Reklama

Reklama

Bratia Sistersovci

  • Česko The Sisters Brothers (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (109)

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Rozvleklý, upovídaný a bezdějový „western“, navíc celý natočený v Evropě (což je tedy na krajině "Divokého západu" jako dost poznat). Ústřední dvojice ve službách tajemného Komodora je nezastavitelná a neporazitelná, zlato se tu získává tajnou moderní metodou jakéhosi kyanidového loužení - za cenu zničení všeho živého, no a bratři zabijáci po perném dni nakonec končí do pěti u maminky v doupěti. Ten, kdo snímku dal mj. označení „komedie“, by měl být touhle dobou už bez práce. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ako westernový fanda a navyše i fanda J. Phoenixa som bol max. natešený, ale už po prvej polhodine mi bolo jasné, že to nebude nič moc. Strašne sa to vlečie, až v polovici filmu sa začína rysovať nejaký základ príbehu, ale režisér ho nejak nechcel dorysovať...Božské herectvo Phoenixa tu režisér nedokázal využiť, navyše kamera ho berie väčšinou len z diaľky a bočných uhlov, takže jeho mimika, silná herecká zbraň je rázom v čudu...Kľúčová scéna bola bezpochyby hľadanie zlata, tam sa to zlomilo a hovoril som si, tak a teraz sa to rozbehne!! a budú sa diať veci ..., no ono sa aj udeje , ale nie tak ako si to divák predstavoval. Popravde po tejto scéne som len čumel ako sa dá film pekne dojebať a ukončiť ho tak, že si divák povie a to je všetko? Bohužiaľ je...60% aj za scénu s prehltnutým pavúkom! ()

Reklama

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Nevěděl jsem, na co budu koukat - myslel jsem si, že to bude o nějaké bluesové kapele během prohibice, ale dostal jsem western... a hned mě to začlo zajímat o něco víc. Nebyl to totiž obyčejnej western. Duo bratrů nebylo vůbec kladné, leda že byste byli záporáci a brali je pro sebe jako klad. A antihrdinové, co si budeme povídat, ti vždy byli lepší tahouni, než klaďasové. Takže děj se stočí vždy úplně jiným směrem, než bych čekal a to se mi líbilo. No, nelíbilo se mi to až na konci, kdy bych čekal spíše nějaké vyvrcholení, než spoiler: návrat k mamince. Ale jinak ta cesta, kdy se kolem nich hromadily mrtvoly a to ne bezdůvodně, ale 1) díky jejich povahám, 2) díky jejich pistolnické chytrosti a s tím souvisejícími fintami, 3) díky jejich hlouposti, alkoholismu a hamižnosti. No, byla to pěkná pěšinka, kterou se režisérovi podařilo pěkně prošlapat a realisticky vykreslit fiktivní bratry Sestrovy. Bohužel něco mi v tom chybělo - co za zvíře byl ten jejich otec, co to bylo za chemickej sajrajt (nebudu věřit tomu, že by měl základ ve skutečnosti...), co se stalo s vytěženým zlatem, v kterém roce se to celé odehrávalo a hlavně - byli to psanci nebo to tenkrát zákon ještě nijak neřešil atd. atd. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Dávam iba tri hviezdy, aj keď ma film vlastne celú dobu bavil a vôbec ma nenudil. A už to je zvláštne. Asi sa to dalo natočiť aj lepšie, aby hlavná myšlienka vynikla. V podstate to asi má byť o tom, ako sa človek dokáže zmeniť, ja na to ale moc neverím, človek sa dokáže zdokonaliť v tom čo robí a v tom aký je, no lepším človekom nebude. Napriek tomu konanie postáv, ktoré vedie k zvratom  v tomto príbehu je veľmi uveriteľné a pri tom som taký vývoj vôbec nečakal. Divoký západ je presne taký, aký bol, preto môžete ľahko stratiť svoju obľúbenú postavu a ja teraz neviem, či je to v tomto prípade plusom, alebo mínusom. Žeby skôr mínusom? No, taký zvláštny film. 69,5%. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Zábavný western se silnou čtveřicí herců, kde cesta je důležitější než cíl. Je hned o spoustě věcí, o rodině, násilí, lítosti a touze po lepším životě. Pomalejší tempo vůbec nevadí, protože příběh působí přirozeně a elegantně a já si mohl vychutnat čtyři výborné herecké výkony. Strašně mě překvapilo, jak sedla role Reillymu, ten chlap byl srdcem celýho filmu. 80% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama