Reklama

Reklama

Bozk vraha

  • Česko Vrahův polibek (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Příjemně krátké, ale také velmi strohé a primitivní. Od Stanleyho bych čekal trochu více zajímavých záběrů a technické brilantnosti, ale nevadí. Jde spíše o takovou noir hříčku připomínající AH... Několik zajímavě vymyšlených a natočených scén však nestačí a Killing tak zůstává nedostižen. Na hraně mezi 3 a 4 volím raději silné 3, protože celý film je až moc "bez vlivu" na diváka. ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Killer´s kiss působí spíš jako cvičení než plnohodnotný film. Film si často vystačí jen s obrazem a dialogy přicházejí ke slovu až v druhém plánu. Kubrick experimentuje s odrazy v zrcadle,průhledy oknem (děj ve dvou bytech najednou), různé podhledy a nadhledy... jako by si budoucí mistr zkoušel, co všechno si může dovolit. Vyprávění je z počátku poněkud pomalejší (dynamické ale zdlouhavé). Je zajímavé srovnat například scénu boxerského zápasu se Zuřícím býkem a Rockym - nakolik se posunula míra filmové brutality). Za zmínku stojí také tančící baletka, která podbarvuje smutné vyprávění hrdinky, a nezapomenutelná scéna souboje pomocí kusů těl z panen, které známe z výloh. Krátká stopáž byla mladému Kubrickovi ještě vlastní, takže lze doporučit i lidem, kteří u jeho pozdních filmů usínají. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

7.500 hodnotenie na čsfd pripadlo poslednému filmu z tvorby legendárneho režiséra Stanleyho Kunricka (ďakujem za pripomenutie užívateľovi NorseSword24 ktorý rozhodne patrí k tým ľuďom vďaka ktorým je táto databáza stále miestom kde človek dokáže stretnúť inteligentných ľudí, podobne ako k nim patria ostatní užívatelia ktorých mám v obľúbených). Už Fear and desire ukázal že Kubrick má v sebe potenciál, ktorý sa ukáže až o niekoľko rokov neskôr. V tomto filme ako režisér, scénarista a kameraman v jednej osobe ukázal že film noir je niečo čo sa raz stane fenoménom na ktorý bude musieť kinematografia nájsť nové slovo. Z komentárov by som vyzdvihol tie od David.Darco a POMO, pretože máme tu naivné postavy ktoré stvárnia priemerný herci s priemerným príbehom kde až druhá polovica filmu ukáže genialitu samotného Kubricka. Pri záverečnej scéne práve detailné zábery z rôznych uhlov podstatu tohto žánru vystihujú dokonale. Treba však kriticky priznať že napriek tomu že Stanleyho Kubricka považujem za najväčšieho génia filmového plátna ani on v prvej polovici nedokázal ponúknuť nič výnimočné. Avšak už v tom čase sa dokázal vyrovnať Orsonovi Wellsovi a jeho Dotyku zla. Samotný Orson Wells sa tiež nakoniec dočkal uznania až o mnoho rokov neskôr a jeho Občan Kane, svojho času prepadák sa dočkal zadosťučinenia. Tých 65-70 percent ktoré sa tu v komentároch spomína respektíve ich film na tunajšej databáze má sú odrazom toho ako tento režisér dokázal v tomto období prežiť aby sa raz vypracoval tam kam právom patrí. Na úplný vrchol kinematografie. ()

(mOnkey) 

všetky recenzie používateľa

Další Kubrickův krátký, svižný snímek. Už zde Stanley experimentuje a rozhodně mu to vychází (sklenice hozená vší silou do obrazu a následný střih a záběr skrz roztříštěnou kameru). Pomalá první polovina dává tušit velkému finále, ve kterém vyniká dramatická hudba a samotná závěrečná potyčka. Tohle se Kubrickovi náramně povedlo! ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Polibek vraha je jeden z těch prvotních filmů tvůrce, které je lepší vidět až se znalostí pozdější tvorby. Sám o sobě je totiž poměrně vlažný, s průměrnou psychologií postav a dost přímým dějem. Pokud však známe Kubricka a hledáme v jeho začátcích první známky talentu a zárodky jeho geniality, v určitých fragmentech je najdeme. Na mysli mám famózně natočený boxerský zápas, použití negativu jako vyobrazení snu i celkovou práci se světlem (ta sice nepodporuje atmosféru ve smyslu "hry světla a stínu", ale v určítých scénách způsobuje umělecké fotografické vzezření)... Jinak tedy nic moc, mistře :) 6/10 ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Aj keď mal Stanley Kubrick úplne iné predstavy o tom, ako film skončí, nakoniec sa podvolil naliehaniu spoločnosti United Artists a natočil happy end. Nemohol prísť o garanciu 100 000 dolárov, ktoré mu spoločnosť sľúbila na natočenie jeho nasledujúceho filmu - The Killing (1956). (beso74)
  • Spoločnosť United Artists, ako aj cenzori, mali výhrady k nahote figurín, ktoré sa objavili v závere filmu. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. září 1965 v New Yorku. (Varan)

Súvisiace novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (viac)

Reklama

Reklama