Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
Trailer 1
Dráma / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózny
Nemecko, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Réžia:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (30)

Dark (2017) 

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Tajemství (2017) (S01E01) 

V júni roku 2019 spácha 43 ročný Michael Kahnwald samovraždu obesením. Jeho mama Ines objaví pri jeho tele obálku, na ktorej je napísané aby ju neotvárali skôr ako 4. novembra o 22.13. Michaelov syn sa po traume, ktorú spôsobila otcova samovražda vracia do školy a od svojho najlepšieho kamaráta Bartosza Tiedemanna sa dozvie, že v ich mestečku Winden zmizol študent Erik Obendorf. Bartosz vie o Erikovej skrýši, kde si odkladal drogy a tak sa na miesto poblíž jadrovej elektrárne vyberú spolu s ďalšími kamarátmi. Pred jaskyňou ich prekvapí zvláštny hluk a deti sa rozutekajú lesom. Jonasovi sa zdá že zbadá v lese svojho otca a priatelia zistia, že sa v lese stratil Mikkel Nielsen, mladší brat Jonasovej priateľky Marthy. Na druhý deň je v lese objavené telo mladého chlapca, avšak nepatrí Mikkelovi. Medzitým sme svedkami toho, ako je Erik Obendorf väznený v neznámom bunkri a stretnutie rodičov v škole preruší príchod starého pána Helgena, ktorý opakuje, že sa to deje zase. Názov mesta je zrejme inšpirovaný skutočným nemeckým mestom Winden im Eltzal, v ktorého okolí sa nachádza tajomný les, ktorému sa pripisujú mnohé zvláštne udalosti a námet z neho čerpali aj bratia Grimmovci. Úvod je nepochybne príjemným prekvapením, uvidíme kam až budú siahať udalosti opakujúce sa každých 33 rokov a seriál pripomenul Kingove legendárne To či seriál Castle Rock. ()

Lži (2017) (S01E02) 

Mikkelove zmiznutie osvieži v pamäti obyvateľov Windenu spomienky na rok 1986, keď sa stratil Ulrichov mladší brat Mads a Ulrich je presvedčený, že všetky tieto udalosti vrátane nezvestného Erika spolu súvisia. Ulrich v jaskyni objaví dvere, ktoré vedú do jadrovej elektrárne a snaží sa získať povolenie na vstup na pozemok elektrární. Šéfka vyšetrovania Charlotte Dopplerová zisťuje, že nájdené telo chlapca je oblečené v štýle 80ych rokov, rovnako prívesok s mincov či walkman a v ňom vložená kazeta poukazujú na dané obdobie. Ulrich podozrieva zo zmiznutia chlapcov Erikovho otca, zistí však, že jediné čo na svojom pozemku drží pod zámkom sú drogy. Mikkelovi sa podarí dostať z jaskyne, cestou domov však okolie akosi nespoznáva, dvere na dome, kde býva mu síce otvára Ulrich, avšak podstatne mladší. Na terase ležia noviny s titulkom o havárii v Černobyľe a dátumom 5.11.1986...Napriek niekoľkým slabším miestam dej napreduje celkom solídne a scéna pri ktorej proti sebe stoja rodičia zmiznutých chlapcov ma ozaj dostala. ()

Minulost a současnost (2017) (S01E03) 

Malý Mikkel hľadá vo Windene 1986 pomoc na miestach, ktoré pozná - doma a neskôr v škole. Nakoľko ho nikto nepozná (a ani nemôže) rozhodne sa navštíviť policajnú stanicu. Tam sa zhovára s Egonom Tiedemannom, v danom roku miestnym policajtom, ktorý vyšetruje zmiznutie Madsa Nielsena. Egon je presvedčený, že ho Ulrich nahovoril, aby predstieral že sa stratil a kedže Ulricha podozrieva az z úhynu 33 oviec v katastri Windenu, Egon Ulricha navštívi a dostanú sa do slovnej potýčky. Mikkel je v nemocnici ošetrený Ines Kahnwaldovou, ktorej povie, že prišiel z budúcnosti. V ten istý deň je do pozície šéfky jadrovej elektrárne ustanovená Claudia Tiedmannová, ktorá sa od predchodcu dozvie o tajomstve v jaskyni. Mikkel, umiestnený do nemocnice z nej utečie, pretože si spojí počasie v čase keď sa ocitol v roku 1986 s tým, ktoré je v daný večer a utečie do jaskyne a dúfa, že sa ocitne naspäť v prítomnosti. V roku 2019, v tom istom čase do jaskyne vstupuje Mikkelov otec Ulrich a počuje volanie o pomoc...Úžasná sonda do minulosti, hudba,obavy dospelých a fascinácia mládeže okultizmom, nápisy No future(Terminátor, 1984) pred elektrárňou a v Ulrichovej izbe, Winden premenovaný rovnako u Ulricha na Wixen, vynikajúci Mikkel stratený v minulosti a split screen postáv, ktorý ich zobrazuje s 33 ročným odstupom drží úroveň seriálu veľmi, veľmi vysoko. Takýto nástup nemali ani hokejisti z môjho mesta vo včerajšom duely proti Martinu, a to im nasúkali štyri kúsky a hostia boli bezradnejší, ako Mikkel v roku 1986... ()

Dvojí životy (2017) (S01E04) 

Vďaka Tryskomyši vieme konečne preklad z týchto dvoch náročných jazykov, ktoré nikto v Európe neovláda. V roku 2019 Jonas objaví staré mapy a začne sa nimi hlbšie zaoberať. Charlotte hľadá spojitosť medzi zmiznutými chlapcami a mŕtvymi vtákmi, škvrny na ich perí jej pripomenú rok 1986. Rovnako tak rieši vzťah so svojim manželom, ktorý mal aféru s prostitútom, staršia dcéra Franziska vykresľuje svoje plány opustiť Winden Magnusovi Nielsenovi, pretože vie o problémoch svojich rodičov a mladšie dcérka Elisabeth sa stratí po tom, ako ju rodičia zabudnú vyzdvihnúť po vyučovaní. Zúfalych rodičov poteší, keď sa objaví doma s tým, že stretla Noaha. kto je Noah sa rodičom nepodarí zistiť, avšak Elisabethin najlepší kamarát Yasmin stretne v lese muža, ktorý mu povie, že ho posiela Noah. Petrov senilný otec Helge tiež stále dookola opakuje, že ho musia zastaviť. Na jednu z mnohých otázok koho treba zastaviť odpovie tým istým menom - Noaha. Atmosféra úvodných dielov sa trochu vytratila, síce sa viac dozvedáme o osudoch jednotlivých protagonistov ale atmosféru prvej či tretej časti pri sonde do roku 1986 bohužiaľ táto epizóda nepriniesla. ()

Pravdy (2017) (S01E05) 

Už vieme prečo má Trykomyš tak vysoké hodnotenie na čsfd - vie používať Google translator, zatlieskajme Tryskomyši. Čas opustiť čsfd a podieĺať sa na imdb. Mikkel, v roku 1986, je opäť v nemocnici potom ako si po prvom úteku odtiaľ zlomil nohu a prichádza za ním Noah. (ako inak, katolícky kňaz, liberálny fašistický západný odpad má jasno v tom, ako nastoliť celosvetový blahobyt - genocída kresťanov je ich odpoveďou na všetko a Kryskovci budú nápomocní). Hannah sa spozná s Mikkelom a cez okno v nemocnici uvidí Ulricha s Katarínov objavujúcich čaro lásky a falošne obviní Ulricha zo znásilnenia. V roku 2019 sa Windenom šíri panika, nakoľko k dvom zmiznutým chlapcom pribudol aj Yasmin.Charlotta sa pýta manžela Petra, či má spojitosť zo zmiznutím chlapcov. (nepochopiteľné, že je automaticky homosexuál spájaný zo zločinmi proti deťom, to aby liberálnofašistický odpad spoločnosti pochopil že triezvo zmýšľajúca časť populácie zmýšľa inak ako oni) . Pri Jonasovej návšteve otcovho hrobu ho navštívi "cudzinec". V balíčku, ktorý od neho neskôr dostane dostane mimo iné aj otcov list na rozlúčku, v ktorom sa objasní spojitosť medzi Mikkelom a Michaelom. Epizóda vrátila seriálu nádych tajomstva a opäť po predcházajúcej oddychovej epizóde priniesla niekoľko prekvapení, ktoré samozrejme ostatní užívatelia predpokladali a všetci sa tešíme na ich vlastné seriály...Slušne navnadilo na návštevu kina a grindewaldove zločiny, opäť v osvedčenej zostave :-D. ()

