se kinematografií táhne bez ohledu na historické období a politickou situaci, patří už svou podstatou. Vadil ten balast strojenosti, nevhodný „asijský“ hudební motiv a potíže s převedením knižní řeči. Generál Lee nabídl dlouhou dělostřeleckou přípravu, ale frontální útok nepřišel.. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem sa zbaviť dojmu, že mám v ústach Allenovskú pachuť-možno v ňom Ang Lee videl i čerpal inšpiráciu, pretože pokiaľ ide o drámy založené na konverzácii a riešení ľudských pováh a príčin jednania, je Woody Allen majstrom v obore. Nemenej dobrú prácu však odviedol aj Lee. Zaujímavý príbeh, disponujúci výbornou charakteristikou postáv a ich vzájomne prepojenými osudmi, bol lahodnou potravou pre moju filmovú dušu. Nemenej skvelé bolo aj obsadenie. U mňa spokojnosť. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 1997 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)
  • Tento film byl úplně premiérou pro Katie Holmes. Na tento film ji poslal manažer talentů Al Onorato. (ČSFD)
  • Film vyhrál cenu za nejlepší scénář na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama