Reklama

Reklama

Jared Eamons je syn baptistického kazateľa a žije s rodičmi v malom mestečku v Arizone. Keď odchádza na vysokú školu, začne ho priťahovať spolužiak Henry. Ten ho však znásilní a potom zavolá Jaredovým rodičom, aby im oznámil, že ich syn je homosexuál. Otec sa po konzultácii s inými pastormi rozhodne prihlásiť svojho syna do programu na liečbu homosexuality. V kresťanskom centre "Láska v akcii" sa má Jared postupne zbaviť svojej orientácie a stať sa zdravým heterosexuálnym mužom. Liečba prebieha ambulantne, Jared cez deň navštevuje zariadenie a na noc sa vracia do hotela, kde ho čaká matka. Zariadenie vedie terapeut Victor Sykes. Po niekoľkých dňoch Jared zistí, aká je situácia v zariadení, a považuje svoj pobyt za zbytočný. Po konflikte s psychopatickým  Sykesom sa rozhodne odísť, opustiť rodinu a žiť po svojom. O štyri roky neskôr žije Jared v New Yorku a živí sa ako novinár a spisovateľ. Rozhodne sa opísať svoje zážitky z dospievania v autobiografickej knihe. Ešte pred vydaním knihy a reportáže v Timesoch sa vyberie navštíviť rodičov, aby sa zmieril s otcom. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (83)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Z LGBT námetu mám tento najradšej - dieťa rodičov, ktorí sa nedokážu zmieriť s jeho inou orientáciou. A tak nastúpi prevýchova... Snímok pekným a nenásilným spôsobom poukazuje na ľudskú obmedzenosť a neskonalú hlúposť. Stačilo iba pol minúty počúvať toho vedúceho terapeutickej skupiny a hneď bolo všetko jasné - pretočia sa panenky aj tristo krát, spadne sánka a zostane iba číry údiv nad tým, že bol práve prekonaný svetový rekord v tom, koľko tuposti sa do človeka zmestí. Strašný výplach... Čo sa týka hercov, najviac ma prekvapil Russell Crowe, z ktorého sa nám pomaly stáva ukážkový otcovský typ a dokonca má našliapnuté aj na prototyp perfektného deduška a Santa Clausa. A hral fantasticky, to treba nechať. Emotívnu stránku ešte príhodne umocnila perfektná hudobná stránka, ktorá sem veľmi zapasovala. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Malé město, v něm kazatel, ten má syna a ten syn trpí homosexualitou. Nebo-li tak o něm alespoň smýšlí otec. Jelikož to považuje za nemoc, dá jej na vyléčení do speciálního tábora pro homouše, kde jim tu homosexualitu z hlavy vyženě nebo vymlátí jistý Victor Sykes (skvělý Edgerton). Jaksi se nám v poslední době s homo tématikou roztrhl pytel. Pro mě určitě koukatelnější než oscarový Moonlight. 55% ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Necitlivá převýchova (normalizace) mladého homosexuála ve jménu Boha a rodiny (a viny za iluzorní hříchy) se v první polovině svou subtilní výpovědí skutečně zarývá do srdce a svědomí. Mnohem úspěšněji, než závěrečné doslovné melodrama sklouzávající ke kýči, které právě tak moc chce poukázat na onu nesprávnost a omezenost. ()

tomeš 

všetky recenzie používateľa

Dobrej film o důležitým tématu, člověka fakt mrazí z toho, že se tohle děje ve 21. století.... Tím pravým pokladem filmu a vskutku pastvou jsou však výkony výběrového ensamblu. Lucase Hedgese žeru už od dob Manchester by the Sea a fantastickýho Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, rozkošná je Nicole Kidman, hodně mě tu bavil ex-gladiátor Russell Crowe, kterej si gay postavu taky zahrál (viz The Sum of Us /1994!/), parádním překvapením pro mě byl sám režisér snímku Joel Edgerton v roli psychotickýho pana Sykese, naprosto přesvědčivej byl v roli z jednoho chovanců další (můj oblíbenej) režisér Xavier Dolan a vůbec jsem netušil, jak pěkně hraje Flea z RHCP. Zářezem je pro mě pak rolička mýho milovanýho youtubera a muzikanta Troye Sivana, skrz kterýho jsem se o filmu původně dozvěděl a kterej k filmu dělal i hudbu (za což má nominaci na Zlatý glóbus!). No a třešničkou na dortu je dokonalá scéna Lucase Hedgese a ďábelskýho Kanaďana Théodore Pellerina, kterýho jsem si nedávno oblíbil v mrazivým Never Steady, Never Still a zahlídnul po boku ikonickýho Gasparda Ulliela v Juste la fin du monde. Tuhle smečku jsem si teda na plátně zatraceně užil. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama