Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky

(seriál)
Česko, (2017–2022), 15 h 38 min (Minutáž: 29–31 min)

Série(3) / Epizódy(31)

Obsahy(1)

Cyklus půlhodinových dokumentů nabídne pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Spolu s tvůrci se diváci podívají na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí se také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. O případech budou hovořit vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí pak budou mít diváci možnost podívat se skutečným zločincům do tváře a zjistit, jak se ve skutečnosti chovají a jak přemýšlejí. (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa Jello Biafra k tomuto seriálu (3)

Stodolovi I (2017) (S01E01) 

Šokujúci prípad dvoch sociek, ktoré si rozhodli zarábať na živobytie lúpežnými vraždami dôchodcov. Ich brutalita sa postupne stupňovala a vďaka amatérizmu kriminalistov pomerne dlho unikali spravodlivosti a nakoniec spáchali osem vrážd. Diel štandartne doplňujú autentické zábery z miesta činu, rekonštrukcií a výnimočne aj rozprávaním jedného z hlavných vrahov, Jaroslava Stodoly. ()

Já, nebohý vrah (2017) (S01E04) 

Jeden z vôbec najsilnejších dielov celého cyklu rozoberá prípad despotického alkoholika, ktorý v máji 1993 brutálne zmasakroval sekerou svoju ex-manželku a dve mladé dcéry. Cez to všetko sa však cítil ako ublížený chudák, proti ktorému sa spolčil celý svet. Diel je doplnený o autentické zábery z miesta činu, ale najväčší hardcore je tu v podaní svedectva príbuzného zavraždených, ktorý tu veľmi emotívne popisuje tragické udalosti. ()

Dahlgren (2019) (S02E04) 

Bez výhrady jeden z najdesivejších prípadov celého seriálu. Pohodová a v okolí obľúbená brnenská rodina Harokových skončila chladnokrvne zmasakrovaná ich rodinným príslušníkom z USA, ktorý k nim prišiel na návštevu. Následne utiekol na viedenský Schwechat a uletel domov. Nielen to, že dotyčný Kevin Dahlgren ich rozsekal a následne zapálil v sklepe, ale hlavne skutočnosť, že nemal žiadny motív pôsobí až hororovo. Prípad má však pozitíva v podobe profesionálnej práce českých kriminalistov a štátnej zástupkyne, ktorí v rekordne krátkom čase dosiahli toho, že psychopat Dahlgren bol už po vystúpení z lietadla vo Washingtone zatknutý FBI. Po úradných peripetiách skončil pred súdom a vyfasoval doživotný trest. Nakoniec spáchal sám nad sebou trest smrti vo valdickom lapáku - to je to druhé pozitívum. Tvorcom seriálu sa podarilo unikátne zachytiť celý smutný príbeh a v podstate celý diel pôsobí ako pomník zavraždeným. ()

Reklama

Reklama