Sic Mundus Creatus Est (2017) (S01E06) 

Tryskomyši funguje translator aj z latinčiny. V 2019 to v Mikkelovej rodine vrie, ľudia vo Windene sú vystrašený a čoraz viac v mysliach ľudí rezonuje možnosť, že v meste vyčíňa vrah. Ulrich sa dozvie, že v čase Madsovho zmiznutia mal otec aférku s Reginou a dozvie sa, že bola poslednou osobou, ktorá Madsa videla nažive a preto sa s ňou pozhovára. Jonas nedokáže matke povedať o obsahu listu na rozlúčku a sleduje stopy,ktoré mu neznámy nakreslil do mapy a ocitne sa v upršanom Windene, kde ho 14 ročná Hannah spolu so svojim otcom chcú odviezť v dodávke a varujú ho pred kyslým dažďom v dôsledku havárie v Černobyle. Ulrich v márnici spoznáva telo mŕtveho chlapca - ide o jeho brata Madsa, ktorý zmizol pred 33 rokmi a stále je rovnako starý ako v čase zmiznutia. V epizóde sa 40 minút neudeje nič podstatné, avšak atmosféra Windenu stojí zato a záver opäť navnadí na ďalšie pokračovanie. Ale žeby si nik nevšimol že Mikkel je tým istým chlapcom, ktorý chodil do školy v roku 1986 a je na fotografii 6 triedy v tak malom mestečku je ťažké uveriť. ()

Rozcestí (2017) (S01E07) 

Polícii sa v roku 2019 podarí získať povolenie k prehliadke na pozemkoch jadrovej elektrárne vo Windene. Charlotte objaví tajné dvere v jaskyniach pod elektrárňou.Ulrich medzitým pokračuje v pátraní na vlastnú päsť a objaví Egonov denník, ktorý vrhá tieň podozrenia na Helgeho a tak ho Ulrich navštívi na psychiatrickom oddelení. Helge mu v rozrušení oznámi, že dokáže zmeniť minulosť a budúcnosť. Ulrich je suspendovaný a manželka ho konfrontuje ohľadom jeho milostnej aféry. Ulrich Charlotte naďalej tvrdí, že za únosy je zodpovedný Helge, ale otázkou nie je ako, ale kedy to robí. Jonas, ktorý je v roku 1986 dostáva varovanie od cudzinca, aby Mikkela neodviedol naspäť do roku 2019, nakoľko tým by ohrozil svoju existenciu, pretože Mikkel je jeho otcom. Oznámi mu, že každý krok ktorý spraví človek má dôsledky v budúcnosti. Katarína presviedča Egona že Ulrich ju neznásilnil a Noah vynáša mŕtve telo chlapca z bunkra. V epizóde najviac zaujme Jonahove rozhodovanie a do mysle každého pozorného diváka vkradne myšlienku na to, ako by sa v podobnej situácii zachoval on. ()

Jak zaseješ, tak sklidíš (2017) (S01E08) 

Na stavenisku jadrovej elektrárne vo Windene sú objavené telá dvoch chlapcov - Erika a Yasina. V tom čase začínajúci policajt Egon Tiedemann je prekvapený, že šatstvo mŕtvych chlapcov pochádza z Číny, nakoľko je rok 1953. Ulrich, ktorý sa vo Windene ocitol po prechode jaskyňou roku 2019 stretáva Agnes nielsenovú a jej syna Tronteho, ktorý sa stane Ulrichovým otcom. Ulrich sa pri návšteve hodinára dozvie, že boli objavené telá chlapcov a na polícii sa pokúsi získať ich opis. Neskôr sa spoznáva z 9-ročným Helgem, ktorého považuje zodpovedného za zmiznutie Madsa v roku 1986 a Mikkela v roku 2019 a preto sa ho rozhodne zabiť. V roku 1986 Neznámy vedie diskusiu s hodinárom o cestovaní v čase a požiada ho o pomoc s opravou stroja, ktorý Neznámy používa na cestovanie medzi jednotlivými rokmi. Nielen diskusia o cestovaní v čase, ale najmä dohady o tom čo a ako a či vôbec by človek zmenil ak by mal takú možnosť postavili túto epizódu do pozície jednej z najlepších seriálových častí vôbec, rovnako ako tomu bolo v jednej epizóde Batesovho motela. Je jasné, že režisér a tvorca seriálu je určite najinteligentnejším Baranom. Dokonalé. ()

Vše se děje teď (2017) (S01E09) 

V roku 1986 je Ulrich prepustený z väzby a zbavený obvinenia zo znásilnenia. Hannah spoznáva nového mladíka, ktorý prichádza do Windenu a vystupuje pod menom Alexander Tiedemann. Claudia v jaskyni objavi svojho psa, ktorý zmizol v roku 1953 a začne čítať Tannhausovu knihu, ktorú jej daroval Helge. V roku 2019 Hannah využije vedomosti o Alexandrovej minulosti k tomu, aby zničila Ulrichovi život. Bartosz stretne Claudiu, svoju babičku , o ktorej si myslel že je mŕtva. Neskôr súhlasí s návrhom Noaha aby sa k nemu pridal. V roku 1953 je vyhlásené pátranie po Helgem a Noah, ktorý je vo všetkých troch obdobach rovnako starý ponúkne duchovnú podporu Helgeho matke. Claudia z roku 2019 navštívi Tannhausovo hodinárstvo a poprosí ho o zostrojenie prístroja, ktorých chce upraviť čas. Po predošlej skvelej epizóde mierne sklamanie. ()

Alfa a omega (2017) (S01E10) 

Počas noci keď sa stratil Mikkel je Peter na návšteve v Helgeho chate v čase keď sa tam objaví telo Madsa Nielsena. V roku 1986 sa Helge pokúša zastaviť svoje mladšie ja a odhovoriť sa od spolupráce s Noahom. Noahovi s Helgem sa podarí uniesť Jonasa, ktorý chcel vrátiť Mikkela do roku 2019 a držia ho v bunkri, kde sa s ním stretne Neznámy. Charlotte, ktorá vyšetruje zmiznutie Mikkela sa pri listovaní v starých novinách dozvie, že zo zmiznutí detí v roku 1953 bol podozrivý muž a na fotografii spozná Ulricha. Po otvorení portálu v bunkri sa 9 ročný Helge a 17 ročný Jonas navzájom vidia a po vzájomnou dotyku sa ocitajú v 33 rokov vzdialenej budúcnosti, takže Helge v roku 1986 a Jonas v roku 2052. Totožnosť Neznámeho neprekvapila, všetky indície sa naplnili, avšak úplný koniec mohol byť zvládnutý trochu lepšie, hlavne čo sa týka prostredia roku 2052. Inak bola epizóda dôstojným vyvrcholením prvej série. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Druhá séria, ktorá od kritikov a ozajstných filmových znalcov, narozdiel od tých samozvaných na čsfd dostala 100% na Rotten Tomatoes a od fanúšikov 97% posunula otázky z Kde je Mikkel už nielen na Kedy je Mikkel ale aj v ktorej dimenzii je Mikkel. Je pochopiteľné, že na tunajšej databáze má seriál nižšie hodnotenie, pretože je príliš náročný na vnímanie deja v širšom kontexte a pri viacerých úsekoch sa diváci skrátka strácajú v tom čo a prečo sa deje a prečo práve tak. Je jasné že potom na čsfd vyletí Sranger Things do vysokých čísel, aj keď jeho podobné zameranie zďaleka nie je tak náročné. Dark sa jednoznačne radí medzi seriály pre náročných divákov s tomu zodpovedajúcim počtom hodnotení na čsfd. Naše publikum je predsa len zvyknuté na Susedov či 200 opakovaní Krok za krokom či Marvelovky... ()

