Reklama

Reklama

VOD (1)

Když v roce 2019 zmizí místní chlapec, mezi obyvateli Windenu, německého městečka s prapodivnou, tragickou minulostí, se začíná šířit strach. (Netflix)

Recenzie (33)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V júni roku 2019 spácha 43 ročný Michael Kahnwald samovraždu obesením. Jeho mama Ines objaví pri jeho tele obálku, na ktorej je napísané aby ju neotvárali skôr ako 4. novembra o 22.13. Michaelov syn sa po traume, ktorú spôsobila otcova samovražda vracia do školy a od svojho najlepšieho kamaráta Bartosza Tiedemanna sa dozvie, že v ich mestečku Winden zmizol študent Erik Obendorf. Bartosz vie o Erikovej skrýši, kde si odkladal drogy a tak sa na miesto poblíž jadrovej elektrárne vyberú spolu s ďalšími kamarátmi. Pred jaskyňou ich prekvapí zvláštny hluk a deti sa rozutekajú lesom. Jonasovi sa zdá že zbadá v lese svojho otca a priatelia zistia, že sa v lese stratil Mikkel Nielsen, mladší brat Jonasovej priateľky Marthy. Na druhý deň je v lese objavené telo mladého chlapca, avšak nepatrí Mikkelovi. Medzitým sme svedkami toho, ako je Erik Obendorf väznený v neznámom bunkri a stretnutie rodičov v škole preruší príchod starého pána Helgena, ktorý opakuje, že sa to deje zase. Názov mesta je zrejme inšpirovaný skutočným nemeckým mestom Winden im Eltzal, v ktorého okolí sa nachádza tajomný les, ktorému sa pripisujú mnohé zvláštne udalosti a námet z neho čerpali aj bratia Grimmovci. Úvod je nepochybne príjemným prekvapením, uvidíme kam až budú siahať udalosti opakujúce sa každých 33 rokov a seriál pripomenul Kingove legendárne To či seriál Castle Rock. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pilot sa snaží predovšetkým navodiť tú správnu temnú atmosféru, ako sa na seriál s týmto názvom patrí. A darí sa mu to dokonale, divák má dojem, že ho nakrútil Fincher, prípadne podobná kapacita. Ak máte okrem toho dojem, že sledujete bračeka Stranger Things, OA alebo Černobyľu a ste fanúšikmi týchto sérií, tak proste nie je o čom. Tvorcovia celkom friško odkrývajú karty a dávajú aj vedieť, odkiaľ fúka vietor, vzhľadom na popularitu seriálu ale my oneskorenci vieme, že ono sa to bude celé poriadne komplikovať. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvodnímu dílu jsem víc než tři kousky nadělit nemohl, protože jsem zatím pořádně nerozklíčoval, co jsem to vlastně viděl. Ať už to bylo cokoliv, mělo to skvělou atmosféru, problémem pro mě bylo to, že jsem z epizody cítil určitou neoriginalitu a stejně jako tron tuším, odkud autor scénáře čerpal inspiraci. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dýcha z toho tajomstvo a inšpiratívna atmosféra + skvelá výprava mestečka v lesoch. Ale postavy ma zatiaľ neoslovili a ústredná zápletka až príliš pripomína Stranger Things. A "dojalo ma" finálne narábanie s telom zo strany civila - toto ak by nejaký policajt dovolil, na mieste má výpoveď. V ďalšom sledovaní pokračovať nebudem. ()

Remivsremi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Každou minutu se přidávalo na tempu a tísnivosti celé atmosféry. Je zde představování velkého počtu postav, které jsou mnohovrstevnatě propleté zejména v rodinné rovině. Vyznat se v nich, ale není až tak komplikované, chce ale ještě pár dalších dílu, abych si byl jistý v kramflecích. Hudba a vůbec všechny drásavé zvuky perfektně doplňovali vizuální stránku. Trošku mi to připomínalo Godzillu z roku 2014. Suma sumárum, Dark vykročil pevnou nohou a jeho tvůrci byli jistí při každém krok. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama