Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ulrich hledá odpovědi v minulosti a narazí na znepokojivá rodinná tajemství. Jonas si sežene nové nástroje a prozkoumává temné hlubiny jeskyně. (Netflix)

Recenzie (18)

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ulrich sa musí popasovať s démonmi minulosti aby mohol čeliť tým súčasným. Jonas navedený tajomným turistom do jaskyne skúma jej útroby. Katt povie celému mestu, čo si o nich myslí a najviac to schytá Reginna. Prevedenie: Babská bitka pred deťmi ako výsledok frustrácie ma celkom dostal. Ale neskutočne ma bavila detektívna pasáž v podaní Ulricha, ktorý je podľa mňa na celkom dobrej stope. Opäť ku koncu časti autori odpovedia na jednu podstatnú otázku ale položia do hlavy diváka tri ďalšie a to je to čo na tomto seriály oceňujem. 95% ()

Sayko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Já zas nemám slov. Tohle je naprosto skvěle atmosferický. Nebyla jediná minuta, kdy bych se nudil, házel oči jinam nebo snad zapínal telefon. Jak jsem již zmiňoval v předchozích epizodách, je tu dost postav, které jsou si podobné (ty samé, jen z minulosti), takže se musím pořádně soustředit, ale občas se mi ten mozek stejně přehřívá. I když u Dark mi to vůbec nevadí! ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tryskomyši funguje translator aj z latinčiny. V 2019 to v Mikkelovej rodine vrie, ľudia vo Windene sú vystrašený a čoraz viac v mysliach ľudí rezonuje možnosť, že v meste vyčíňa vrah. Ulrich sa dozvie, že v čase Madsovho zmiznutia mal otec aférku s Reginou a dozvie sa, že bola poslednou osobou, ktorá Madsa videla nažive a preto sa s ňou pozhovára. Jonas nedokáže matke povedať o obsahu listu na rozlúčku a sleduje stopy,ktoré mu neznámy nakreslil do mapy a ocitne sa v upršanom Windene, kde ho 14 ročná Hannah spolu so svojim otcom chcú odviezť v dodávke a varujú ho pred kyslým dažďom v dôsledku havárie v Černobyle. Ulrich v márnici spoznáva telo mŕtveho chlapca - ide o jeho brata Madsa, ktorý zmizol pred 33 rokmi a stále je rovnako starý ako v čase zmiznutia. V epizóde sa 40 minút neudeje nič podstatné, avšak atmosféra Windenu stojí zato a záver opäť navnadí na ďalšie pokračovanie. Ale žeby si nik nevšimol že Mikkel je tým istým chlapcom, ktorý chodil do školy v roku 1986 a je na fotografii 6 triedy v tak malom mestečku je ťažké uveriť. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pokiaľ som doteraz nespomenul jeden z inšpiračných zdrojov, tak určite treba uviesť Twin Peaks, kde tiež nejde ani tak o tú záhadu, ako skôr o to, že pod fasádou mestečka plného kvázi úspešných ľudí sa skrýva niečo zhnité, čo je tu dokonca povedané jednou z postáv priamo na plnú hubu. Atmosféra sa dá opäť krájať, najviac ale poteší cesta jednej z dôležitých postáv k jadru celej záhady v podzemí. Kto sem tie dvere dal? Takže opäť ide aj o tú ústrednú záhadu, ide o to, aby tvorcovia dokázali v rámci celku jednej série tento pomer správne vybalancovať. Len to tempo by občas mohlo byť svižnejšie... ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už už jsem chtěl nadšeně dát 5* a říct, že to byla ta nejlepší epizoda z celého seriálu, ale pak přišel konec, který mě dost zklamal. Atmosféru to mělo zatraceně silnou, sice se tu řeší spíš vztahy, než děj (už zase), ale vůbec to nevadí. Navíc se to celou dobu vyvíjelo naprosto skvěle a nejnapínavější rozhodně bylo Jonasovo prozkoumávání jeskyně, ale ve finále se to pokazilo. To, že Jonasovo putování jeskyně dopadne tak, jak dopadlo, bylo odhadnutelné už od začátku. A i když jsem doufal, že objeví něco zajímavějšího, nenaštvalo mě to tolik, jako ta nelogičnost na konci - SPOILERY ta mrtvola malého kluka se našla na konci první epizody, policie ho nedokázala nijak identifikovat, ale nakonec ho na konci šestého dílu identifikuje Ulrich, když se náhodou dostane do márnice? To fakt ta policie na to nepřišla, nikoho nenapadlo, že vypadá jako to ztracené děcko z osmdesátek? KONEC SPOILERŮ. Kvůli tomu prostě nemůžu dát plný počet, ale jenom silné 4*. Bohužel, protože tady bych poprvé označil nějakou epizodu jako hodně silnou. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • V epizodě hraje písnička „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)

Reklama

Reklama