Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Veľká Británia Blackadder
Veľká Británia, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrajú:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(24)

Recenzie používateľa DocBrown k tomuto seriálu (16)

The Black Adder (1983) (S01) 

Zapomente na lhare Shakespeara, tento serial vam ukaze prave dejiny Anglie. Prave v prvni serii pripomina Atkinson nejvice Beana, kterym se proslavil o par let pozdeji. Ackoli asi 99% z nas videla Beana driv. Svoji blbosti predci Edmunda Cernou zmiji jeho spolecnik Percy, ale Baldrick zde z cele trojce pusobi nejinteligentneji. Dokonce umi cist ! Blessed se pro tuto roli krale narodil (fresh horses !!!), skoda, ze uz v dalsich seriich chybel. Dabing byl sice technicky spatny, ale co do kvality daberu vyborny. Pragr je jediny, kdo dokaze Atkinsona poradne namluvit. Nastesti v novem dabingu zustal, ale jinak az na Placheho (Blessed) jsou novi daberi znatelne horsi. ()

Věštba (1983) (S01E01) 

The Black Vegetable! ()

Zrozen pro trůn královský (1983) (S01E02) 

As the good Lord said: "Love thy neighbour as thyself, unless he's Turkish, in which case, kill the bastard!". V některých vysíláních britské televize vystřihnuto. ()

Arcibiskup (1983) (S01E03) 

Nejlepší díl první série, Baldrick je ještě opravdu vychytralý ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Druha serie je hodne jina nez prvni. Atkinson zde poprve a naposled vypada s vousy jako elegan a predevsim pribira hodne inteligence, mazanosti a podlosti. Prvnim shlednuti jsem si musel hodne zvykat na uplne jineho Atkinsona. Polosilena sexy kralovna a Melchett byli vyborni, ale Nursie uz prilis prehanela. Stejne mi ale dvojka uplne nesedla. V jednice bojoval Edmund o to stat se kralem, ale tady jen o malickosti (lasku, penize, prizen kralovny). A v predposledni epizode se poprve objevuje Hugh Laurie a zustava az do sameho konce. ()

Hlava (1986) (S02E02) 

Pro mě nejhorší epizoda Černé Zmije, jako jediná za pouhé 4*, vše ostatní za pět. ()

Pivo (1986) (S02E05) 

Hugh Laurie poprvné na scéně a vydrží až do hořkého konce v první světové ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Tahle serie se mi libila nejvic. Za naprosto tupeho prince regenta (genialni Hugh Laurie (brrr, jak muzete psat Dr. House Laurie, kdyz naopak v Dr. Housovi hraje Hugh George Laurie)) vladne prakticky samotny Edmund (a po poslednim dile uz se vsim vsudy). Vedle koncertu ustredniho tria se ostatni herci (Barrie, Coltrane, McInnerny, Connor za Allo Allo) jen tak zablysknou a znova zmizi, zadna dalsi hlavni postava jako kral ci kralovna tu neni, i kdyz se tu objevuje nevyrazna Mrs. Miggins, o ktere byla rec uz ve druhe serii. "omylem si urizl hlavu pri cesani vlasu", "Trafalgar ? Dobre, zminim se o tom Nelsonovi" ... ()

Vůl a volby (1987) (S03E01) 

Moc se v těch volbách nezměnilo, že? Ti směšně oblečení kandidáti se účastní do dneška. Stačí se podívat na jména jako Lord Buckethead, Elmo nebo Mr Fishfinger ()

Žně a ženich (1987) (S03E05) 

Asi nejslabší epizoda třetí série, ale stále za plný počet. Miranda Richardson se vrací. ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Tak kdopak se nam vsechno vratil : na plny uvazek Fry a McInnery jako Melchett a Darling. Dale se znova mihne Bob, Lord Flasheart, a i v teto serii Miranda Richardson. Jinak mi prijde tahle serie mirne slabsi jak treti serie, ale eventuelni pate pokracovani by se byvalo urcite zkouslo. Prvni svetova je pro Brity hodne citlive tema, takze uz to neni takova sranda jako predchozi serie a je znat znacnou trpkost z valecneho silenstvi, zejmena ve skvelem zaveru. No mapa v meritku 1:1 byla uzasna. ()

První dáma (1989) (S04E03) 

Please please please stop a odpověď Don't let him ever... stop ()

Vojenský lazaret (1989) (S04E05) 

Miranda Richardson se opět vrací ()

Súvisiace novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama