Reklama

Reklama

Anna zo Zeleného domu

(seriál)
  • Česko Anne s E na konci (viac)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Predloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrajú:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Matthew a Marilla sú osamelí súrodenci, ktorí nikdy nemali svoje rodiny. Bývajú v Zelenom dome, vo svojom rodinnom sídle na Ostrove princa Eduarda, v mestečku Avonlea.  Vzhľadom na to, že je farma veľká a zišla by sa im občas nejaká pomoc, rozhodnú sa, že si zo sirotinca zoberú chlapčeka. Keď sa Matthew vyberie vyzdvihnúť chlapca na železničnú stanicu, namiesto neho nájde rozkošné, utárané dievčatko s nezvyčajným zmyslom nadchnúť sa pre všetko. Aj napriek tomu, že Anna Shirleyová prišla do Zeleného domu omylom, okúzli svojou nekonečnou energiou a entuziazmom Marillu a Matthewa natoľko, že sa rozhodnú prijať ju za svoju. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa hygienik k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2017) (S01) 

Keby skončili po 5. časti... Posledné 2 diely úplne zmenili vyznenie celej 1. série. Rojčenie a obavy hyperaktívneho dievčaťa vystriedali fatálne dilemy. Anna skokovo zo dňa na deň dospela a zmenila sa na "Janu Eyrovú". Tá feministická linka, hoci nevýrazná, mi tam prišla príliš chcená. A posledný diel ma znechutil. ()

O tvojom osude rozhodne sila vôle (2017) (S01E01) 

Nikdy som nebol priaznivcom Anny, a preto ma šokovalo, že mi tento 1. diel seriálu prišiel tak úchvatný. Toľko krásnych záberov prírody a skvelé Annine monológy, na ktoré je vďaka 7 hodinovej stopáži dosť miesta. Dokonalá práca s kamerou. Kontrast medzi zlými spomienkami a pozitívnou fantáziou dodáva seriálu potrebnú dynamiku. Na konci som sa pristihol, že mi je Anny ľúto. Takú intenzitu stotožnenia sa s filmovou postavou, ako dnes, zažívam málokedy, Uvidíme, či mi to vydrží celý seriál. ()

Nie som vták, nechytím sa do siete (2017) (S01E02) 

Prvá nervná a uponáhľaná polovica vo mne vyvolala obavu, že seriál kvalitatívne upadá, ale cca od 20. minúty sa to upokojilo. Temnejšia atmosféra aj Anna ako vždy sebestredná a nespokojná teenagerka pôsobia veľni presvedčivo, emocionálne a až moderne. ()

Reklama

Reklama