Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (556)

plagát

Nikdy nehovor nikdy (2023) 

Verím, že horší typ herca ako "Juraj Šoko Tabaček" nikde neexistuje. I keď v tomto romantickom happy americkom filme by sa adeptov našlo...

plagát

Zimné prázdniny (2023) 

Dávam 6. Po nenápadnej prvej polovici sa s mojou dušou začali diať veci. Pohladenie, pookriatie, letmý úsmev i slzička. Udretý klinec po hlavičke. K tomu všetkému prekrásny soundtrack, a keďže som učiteľ a milujem "Hovory k sebe" od Marca Aurélia, koniec ma dojal ako riť.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Bol som prinútený ísť do kina a tak plné kino som nevidel ešte nikdy. Pre bežných konzumných brojlerov je to asi pecka, tretiu hviezdu dávam režisérke za vyjadrenie, ktoré som postrehol niekde v TV - sama je si dobre vedomá, čo vytvorila a mal som z toho pocit, akoby sa chcela ospravedlniť sama sebe. Ak nepotrebujete a nevyhľadávate "pridané hodnoty", máte rady Prachařa, Polnišovú , či Evelyn, pravdepodobne ste za posledných pár rokov nič lepšie nevideli...

plagát

Perinbaba a Dva svety (2023) 

Slovenský Harry Potter podľa Jakubiska s hercom z rodinných záležitostí v hlavnej úlohe. Keby mi niekto po vyjdení z kinosály kázal prerozprávať dejovú líniu, bez srandy by som to nedal... Najväčšia výčitka smerom k filmu - to čo mám na Jakubiskovi najradšej (humorne podané korenie života medzi riadkami), tam nebolo ani kúsok. Najväčšie plus jednoznačne herecký výkon Dana Nekonečného, ktorý to nehral.

plagát

Druhá světová válka: Na frontě (2023) (seriál) 

Tí, ktorí vyčítajú tomuto dokumentu nepresnosť, málo informácií, či nejaký ten zmätok majú svoj kúsok pravdy. Ja mám tiež svoj, keď poviem, že tento dokument je predovšetkým klenotom príbehovým, ktorý nepotrebuje po 100 iných dokumentárnych filmoch o 2. sv. presne do bodky informovať, ale zanechať stopu v podobe výpovede. To sa dokonale podarilo.

plagát

Keď draka bolí hlava (2018) 

Indiáni by to okomentovali asi takto: Uff, uff... Herecky životná Karolova rola bola určite vo filme Kurvahošigutentag, kde hral sám seba a povedal len: Ahooj...

plagát

Nech svět světem (2023) 

Pre mňa jeden z najlepších filmov v roku 2023. Skrátiť to tak na 107 minút, vybrúsiť a bolo by to naplno.

plagát

Tri zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Mariana by chcela byť jednoduchou rozprávačkou, avšak jej príbehom chýba ťah na bránu a priamočiarosť o ktorú sa usiluje zamotáva dvomi - tromi zbytočnými prihrávkami späť k vlastnej bráne. V tomto súboji jednoznačne zvíťazili exteriéry.

plagát

Oppenheimer (2023) 

Skutočne ťažký film. Od úvodu až do konca strihy skáču hopsa hejsa a nie je práve najjednoduchšie pre obyčajného nevzdelaného a nezainteresovaného človeka toto všetko vstrebať. Čuduj sa svete, i keď som bol na začiatku azda jedným z nich, výpovednou hodnotou a celým týmto chaosom okolo to na mňa nakoniec zafungovalo. Treba si to ale vychutnať v tom správnom čase, nejsť do toho unavený a ideálne aspoň s premietačkou a kvalitným ozvučením, pretože technicky od A po Z je to film dokonalý.