Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (61)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Ale nebylo to tak špatný. V první řadě tomu teda dle mého značně ubližuje napojení na Perinbabu, které je viditelně hlavně z komerčního účelu, ale jinak ten svět celistvě působí jako naprosto jiný, než v prvním filmu. V první půlce to dějově funguje poměrně slušně. I Frlajs není tak marný. Ale jak se začně nabalovat ta hlavní linka okolo zmizelého království, tak to začně působit, že jsou to tak tři filmy v jednom. A samotnej závěr pak vypadá, že k filmu vůbec nepasuje. Podobně jako u dalších filmů, které postupně prošli brutální obměnou, tak i tady by bylo zajímavé vidět ty původní verze. Co se každopádně určitě musí vychválit, tak je hudba, která je strhující a zaslouží si všemožná tuzemská ocenění i přes další nevýrazné aspekty filmu. Digitální efekty jsou bohužel vysloveně odporné, mnohdy zbytečné a v kontrastu s klasickými efekty působí opravdu jako pěst na oko. ()

siloalampa 

všetky recenzie používateľa

Slovenský Harry Potter podľa Jakubiska s hercom z rodinných záležitostí v hlavnej úlohe. Keby mi niekto po vyjdení z kinosály kázal prerozprávať dejovú líniu, bez srandy by som to nedal... Najväčšia výčitka smerom k filmu - to čo mám na Jakubiskovi najradšej (humorne podané korenie života medzi riadkami), tam nebolo ani kúsok. Najväčšie plus jednoznačne herecký výkon Dana Nekonečného, ktorý to nehral. ()

Reklama

fuxoft 

všetky recenzie používateľa

Velmi nesourodý guláš, kterým občas problískne pár sekund Jakubiskovy retro-poetiky. Těžko zjistíme, za co může on a za co ti, kteří po něm film dokončovali, ale je bolestně patrné, že se všechno mnohokrát razantně přestříhávalo, přezvučovalo a jinak měnilo. Obsahuje to několik extrémně WTF scén, ale zdůrazňuji, že to (bohužel) není tak špatné, aby to bylo zábavné. ()

Ronee 

všetky recenzie používateľa

Ešte ani neprišla do kín, už bolo počuť kritiku. Podľa mňa výber hercov je super. Lukáš sa mi v hlavnej roli páčil, Valéria tiež a navyše ona je aj v súkromnom živote, podľa rozhovor, čo som čítala, inšpiratívny človek. Hudba opäť krásna. Animácia podľa mňa vydarená, záver rozprávkový, ako má byť. Možno elitarsky kritici tam nájdu chyby v scenári a dramaturgii, ale to ja určite nie som, takže pre mňa super. Inak myslím, že to nie je celkom pre deti rovnako ako ani prvá Perinbaba, ale tak kino bolo plné detí. ()

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkná surrealisticky laděná pohádka, od níž nemůžeme požadovat striktní logiku reálného života. Netřeba se nad tím pozastavovat. Když třeba malý princ tvrdnul na nějaké planetě a vykecával se tam se sentimentální liškou, tak se nikdo nechytal za hlavu, jaké je to WTF. Pokládám tento film za důstojné Jakubiskovo rozloučení s filmovou tvorbou. Děj je výrazně signovaný živlem vzduchu: větrný mlýn, různé vrtulky, padáky, prapodivné létací stroje a hodně tam fouká. Nejvíc se mi líbilo, jak se ženské snášely z oblohy. Stačilo by jen chytat. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • „Diváci mi často psali, ať natočím pokračování Perinbaby. Bohužel Giulietta Masina už není mezi námi a já kvůli tomu nemohl vyhovět, protože jsem si nedokázal představit, že by ji ztvárnila jiná herečka. Naštěstí současné technologie mi pomohly změnit názor. Přicházím s novým příběhem, pohádkou jednadvacátého století, která nám vrátí i milovanou Giuliettu,“ prohlásil Juraj Jakubisko. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené