Reklama

Reklama

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, celkom obyčajný muž, ktorý pracuje v lahôdkach a žije v malom dvojizbovom byte so svojou matkou Patty (Miranda Richardsonová) závislou od alkoholu. Jedného dňa Jeff stretne v tamojšom bare svoju bývalú priateľku Erin Hurleyovú (Tatiana Maslanyová), ktorá obdivuje jeho láskavosť a šarm, ale frustruje ju jeho nedostatok zaujatia. Erin mu oznámi, že pobeží  Bostonský maratón, aby získala peniaze pre nemocnicu, v ktorej pracuje. Jeff požiada každého štamgasta v bare, aby finančne prispel a sľúbi jej, že na ňu bude čakať v cieli s veľkým transparentom. V deň maratónu sa Jeff ponáhľa, aby sa dostal do cieľa včas. Ako sa Erin približuje, na mieste, kde čaká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi musia amputovať obe nohy nad kolenom. Keď znovu nadobudol vedomie, spomenie si, že pred výbuchom zbadal atentátnika. Patty volá FBI a Jeffov osobný boj sa práve začína. Kým sa všetci jeho blízki vyrovnávajú s následkami zranenia, Jeff sa stáva symbolom hnutia Boston Strong, symbolom nádeje a nezlomného odhodlania čeliť zlu a násiliu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (128)

classic 

všetky recenzie používateľa

Prvá hviezdička je za „obetavé herecké nasadenie” Jakea Gyllenhaala, a druhá, de - facto za to, že stelesnil Jeffa Baumana, ktorý bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste... Bostonský maratón ( masaker z 15. apríla, roku 2013 ), na ktorom dvaja blbci odpálili 2 podomácky vyrobené bomby, kde práve na tejto súťažnej akcii vybuchli, je rovnako notoricky známy, ako SEPTEMBER 2001, a tak sa dalo teda očakávať, že sa tejto témy chopia hollywoodski filmári, ktorí o prvom, zmieňovanom námete, podľa mňa nenakrútili príliš dobrý film, ale skôr strašne biedny, až to bolí, a nezachránil to inak výborný Gyllenhaal, ktorý sa môže snažiť koľko chce, pokiaľ je slabučká réžia, ktorá je vskutku úbohá, tak je 100 % isté, že vznikne veľká hlúposť, ktorá ma dokonale otupila ! Je obdivuhodné, že sa Jake zhostil úlohy, ktorá nie je jednoduchá. Na tomto maratóne sa odohrali útoky, ktoré zapríčinili, že síce prežil, ale prišiel o obe nohy, a tak sa stal mrzákom, čo sa musí nejak vysporiadať so životom... To je na jednej strane zaujímavé, videl som typických obyvateľov Bostona, ktorí sú aj v skutočnosti takíto primitívni sedliaci, ktorí po nadávku nezájdu ďaleko, a áno, prostredie, kde žije hlavný hrdina, je mimoriadne realistické a autentické, ale na strane druhej, sa to niekde musí odzrkadliť, najmä v réžii, ktorá je neskutočne trestuhodne nevyužitá, ani neviem, koľko pozitívnych vecí môžem vlastne napočítať, čo ma nejako oslovili, okrem Jakea som nenašiel žiadneho herca, ktorý by stál za povšimnutie. Od Davida Gordona Greena si radšej pozrite Trávičku zelenú, alebo na túto tému - Patriots Day. Ja som sa na Silnejšom škaredo popálil, čakal som oveľa viac, ako sa mi dostalo, som sklamaný po všetkých stránkach !!! ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jake dělá co může, ale příběh jeho (real-life) postavy zkrátka neposkytuje plodné podhoubí pro oslavu hodnot, na kterých chce stavět. Ať už je to jejím rodinným zázemím nebo neurčitým a nerozhodným postojem ke vztahu s přítelkyní i tělesné rekonvalescenci, žádný z motivů film nikam smysluplně neposouvá. A mávání vlajkou na stadionu ho taky moc nevyzvedne. Nadprůměrné hodnocení s odřenýma ušima pouze díky Jakeovi. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Ohľadom bombového atentátu na Bostonskom maratóne 2013 ma viac zaujal Deň patriotov s Markom Wahlbergom. Stronger občas ponúkne inovatívnu scénu (hororová pasáž tesne po výbuchu) a snaží sa ukázať pre zdravého človeka bežné veci, ktoré sú ale pre telesne postihnutého takmer až nezdolateľné (dávanie dole obväzov, WC, sprcha). Za to dole klobúk. Bohužiaľ, film má strašne veľa mínusov. Je hrozne dlhý a nudný. Výkon Jakea Gyllenhaala je veľmi nesympatický (Jake to zároveň produkoval). Scenár hrozne nezáživný. No skutočnou bombou je až hrdinova rodina. Ak by to bola paródia alebo satira, nepoviem. Lenže je to film aj o sile rodiny. Prečo ju potom režisér ukazuje ako bandu hajzlov, ožranov, miestami ako keby až negramotných primitívov, otravných hulvátov, blbcov a hlučných kreténov, to je mi záhadou. Ak tvorcovia chceli vzdať týmto filmom hrdinovej rodine poklonu, myslím si, že im to hrubo nevyšlo a v skutočnosti ju do špiku kostí vyurážali a ako bonus to zaznamenali na film, aby sa to dochovalo budúcim generáciám. Spomínate si na bandu stroskotancov okolo Hilary Swank v Million Dollar Baby? Tak niečo také (jediný, kto má aspoň trochu rozumu je Clancy Brown, ale to sa od najpragmatickejšieho bachara zo Shawshanku dalo čakať). V neposlednom rade ma irituje americká posadnutosť zbraňami, vojnou a patriotizmom. Pripadá mi to tak, že sa strašne, ukrutne boja a týmto to maskujú. A to sa mi na tom ako Európanovi hnusí. ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Stronger byl pro mě žhavým želízkem v ohni na rok 2017. Na film jsem se těšil a jasně jsem viděl výborné procítěné drama. Film se mi líbil, ale ze žhavého želízka se stalo "pouze" dobré drama se vším všudy. Hodně dělá Gyllenhaal, který si opět říká o Oscara. (Kterého měl dostat už v roce 2013 za Zmizení, 2014 za Slídila, 2015 za Demolition a 2016 za Noční zvířata.) Proto se film dělí na silné scény, a scény s Jakem. Bostonský výbuch totiž zažijeme v prvních deseti minutách a zbytek filmu koukáme na inspirující, těžký příběh muže, který ztratil obě nohy. Lidé ho vidí jako hrdinu a on samotný nechápe proč. Upřímně, kdyby hlavní roli měl někdo jiný, tak to jsou tři hvězdičky a průměrný film. Tím, že roli má výborný Gyllenhaal, tak je to na čtyři hvězdičky a film je nadprůměrný. Snímek není depresivní jízdou do naší lidskosti, ale je upřímný, smutný a závěr dojímá. Přesto se neubráním pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Explicitní scény výbuchu tu být ani nemusely. Režisér točí samé komedie, takže nechybí ani jedna humorná scéna v autě. Představoval jsem si to mnohem procítěnější, i když i takhle emoce fungují. Nakonec nemohu dát čtyři hvězdičky, protože i přestože se mi několik scén moc líbilo a něco mi zůstane v hlavě. Tak stejně mi to stačí vidět pouze jednou. (72 %) ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

další pohled na atentát na Bostonském maratonu,tentokrát čistě z pohledu jednoho z účastníků.Stronger celkem dobře funguje cca do poloviny,kerá se zabývá samotým útokem a tím co Jeffa potkalo těsně poté.Druhá půlka naopak moc nedrží pohromadě a ačkoliv by mi Jeffa nejspíš mělo být líto,tak mě celou tu dobu spíš iritoval protože se choval jako idiot.Hodně špatně se hodnotí něco co člověk nezažil,nicméně tady mám podezření,že Jeff byl tak trochu idiot už předtím.Plusem každopádně je,že film se celkem úspěšně vyhýbá nánosům patosu a situacím,kdy se snaží diváka emočně vyždímat a nechává reakci čistě na něm.Gyllenhaal pak velmi dobrý,ale znova vidět nemusím...60% ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Súvisiace novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Reklama

Reklama