Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Česko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Réžia:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrajú:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku sa však cíti opustený rovnako ako osamelý strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva. Jeho návrat ku koreňom nie je nijako ľahký, ale postupne si zamiluje nostalgickú atmosféru a tajomnú malebnosť vidieka. Navyše stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť profesijne aj osobnostne rásť. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna-Fuitová Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho kraja. Petrovi sú nielen najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov, ale aj spoľahlivou oporou vo chvíľach, keď všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas pri vyšetrovaní zločinov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa dyfur k tomuto seriálu (11)

Čarodejnice 1/2 (2017) (S01E01) 

.....veľký odborník na sériové vraždy a načo...??.... nakoniec pomôže preživšia obeť, ktorá urobí identifikáciu.....a   choroba Lukáša Vaculíka - to krvácanie z nosa  to bolo dosť otravné.....a ešte : Lukáš Vaculík je značne opršaný na  55 rokov.....tá prvá časť-kým sa to rozbehlo....niekto mal zasa scénaristickú zápchu..... ()

Lúpežníci 2/2 (2017) (S01E04) 

....tak sa tu miešali falošní kominári-lúpežníci a lúpežníci-vrahovia....to vyriešenie typu : na malom piesočku niekto už len sa nájde ......a  tá "akcia v podaní kriminalistu Kraja (Lukáš Vaculík)....hrozné.... ()

Hriešnici 2/2 (2017) (S01E06) 

.......a nakoniec by na súde vraha oslobodili.....opäť scenáristické suchoty.....sa to tak nejako - nijako vyšetrilo a expert na vraždy Peter Kraj sa zasa ne-predviedol.... ()

Jezinky 2/2 (2017) (S01E10) 

.......opäť ako predošlé časti - podpriemer....tak Kraj je operovaný (hovorili a asi je to iste tak, že pri operácii hlavy sa holí hlava - tu nie-asi nie Kraj ,ale Vaculík nechcel...) - otravy ...dosť otravné to bolo.... ()

Zjavenie 2/2 (2017) (S01E12) 

.....tak Peter Kraj je po operácii a hneď už pracuje - to aj v telenovele uzdravenie trvá dlhšie...a tu 8 vrážd ? dosť aj na Vraždy v Midsomeru....a nato, aby ste povedali, že obete niečo spája  ( ak ide o policajta,bachara,sudcu etc) nemusíte byť Columbo ani Peter Kraj.....námet možno zaujímavý, ale scenár 5-ta liga.... ()

Husičky - 2. část (2019) (S02E04) 

....to vážne uzavretý prípad o zabitom vrahovi idete otvárať ,lebo...možno ho zabila policajtka...?....v tomto idete sa rýpať?..... a časť o vrahovi  tejto časti ? ....zasa celý 1 a 3/4 časti nič a potom nejakou skratkou na neho prídete - takou ako pomôcky pri krížovke ..... ()

Šílení - 2. část (2019) (S02E06) 

........sledujem dve hodiny detektívny príbeh - všetko nejasné- a ku koncu nejakou -mne neznámou-filmovou skratkou máme vraha  (ako zvyčajne....) ()

Démoni - 1. část (2019) (S02E07) 

.....všetko tajomné, reči o inteligentom vrahovi a.....nakoniec zakrvavenú sekeru nechá v aute na zadnom sedadle......tie záverečné minúty sú také akoby niekto pred záverom pol hodinu časti vystrihol..... ()

Kejklíři - 2. část (2019) (S02E10) 

....tentokrát nielen scénaristická skratka, ale i náhoda -opakovaná pomohla odhaliť vrahov.....viac ako  kriminálny príbeh mňa tentokrát zaujali medziľudské vzťahy hlavných postáv.... ()

Bestie - 1. část (2019) (S02E13) 

...ten chlapec Adam Hampl  je tak trochu na hlavu nie?...tá akcia v lese.... ()

Reklama

Reklama