Reklama

Reklama

Spoorloos

  • Francúzsko L'Homme qui voulait savoir (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý zamilovaný párik z Holandska, Rex a Saskia, sa rozhodne stráviť svoju dovolenku vo Francúzsku. Obyčajná cesta autom sa však zmení v peklo v momente, keď dvojica po prekročení francúzskych hraníc zastane na miestnej benzínovej pumpe. Saskia odbehla po občerstvenie, ale späť sa už nevrátila. Zúfalý Rex sa snaží chytiť každej maličkosti, ale nič nevedie k úspechu. No nevzdáva sa. Po Saskii pátra aj po nekonečných troch rokoch. Na všetko bude mať možno odpoveď Raymond Lemorne. Muž, ktorý stojí za tajomným únosom. Je Rex pripravený prijať desivú pravdu? (Tomco)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (78)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý a velice "evropský" dramatický thriller. Jediný závažný problém jsem měl s nemastnými, neslanými herci a jejich rolemi. Ty postavy se mi prostě zdají divně napsané - což je ale ve starších evropských temně laděných filmech naprosto běžným jevem. O normálního člověka v nich nezakopnete. Režisér si dost pohrává s atmosférou (chvilku moc dobrá, pak se něco stane, a je pryč), místo toho, aby se zapracovalo na svižnosti snímku, tvoří se radši postavám pochybná psychologie... Nemůžu říct, že by mi to vyloženě sedlo. 7/10 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Po pozretí ma napadla pesnička Vráťu Brabenca, kde spieva: "Občane, přišli jsme Ti uříznout hlavu. Jsme slušný lidi, tátové vod rodin, máme doporučení, iks let v diplomatickejch službách...". A asi tak ako daná pieseň, ma oslovil aj taký trochu nasilu artový psycháč, pracujúci s jednoduchou príhodou a dumavo-dlhoročným odhaľovaním pozadia jej príčin a následkov. Čiže tak celkom fajn, ale nie úplne. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Pěkná ukázka toho, jak se dá film zkurvit tim, že se "obohatí" o hollywoodskej konec. Remake jsem už viděl, takže jsem dopředu věděl, co se bude odehrávat a chvílema jsem se i trochu nudil. On je totiž remake prakticky doslovná kopie. Opravdu jsem nečekal, že si filmy budou tak strašně podobný i v naprostejch detailech. Takže jestli jste už viděli známější remake, tak vám originál nachystá překvapení až úplně na konci. Tenhle film teda doporučuju hlavně lidem, co remake neviděli. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý film, ktorý sa ale úplne nevyvíja podľa mojich predstáv, pretože začiatok-úvod a koniec-záver, ma vskutku vydesili na smrť, najmä posledná filmová sekvencia, ktorú radšej ani prezrádzať dopredu nebudem, lebo by som načisto pokazil, čo sa režisér snaží po celý čas budovať-Je to veľká NEISTOTA Rexa Hofmana, ktorému sa doslova VYPARILA priateľka Saskia Wagter, keď vyštartovali z Holandska s cielom do Francúzska, a práve u „Galtského kohúta” , na jednej z mnohých čerpacích staníc bola unesená SOCIOPATOM Raymondom Lemorneom, ktorý žije navonok-usporiadaný rodinný život, s manželkou i dvomi dcérami, ale ani ONY netušia, čo sa skrýva za jeho temnou stránkou ? Uplynú nejaké roky, ale ani tie nepresvedčia Rexa, aby to už konečne vzdal ! Vyzve v televízii dotyčného, aby sa mu postavil ZOČI-VOČI, a to je zatiaľ nespomínaný STRED FILMU, keď sa hrá mačka s myšou, a kto je kto, nie je zložité vydedukovať. O šialencovi som sa toho dozvedel oveľa viac, akoby bolo vôbec vhodné. Najprv zachránil topiace sa dievča, aby vzápätí urobil z toho dokonalé OPOZITUM, ktoré mi nie je po chuti, a mám z neho ešte teraz, pri písaní recenzie-extrémne husiu kožu ! Tento desivý THRILLER má niečo do seba, a to už z toho parného dôvodu, ako sa po celý čas pozerá na Raymonda, ktorý nemá absolútne žiadne výčitky svedomia, nikto a nič-s ním ani za pád nepohne !!! ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

A ze sa neda za malo penazi zhotovit velky film. Pche. Tato europska paradicka strci hociktory iny "velky" film do riti a co je hlavne, drzi divaka cely cas vo velmi slusnom napati a aj ked sa po vacsine casu nic vyrazne nedeje, nemohol som od tohto odtrhnut oci a hlavne som sa nevedel dockat zaverecneho rozuzlenia. Velmi silny film pri ktorom si moze clovek uvedomit, co je jeho v zivote najdolezitejsie. Dostat sa do takej prekernej situacie ako hlavny hrdina, to je fakt na slucku. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (5)

  • Na film můžeme narazit v knize „101 hororů, které musíte vidět než zemřete“. (pornogrind)
  • Snímek byl natočen na motivy románu nizozemského autora Tima Krabbého "Zlaté vejce" z roku 1984. (skudiblik)

Reklama

Reklama