Začátky a konce (2019) (S02E01) 

V roku 1921 sa dvaja muži snažia preraziť si cestu do jaskyne, ktorá neskôr slúži ako priechod, kam ich poslal Adam. Jeden z nich, mladý Noah druhého muža zavraždí, pretože je presvedčený, že "stratil vieru". Adam chce použiť Noaha ako nástroj, ktorý pomôže k tomu, aby vo Windene nastala 27.6.2020 apokalypsa. V roku 2019 je vo Windene zložený nový tým, ktorý má pátrať po zmiznutých osobách. Jediného nového člena "tímu" miestny nepríjmu s nadšením. Joonas po neúspešnom pokuse zavrieť priechod navštívi svoju matku v úlohe "cestovateľa", tá ho však nespoznáva... ()

Temná hmota (2019) (S02E02) 

Cestovateľ vezme Hannah do roku 1987, Mikkel sa stretne s Noahom a detektív Egon navštívi muža, ktorého v roku 1953 obvinil zo zmiznutia detí. Joonasovi sa podarí aktivovať v elektrárni po havárii hmotu a rozhodne sa do nej vstúpiť...Dark si naďalej drží vysoké hodnotenie a stále má čím prekvapiť. ()

Duchové (2019) (S02E03) 

1954. Malý Helge sa po 7 mesiacoch vracia domov. Nerozpráva s nikým, okrem Noaha. Nik netuší, že dôvodom je to, že s Noahom strávil posledných 7 mesiacov (v roku 1986). Agnes sa stretne s Noahom (svojím bratom) a dúfa, že vďaka tomu, že prezradí kde objaví chýbajúce stránky pre Noaha sa opäť dostane do Sic Mundus. Klaudia (už ako cestovateľka) navštívi Egona, svojho otca, a ospravedlní sa mu za všetko, čo v budúcnosti spraví. 1986. Egon navštívi v psychiatrickej liečebni Ulricha a ukáže mu fotku Mikkela. Ten to nesie ťažko a Egona napadne, zdá sa však, že Egon je pravde čoraz bližšie. Egon navštívi Klaudiu a oznámi jej, že má rakovinu. Aj s vysvetlivkami, aj keď divákom, ktorých tento náročný seriál oslovil ich nepotrebujú a ostatným stačí Stranger Thing alebo Spiderman, tam netreba uvažovať nad bootstrap paradoxom. Tam vlastne netreba uvažovať nad ničím. ()

Cestovatelé v čase (2019) (S02E04) 

1921.Zranený Jonas sa preberie na poli vo Windene. Miestny obyvatelia sa oňho postarajúä nakoľko predpokladajú že sa vracia z ruského zajatia po konci 1.svetovej vojny. Stretne sa s mladým Noahom a jeho sestrou Agnes a pokúša sa vyhľadať portál v jaskyni, ktorý je však ešte zatvorený a Noah ho vezme za Adamom.V roku 2020 dospelý Jonas, Hannaha Charlotta rozhodnú Katharine povedať, čo sa stalo s jej deťmi, tá si však najprv myslí že sa jedná o žart. Martha, Magnus, Franziska a Elisabeth sa vyberú do jaskyne, kde narazia na Bartosza. Vezmú mu stroj času a spútaného ho nechajú v jaskyni. Vyšetrovateľ Clausen navštívi šéfa jadrovej elektrárne. V roku 2053 sa Silja a Elizabeth stretnú v ruinách elektrárne. Fotka Mikkela zo školskej ročenky mi nedala spávať už počas prvej série a napriek tomu, že ani identina Adama neprekvapila, seriál Dark neprestáva udivovať a Stranger Things popri ňom vyzerajú ako Harvepíno... ()

