Reklama

Reklama

Perinbaba a Dva svety

  • Česko Perinbaba a dva světy (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Príbeh Lukáša a jeho kmotry Perinbaby je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami. Po smrti rodičov, Alžbetky a Jakuba, sa ich syn Lukáš vydáva na dlhú cestu za šťastím. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil. Poznanie, ktoré Lukáš získava počas svojho putovania, mu nakoniec pomôže získať lásku, o ktorej sníval a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Zázraky sa nestávajú len v snoch, ale aj v živote. A ak po niečom skutočne túžime, môže sa nám to vyplniť. A ako dopadne nekonečný súboj dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej? Kto vie, jediné čo môžeme prezradiť, je, že sedmička je šťastné číslo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 4

Recenzie (60)

Gothar odpad!

všetky recenzie používateľa

4 milióny eur na toto...neviem kde konkrétne ich minuli pretože to vôbec nie je vidieť. Strih je na úrovni videa z dovolenky, scenár nič moc, CGI tiež tak a najlepší herecký výkon podal psík. Jediným pozitívom tohto filmu je, že som si uvedomil, že aj vo filmoch, ktoré som považoval za zlé sú dodržané základné veci ako kontinuita v rámci scén a jednotné farby medzi strihmi. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ruku na srdce, koho, kto sa dopočul o tom, že bude pokračovanie tohto kultového príbehu, neprepadla myšlienka, že toto bude průser ako hovädo. Možno keby sa samotný snímok nespájal s pôvodnou Perinbabou, možno by na jeho chrbte nebola taká ťarcha úspechu z minulosti. Ja osobne som nič nečakal, veď to ani nemalo zmysel, pričom len fakt extrémne naivný jedinec sa mohol domnievať, že toto bude spĺňať čo i len priemernú kvalitu. K hereckému obsadeniu sa vyjadrovať nebudem, príbehu ako takému detto, no čo bolo vyslovene zarážajúce, bola tá hrôzostrašná réžia a katastrofálny strih na úrovni nejakého amatérskeho počinu z YouTube. Fakt otras, až je človeku toho Jakubiska ľúto. Alebo, či nie je aj lepšie, že sa niečoho takéhoto nedožil. Nech odpočíva v pokoji. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Strašný maglajz. Sled nenaväzujúcich scén, ktoré sú poskladané z nenaväzujúcich záberov, príšerných postsynchrov a hereckých výkonov ako zo Súdnej siene. Našťastie sa občas objavil nejaký pekný moment (dohromady asi tak na 5 minút z pocitovo štvorhodinpvého filmu). Jedničku nemám rád, no vážim si ju ako dobrý film. Takže som aspoň nemal pocit nejakej svätokrádeže (a preto prihodím hviezdičku k dobru). No najčastejšia reakcia počas sledovania bola WTF. 3/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ak má niekto chuť 50 krát za sebou počuť melódiu Páslo dievča pávy, môže si na YouTube nastaviť nekonečnú časovú slučku, alebo má jednoduchšiu možnosť - pustiť si tento film. Zvyšok nebol až taká katastrofa, akú som očakával. Človek niekedy asi potrebuje očakávať odpad, aby bol napriek evidentnej nekvalite aj tak spokojný. A to sa zase na herečku hrala dokonca Andrea Verešová, slávna to právnička. 😆 V každom prípade do tejto roly mi Frlajs nepasoval. Je na ňom vidieť, že Valéria Frištik mu počas natáčania každý deň zožrala frištik a tak s jeho vizážou, nech sa nehnevá, môže hrať len drogovo závislých. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Ale nebylo to tak špatný. V první řadě tomu teda dle mého značně ubližuje napojení na Perinbabu, které je viditelně hlavně z komerčního účelu, ale jinak ten svět celistvě působí jako naprosto jiný, než v prvním filmu. V první půlce to dějově funguje poměrně slušně. I Frlajs není tak marný. Ale jak se začně nabalovat ta hlavní linka okolo zmizelého království, tak to začně působit, že jsou to tak tři filmy v jednom. A samotnej závěr pak vypadá, že k filmu vůbec nepasuje. Podobně jako u dalších filmů, které postupně prošli brutální obměnou, tak i tady by bylo zajímavé vidět ty původní verze. Co se každopádně určitě musí vychválit, tak je hudba, která je strhující a zaslouží si všemožná tuzemská ocenění i přes další nevýrazné aspekty filmu. Digitální efekty jsou bohužel vysloveně odporné, mnohdy zbytečné a v kontrastu s klasickými efekty působí opravdu jako pěst na oko. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Režisér filmu Juraj Jakubisko se již premiéry a uvedení filmu do kin nedožil. Premiéra filmu byla několikrát posunuta. (tsatsiki)
  • Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného. Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii. Naopak, v roli Zubaté se objeví Darija Pavlovičová, pro níž šlo o první zkušenost s celovečerním filmem. Díky dlouhým přípravám Perinbaby se mezitím stala slavnou, dokonce začala tančit ve StarDance. (Bontonfilm)
  • Natáčalo sa aj v mestách Kežmarok a Gelnica. Taktiež Podbieli vo Františkovej hute. V Gelnici sa natáčal pohreb. V Kežmarku svadba v kostole, v ktorom sa natáčala aj pôvodná Perinbaba (1985). (ČSFD)

Reklama

Reklama