Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Veľká Británia Blackadder
Veľká Británia, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrajú:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(24)

Recenzie používateľa PEZ k tomuto seriálu (4)

The Black Adder (1983) (S01) 

Neskutocne trapne, ponure, britsky depresivne, pre mna toto nebola komedia, ale tragedia (nakoniec aj samotni tvorcovia s odstupom casu priznali, ze prva seria sa nevydarila). Len kvoli hodnoteniam a renome som nasiel silu pozriet si aj dalsie serie a spravil som dobre! BBC sa nakoniec o tri roky rozhodlo pokracovat, ale musel sa okresat budget a do teamu prisiel vypomoct dalsi scenarista Ben Elton. Pomohlo a dalsie serie su rozhodne lepsie a konecne (miestami) aj vtipne. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

O triedu lepsie ako prva, nevydarena seria. Zaujimave je, ze sa pribeh presunul z 15. do 16. storocia a postavy Ciernej Zmije a Baldricka sa vymenili, tzn. Cierna Zmija zacal byt ten chytrejsi a naopak z druheho menovaneho sa stal najvacsi tupon vo vesmire. Okrem noveho scenaristu sa pridali do zoznamu skvelych hercov Stephen Fry a Miranda Richardson. Vo dvoch castiach sa dokonca objavil Hugh Laurie. ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

3. seria sa opat posunula do inej doby, tentokrat spriada Cierna Zmija svoje prefikane plany na prelome 18. a 19. storocia. Baldrick sa stal este tupsim ako predtym (kto by veril, ze sa to este da) a Hugh Laurie nahradil ako staly ucinkujuci Stephena Frya (ten sa objavil iba v jednej casti, rovnako aj Robbie Coltrane). Je vtipne vidiet Hugh Laurieho, ako hra slabomyselneho princa (ako kontrast k Housovi). Inak priblizne na urovni druhej serie - obcas vydarene vtipy, obcas nie (ale niektore diely stali za to). ()

Černá zmije IV (1989) (S04) 

Bez vahania najlepsia seria serialu, nielen plna absurdneho vojenskeho humoru, ale aj s presahom, triafajuca do cierneho. Niektore situacie nedali nepripomenut Hlavu 22. Napriek tomu, ze sa pribeh presunul az do obdobia 1. svetovej vojny, v hlavnych ulohach ucinkuju ti isti hviezdni herci a samozrejme nechybaju Cierna Zmija a Baldrick. Ked si vybrat jednu seriu, tak jednoznacne tuto, zial uz poslednu. ()

Súvisiace novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama