Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v trýznivých dňoch, ktoré nasledovali po udalostiach 11. septembra 2001. Americká špeciálna jednotka na čele s kapitánom Mitchom Nelsonom (Chris Hemsworth) je prvá, ktorú vyslali do Afganistanu na veľmi nebezpečnú misiu. V drsných horách musia vyhľadať veliteľa Severnej Aliancie, generála Dostuma (Navid Negahban), a presvedčiť ho, aby sa k nim pripojil v nebezpečnom boji proti spoločnému nepriateľovi – Talibanu a jeho spojencom z Al-Káidy. Okrem prekonávania vzájomnej nedôvery a kultúrnych rozdielov musia Američania, zvyknutí na moderný spôsob boja, prijať prastarú stratégiu vojny na koňoch. Napriek tejto rozpačitej aliancii musia noví spojenci čeliť tvrdej prevahe neľútostného nepriateľa, ktorý neberie zajatcov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (234)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

ale áno, náhoda a scenár to tak chceli, všetci prežili, a pri akciach bolo na čo pozerať. Milovníkom vojnovych filmov odporúčam. A ten afgánsko- uzbecký generál mal pravdu. Z Ameriky sa stal len ďalší kmeň. Pokiaľ ostanete ste priatelia, pokiaľ odídete, ste nepriateľom. Ktosi kedysi v nejakom filme povedal, Afganistan nikdy vo svojej histórii si žiadna ríša, žiadna mocnosť nepodriadila. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Když opomenu nesmyslné detaily, které by se v realitě nemohly stát a bohužel shazují film o pár stupňů níž. Tak mi stále zůstávají dvě lopaty patosu, přes který je hodně obtížné se prožrat, absolutně degradující dialogy. A když se dostanu na jádro, tak nevidím herecké výkony, spíš nějakou do termínu na poslední chvíli odevzdanou práci. Víc jak dvě hodiny smuténky, smutnější je už jen ten fakt, že tam opravdu muselo být 12 chlapů, který vyhráli velký kus války s nasazením životů a natočí se o nich toto. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Tak jasně že spoustě z nás leze americkej patriotismus na nervy.Ale je to jejich film ! Pro ně ! Tak proč na to čumíme? My,u kterejch začíná a končí národní hrdost na Staromáku,jinak vysedáváme v hospě,žerem knedle a chlastáme pivo.Naše činnost v podobnejch událostech se čítá na prstech jednoho člověka v podobě zdravotníků a podobnejch technickejch činností.Ten film je dost jednobarevnejch,možná i ten závěrečnejch popisek událostí může bejt poupravenej,ale kvůli tomu na film prskat,to mi přijde dost trapný.A já se přiznám,a určitě nejsem sám,že kosení turbanů mi přínáší radost.Pro lidi,který děti učej od brzkejch let používat zbrań,a nenávidět,připínat jim bomby na holý těla,a nebo se jako dospělý fanatici odpalovat mezi hordou nevinnejch lidí na veřejnejch místech,pro ty nemám nic víc než slova "lidský hovna".Film se mi líbil tak napůl,myslim dokonce ,že tahle látka se dost opakuje,ale jedna hvězda je nesmysl.Co by pak musely dostat některý neskutečně paskvilní díla?60%. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Michael Shannon si zahrál vojáka ve filmu World Trade Center (2006), organizoval zde odvetnou akci za útok na „dvojčata“. Ve filmu 12 Strong hraje vojáka reagujícího na tento útok. Dalším hercem, který si zahrál v obou filmech, je Michael Peña, ten si však v prvním filmu zahrál policistu. (bagrneplave)
  • Meno uzbeckého generála – Dostum (Navid Negahban) – v preklade z uzbečtiny znamená "môj najlepší priateľ". (Astonko)

Reklama

Reklama