Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Cross je z duše poctivý pokladník ve velké firmě. Tedy až do okamžiku, kdy na ulici pomůže slečně Kitty a zamiluje se do ní. Za její krásnou tváří se však skrývá vypočítavá ženská připravená využít situace dostat z bláznivého staříka co nejvíc peněz. Kam až dovede Krise slepá láska? (raffspIn)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Chris ( výborný Edward G.Robinson ) je nespokojný v manželstve, sníva o kariére slávneho maliara a premýšľa, ako by to vazeralo mať mladú partnerku. Pokiaľ sa jednej noci nestretne s mladou ženou... Skúsený Fritz Lang rozohral skvelý noir, príbeh je poctivo vystavaný, motívy zainteresovaných sú jasné od počiatku. Možno je všetko až príliš jasné a divák už nebude nič prevratného očakávať, lenže je na veľkom omyle. 4+ ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Samota vie s človekom narobiť divy a čím je starší, tak ho to vie ešte viac rozladiť. A potom sa niet čo čudovať, že starého pána ktokoľvek môže podviesť a tak je samozrejmé, že keď sa o neho zaujíma krásna žena, tak starému pánovi to lichotí a o jej priazeň nechce prísť. A tak sa roztočí kolotoč vzťahov, ktoré nie sú úprimné, ale majú trpkú príchuť nechcenia. Presne Lang v 103 minútach zachytil sám život a i keď poväčšine vie sa snami osud nemilo zahrať a aj tak ho rádi žijeme. A pán režisér to zas na filmové plátno znázornil majstrovský. Herecky to je tiež ukážkové a Joan Bennett je ako milá mrcha rozhodne ucebnicová. Silné 4*. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný atmosferický film-noir o tom, ako láska niekedy dokáže zatemniť rozum a pozbaviť človeka akéhokoľvek zdravého úsudku. Hlavne ak ide o niekoho, kto cíti, že ide možno o jeho poslednú príležitosť zaľúbiť sa. Joan Bennett tu bola nielen očarujúco krásna, ale i priam stelesnením mrchy, pravdepodobne si tu zahrala svoju najzápornejšiu rolu. Už horšia ženská postava snáď ani neexistuje. Koniec sa dal tak trochu čakať, no i tak ma celkom slušne zasiahol - úplne reálne... také niečo napísal snáď život sám. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku sa zdá, že dej tohto Fritzovho noir bude až príliš priamočiary. Lenže v príbehu o naivnom donátorovi nás čaká zopár prekvapivých zvratov, kedy dej rýchlo preskočí do vedľajšej výhybky. A potom ďalšej až do nevyhnutného záveru. Mimochodom aj keď tušíte, že toto sa dobre skončiť nemôže, aj v záverečnej štvrťhodinke až do posledných záberov netušíte, ako to celé skončí. Skvelá depresívna atmosféra, prepracované charaktery, Robinsonov možno najlepší výkon kariéry, to všetko robí z tohto filmu jeden z najsilnejších noirov svojej doby. 90% ()

freddy 

všetky recenzie používateľa

Když člověk touží po lásce, kterou vlastně nikdy nepoznal, může se snadno nechat oblbnout. Zvlášť je-li v tom zainteresována atraktivní mladá slečna. Ale kde je velká láska, může po odhalení její falše vzkypět o to větší nenávist. Dlouze a pečlivě budovaný příběh je vlastně jen berličkou pro dokonale vypointovaný konec, který mě doslova zaskočil a překvapil. Vše tady má své místo a logiku, není zde nic navíc, a to vše je podpořeno skvělými hereckými výkony. Nečekal jsem nic a odcházel jsem z projekce příjemně překvapen tím, jak chytrý příběh jsem viděl. Tady není nad čím váhat a jsem rád, že jsem si tento film nenechal ujít. [Noir Film Festival 2019] ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Oproti originálu remake potláča morálny cynizmus a trestá hrdinu za jeho skutok o dosť ráznejšie. V tomto ohľade bol originál, poeticko-realistický film, viac noirový ako remake, ktorý je považovaný za film-noir. (Biopler)
  • Režisér Fritz Lang spolupracoval s trojicou hercov Edward G. Robinson, Joan Bennett a Dan Duryea už pri natáčaní filmu Žena za výkladom (1945). (shimik77)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Reklama

Reklama