Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1986 a Ulrichův bratr Mads už je měsíc nezvěstný. Minulost a přítomnost se prolínají ve zmatené změti. (Netflix)

Recenzie (26)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Malý Mikkel hľadá vo Windene 1986 pomoc na miestach, ktoré pozná - doma a neskôr v škole. Nakoľko ho nikto nepozná (a ani nemôže) rozhodne sa navštíviť policajnú stanicu. Tam sa zhovára s Egonom Tiedemannom, v danom roku miestnym policajtom, ktorý vyšetruje zmiznutie Madsa Nielsena. Egon je presvedčený, že ho Ulrich nahovoril, aby predstieral že sa stratil a kedže Ulricha podozrieva az z úhynu 33 oviec v katastri Windenu, Egon Ulricha navštívi a dostanú sa do slovnej potýčky. Mikkel je v nemocnici ošetrený Ines Kahnwaldovou, ktorej povie, že prišiel z budúcnosti. V ten istý deň je do pozície šéfky jadrovej elektrárne ustanovená Claudia Tiedmannová, ktorá sa od predchodcu dozvie o tajomstve v jaskyni. Mikkel, umiestnený do nemocnice z nej utečie, pretože si spojí počasie v čase keď sa ocitol v roku 1986 s tým, ktoré je v daný večer a utečie do jaskyne a dúfa, že sa ocitne naspäť v prítomnosti. V roku 2019, v tom istom čase do jaskyne vstupuje Mikkelov otec Ulrich a počuje volanie o pomoc...Úžasná sonda do minulosti, hudba,obavy dospelých a fascinácia mládeže okultizmom, nápisy No future(Terminátor, 1984) pred elektrárňou a v Ulrichovej izbe, Winden premenovaný rovnako u Ulricha na Wixen, vynikajúci Mikkel stratený v minulosti a split screen postáv, ktorý ich zobrazuje s 33 ročným odstupom drží úroveň seriálu veľmi, veľmi vysoko. Takýto nástup nemali ani hokejisti z môjho mesta vo včerajšom duely proti Martinu, a to im nasúkali štyri kúsky a hostia boli bezradnejší, ako Mikkel v roku 1986... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak hneď potom, ako napíšem, že so Stranger Things sa Dark bude asi dosť míňať, tak tu máme časť z roku 1986 s hlavným hrdinom okolo jedenásť rokov a s nejakými tými zábermi zo školy. Skôr ide teda o rozširovanie univerza, kedy je nám predstavený aj charakter inej časovej, respektíve dejovej línie. No a deje sa tu taktiež to, čo v "súčasnosti", z neba padajú vtáky, strácajú sa deti a všetci sa tvária depresívne. ()

Reklama

FeriusParfax 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatím se musím do sledování nutit. Jak v tomto díle správně někdo poznamenal "známe kapku, ale neznáme oceán." Ja bych asi doplnila, že diváci neznají ani kaluž. V tomto díle už se brázdí v hlubokých vodách osmdesátek. Takže všechny postavy, které jste si nezapamatovali se vám ukáží o 33 let mladší. Naštěstí je na konci moc hezky a přehledne ukázané, kdo je kdo. Na konci dílu už je mi to ale platný, jak mrtvýmu zimník... Mikkels si vychutnává 80 a my jedeme dál. ()

sochoking

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

To ma podrž! Mladý Ulrich si v tejto časti púšťa platňu nemeckej thrash metalovej legendy, kapely Kreator- Pleasure To Kill! (Samozrejme, album je rovnako z roku 1986!) Túto časť ľahko oslabuje číslo 33 oproti prvým dvom, ale i tak je to bomba. (Riaditeľku na lane v lodičkách predstieram, že som nevidel.) Hlavne finále je totálna mysteriozna šupa na škandinávsky štýl. ()

darthvader77 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mikkelova bizardní dobrodružství ve zlatých omsdesátých jsou k nakousnutí. Ukazuje se, že celé tohleto spiknutí je mnohem zamotanější a je také zajímavé pozorovat, jak se čas změní nás všechny. Klukovi situaci nezávidím, byť teda projevil větší koule než většina, když se rozhodl vrátit se do toho hnízda zmijí. Závěr s mladšími a staršími verzemi dokonalý. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (2)

  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)

Reklama

Reklama