Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
Trailer
Dráma / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózny
Nemecko, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Réžia:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrajú:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (13)

Tajemství (2017) (S01E01) 

Príbeh: V úvode sme svedkami samovraždy Michaela Kahnwalda, ktorý po sebe zanechá ženu, syna a list s presne udaným dátumom otvorenia. Veci sa po pár mesiacoch vracajú do normálu a Michaelov syn Jonas sa vracia do školy a dozvedá sa o záhadnom zmiznutí spolužiaka. Deti poznali tajnú skrýšu pri jaskyni kam si stratený chlapec schovával drogy. Pri pokuse nájsť ich sa stane niečo zvláštne a syn miestneho šerifa a riaditeľky sa stáva ďalším nezvestným. Veci sa ešte komplikujú, keď sa na druhý deň nájde telo malého chlapca, ktoré ale nepatrí ani jednému z pohrešovaných. Prevedenie: Dlho som nezažil také rýchle vtiahnutie do deja a atmosféry ako sa to podarilo práve Darku. Dospelé postavy sú nanajvýš nesympatické ale beriem to je to z Nemeckého etnika. Detský herci sú naopak dokonalo obsadení. To tajomno ma strašne zaujíma a už sa teším na ďalšiu časť. 92% ()

Lži (2017) (S01E02) 

Príbeh: Všetko sa točí okolo hľadania zmiznutého Mikkela. Deti sa navzájom odcudzujú a dospelí sú svedkami tajomnej preblikajúcej energie. Na scéne sa objavuje tajomná postava muža, ktorý sa ubytuje v hoteli a zrejme vie o čo tu ide. Prevedenie: V podstate sme sa niekam posunuli až v posledných pár minútach inak diel staval iba na detektívnom pátraní a dedukcií. Atmosféra sa už tiež celkom zunuje ak sa tajomný príbeh neposúva. Ale aj tak som napnutý ako struna na trenírkach. 85% ()

Minulost a současnost (2017) (S01E03) 

Príbeh: Mikkel sa ocitol v minulosti v roku 1986 a stretáva sa so všetkými známymi postavami. V prítomnosti zatiaľ jeho otec Ulrich nevzdáva hľadanie. Pozrieme sa aj na tajomstva atómovej elektrárne, ktorých bude ešte veľa. Prevedenie: Celý diel sme sa pohybovali s Mikkelom po minulosti aby sme si na konci mohli v spoločnom obraze overiť, či sme trafili správne postavy. To bolo od autorov múdre, aby divák netápal a vedel o ktorej postave je vlastne reč. prepojenie časov cez jaskyňu navádza až zimomriavky. 91% ()

Dvojí životy (2017) (S01E04) 

Príbeh: Bližšie sa pozrieme na nie príliš idylické manželstvo Sharlotte a Petra, kde jedna je vorkoholička a druhý má homosexuálne nutkania podvádzať svoju ženu. Najhoršie je, že majú dve deti kde staršia díluje s drogami aby sa dostala z dedinskej diery a mladšia sa stratí po tom ako ju zabudnú vyzdvihnúť zo školy.  Tajomná postava, ktorá unáša deti a o ktorej rozprávajú pomätení starci dostáva svoje meno - Noah. Prevedenie: Príbehu viac svedčí táto detektívna kulisa. Či už Charllotte a jej pátranie po pravde alebo Jonas, ktorý sa vydáva podľa mapy svojho mŕtveho otca do tajomnej jaskyne. Zatiaľ sa luxusne bavím. 92% ()

Pravdy (2017) (S01E05) 

Príbeh: Prvá polovica dielu je ako zle zostrihaná telenovela z dediny na západe Nemecka, kde každý každého pozná a tak sa tam melú vzťahy jeden cez druhý. Druhá polovica je už o niečom inom. Spoznávame Noaha a Mikkelovu budúcnosť alebo prítomnosť a tajomného cestovateľa, ktorý Jonasovi postupne ukazuje cestu. Prevedenie: Ja to beriem tak, že tam tá vzťahová časť jednoducho musí byť aby z diváka dostali tvorcovia tú potrebnú emóciu. 91% ()

Sic Mundus Creatus Est (2017) (S01E06) 

Príbeh: Ulrich sa musí popasovať s démonmi minulosti aby mohol čeliť tým súčasným. Jonas navedený tajomným turistom do jaskyne skúma jej útroby. Katt povie celému mestu, čo si o nich myslí a najviac to schytá Reginna. Prevedenie: Babská bitka pred deťmi ako výsledok frustrácie ma celkom dostal. Ale neskutočne ma bavila detektívna pasáž v podaní Ulricha, ktorý je podľa mňa na celkom dobrej stope. Opäť ku koncu časti autori odpovedia na jednu podstatnú otázku ale položia do hlavy diváka tri ďalšie a to je to čo na tomto seriály oceňujem. 95% ()

Rozcestí (2017) (S01E07) 

Príbeh: Postupne sa nám odkrývajú karty. Ulrich je v prítomnosti na stope miznúcich detí a má už aj hlavného podozrivého. Charlotte objaví na pozemku továrne tajné dvere. Jonah sa vydá do minulosti kde je konfrontovaný záhadným mužom o následkoch jeho konania pre budúcnosť. Prevedenie: Helge a Noah sú momentálne najzaujímavejšie postavy celej prvej série. Čo to robia  v tom bunkri? A ako to všetko súvisí s časovou trhlinou v jaskyni? 93% ()

Jak zaseješ, tak sklidíš (2017) (S01E08) 

Príbeh: Od miestneho hodinára sa prostredníctvom tajomného muža v kapucni dozvedáme o tretej časovej paradigme. V nej sa nám ocitá Ulrich a vidí svojich rodičov v povojnovom Nemecku. V tomto období vrcholia prípravy na stavbu novej atómovej elektrárne a sexi pani Nielsenová sa zabývava v novom dome. To čo ale Ulrich urobí, zásadným spôsobom zmení budúcnosť celého mestečka. Prevedenie: Ak správne chápem časovým krosnám, to čoho sme boli svedkami v tejto časti asi značne ovplyvní celé dianie v budúcnosti iba že by sa Ulrich mýlil. 98% ()

Vše se děje teď (2017) (S01E09) 

Príbeh: Ulrich je v 1953 obvinený zo smrti detí. V 80tych rokoch je zas zbavený obinení za znásilnenie svojej priateľky. Claudia nájde svojho, ktorého stratila v 1953ťom a začne sa intenzívne zaujímať o jaskyňu. Noah uzatvára pakt s Bartoszom v prítomnosti. Na scéne sa objavuje aj mladý Alexander, ktorý sa neskôr stane riaditeľom elektrárne. Prevedenie: Pendlovanie z jednej časovej linky do druhej seriálu moc nesvedčí a  sme teda svedkami nie moc napínavej sociálnej sondy naprieč časom, ktorá ale v konečnom dôsledku nikoho veľmi nezaujíma. V podstate ma už ba zaujíma, tajná miestnosť v kryte a aká je úloha Noaha. 80% ()

Alfa a omega (2017) (S01E10) 

Príbeh: Starý Helge sa pokúša presvedčiť svoje mladšie ja aby ďalej nespolupracovalo s Noahom. Moc sa to zrejme nepodarí nakoľko sa v detskej izbe z drvičom mozgu ocitá Jonas, ktorý vedie intímny rozhovor s neznámym v kapucni, ktorý má evidentne plán. Tento plán Jonasa katapultuje do roku 2052. Prevedenie: Úctyhodné ukončenie prvej série ale popravde je tu viac nezodpovedaných otázok ako odpovedí. Mám však strach, že sa seriál začne uberať viac sociálnym smerom ako smerom tajomna a potom u mňa teda už bodovať nebude. 95% ()

Začátky a konce (2019) (S02E01) 

Príbeh: Jonah je uveznený v budúcnosti a snaží sa nazbierať informácie na to, aby sa vedel vrátiť domov. Winden dostáva nového komisára, ktorý sa má pozrieť na záhadné zmiznutia. Noah dostáva príkazy od záhadného Adama. Svet sa rúti do apokalypsy. Prevedenie: Druhá séria ponúka niekoľko nových postáv, ktoré majú opäť svoje tajomstvá a dokresľujú nám príbeh. Jonah je pre mňa v tejto chvíli najzaujímavejšia postava tohto univerza aj napriek tomu že už neoplýva tajomsvami ale naopak je taký seeker. Štvrtá časová sľučka vôbec nie je na škodu práve naopak. 80% ()

Temná hmota (2019) (S02E02) 

Príbeh: Jonah za múrmi elektrárne objavuje tajomnú časticu z ktorej sa pri správnej konštalácií dá vytvoriť portál, ktorý ale nevedno kam vedie. Jonah z budúcnosti ukáže mame tajomstvo jej manžela. Riaditeľka továrne dostane úlohu od svojho vlastného ja, aby sa postarala o tajomného Adama. Poručík Tiedeman navštevuje pacienta v blázinci od ktorého dostáva zaujímavé informácie. Prevedenie: Príliš veľa ľudí už vie o cestovaní v čase a tak to prestáva byť zaujímavé. Sám som zvedavý kam portál Johnaha vykopne a čo s novo naloženými informáciami urobí jeho matka. 80% ()

Duchové (2019) (S02E03) 

Príbeh: Claudia započína svoj veľký plán aj napriek tomu, že už bola svedkom jeho výsledku a nie je pre ňu nijako slávny. Halge sa vracia k matke ale je ochotný hovoriť iba s Noahom. Egon v minulosti stráca ženu a 90. rokoch zas prichádza postupne na záhadu okolo pacienta v psychiatrickej liečebni a jeho strateného syna.  Prevedenie: Veľmi ťažko sa mi seriál komentuje nakoľko sa v ňom miesi toľko časových paradoxov, že obdivujem autorov, ktorý sa v tom guláši vyznajú. Ďalšia vec čo oceňujem je kasting. Ešte nikdy som nevidel niečo tak kvalitné a podoba predstaviteľov naprieč 33-33-33-33 rokmi je jednoducho dychberúca. 97% ()

Súvisiace novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (viac)

Reklama

Reklama