Ztráty a nálezy (2019) (S02E05) 

1921. Adam s Joonasom vedú úvahy o fungovaní sveta. Joonas je sklamaný, kým sa stal, zatiaľ čo Adam mu povie o zadných dvierkach. Tie sa, tentokrát, Joonas rozhodne využiť. 1987. Klaudia navštívi Egona a pozve ho bývať k sebe pod zámienkou aby mohol viac času stráviť s Reginou, avšak v skutočnosti vie, že tej noci Egon umrie. Ulrichovi sa podarí utiecť z psychiatrickej liečebne a navštívi Mikkela, ktorý ho spozná vďaka triku, ktorý otcovi v budúcnosti ukazoval. Ulrich sa pokúsi s ním utiecť do jaskyne, avšak v tom mu zabráni Egon.2020. Magnus, Martha, Franziska a Elisabeth sa vrátia k Bartoszovi, ktorý im vysetlí a ukáže fungovanie stroja času. Noah navštívi Charlottu a povie jej, že je jej otcom. Moment, keď Ulrich stretne Mikkela a následne aj Magnusa s Martou je úžasný a spolu s hudbou človeku privodia nezameniteľné zimomriavky. Joonas, už druhýkrát, stojí pred náročnou voľbou, tentokrát podstatne skúsenejší vďaka svojmu staršiemu ja. ()

Nekonečný cyklus (2019) (S02E06) 

Jonas sa vracia v čase dňa 20.6.2019, aby zabránil Michaelovi, svojmu otcovi spáchať samovraždu. Jeho ja z roku 2019 trávi pri jazere čas s Marthou, Bartoszom a Magnusom. Michael sa stretne so svojim detským ja Mikkelom. Aleksander sa obáva, že ho dostihne jeho minulosť. Jonas (2020) sa snaží otca prehovoriť, aby nenapísal list a nespáchal samovraždu, načo mu Michael odpovie že to vôbec nemal v pláne. a že pravdepodobne ho poslal sám Adam (čiže jonas) aby ho presvedčil, aby ju vykonal a tým sa celý cyklus mohol začať. Jonas tomu nemôže uveriť, ale potom mu otec povie, ako vlastne ako dieťa zmizol a že to bol práve Jonas, kto ho priviedol do jaskyne. V závere sa dozvieme aj mená ďalších dvoch členov Six mundus. ()

Bílý ďábel (2019) (S02E07) 

1954.Egon sa pri pitve dozvie, že telo starej ženy zastrelenej v lese (Klaudia) vykazuje známky radiácie. S jej fotografiou zájde za Helgem, ktorý povie že on (Noah) mu vravel že žena je Bielym Diablom. Hannah (2019) sa pod zámienkou že muž v psychiatrickej liečebni (Ulrich) je jej manžel dostane k nemu, nepomôže mu a rozhodne sa ostať.1987. Klaudia zájde za Egonom, aby sa ho pokúsila ochrániť pred jeho smrťou, ten si však začína spájať súvislosti a je presvedčený, že Klaudia vie prečo sa Ulrich s Mikkelom snažil dostať k jaskyni a že Klaudia vie o cestovaní v čase. Pri potýčke padne Egon nešťastne na zem a uvedomí si, že Klaudia je Biely Diabol. Tú v jej byte navštívi Jonas a povie jej, že musia ísť do budúcnosti. 2019. Martha sa stretne s Jonasom (2052). Kathrina jej vysvetlí, že Jonas je jej synovec a povie jej, aby sa od nej držal ďalej. Detektív Clausen zatkne Alexandra Köhlera Tiedemanna za krádež identity a dozvedáme sa, prečo sa vybral pátrať do Windenu -jeho brat Alexander zmizol v roku 1986. Dark neprestáva prekvapovať a zatiaľ je jeho druhá séria tým najlepším, čo rok 2019 v podobe seriálov priniesol. ()

Súvisiace novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (viac)

Reklama

Reklama