Reklama

Reklama

Anna zo Zeleného domu

(seriál)
  • Česko Anne s E na konci (viac)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Predloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrajú:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Matthew a Marilla sú osamelí súrodenci, ktorí nikdy nemali svoje rodiny. Bývajú v Zelenom dome, vo svojom rodinnom sídle na Ostrove princa Eduarda, v mestečku Avonlea.  Vzhľadom na to, že je farma veľká a zišla by sa im občas nejaká pomoc, rozhodnú sa, že si zo sirotinca zoberú chlapčeka. Keď sa Matthew vyberie vyzdvihnúť chlapca na železničnú stanicu, namiesto neho nájde rozkošné, utárané dievčatko s nezvyčajným zmyslom nadchnúť sa pre všetko. Aj napriek tomu, že Anna Shirleyová prišla do Zeleného domu omylom, okúzli svojou nekonečnou energiou a entuziazmom Marillu a Matthewa natoľko, že sa rozhodnú prijať ju za svoju. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Elví k tomuto seriálu (1)

Anna zo Zeleného domu (2017) 

Tvůrci si zřejmě strašně moc přáli adaptovat Jane Eyre, ale někdo jim zapomněl říct, že točí Anne of Green Gables. Jane, tedy vlastně Anne, nehezký sirotek bojuje s šikanou a neustálým odmítnutím a vysvobozením se nestane ani adopce Cuthbertovými a život v Avonlea. Avonlea ale není vesnicí plnou povětšinou milých lidích a spřízněných duší, ale místem další šikany a posměchu, ponurým zataženým místem neustále v mlze. Chybí už snad jen to vřesoviště. Anne je "moderní" teenager, stěžující si na to, jak je život nefér; tak trochu spratek, otvírající si pusu a který se sbalí a uteče ze školy, když je napomenut učitelem. Jak si tuto Anne dokáže kdokoliv (nejen v Avonlea) zamilovat, je mi záhadou. Mnoho jsem nečekala od tohoto moderního a "realistického" zpracování plného podivných flashbacků a účelových dramatických scén, ale to zklamání je obrovské. Naprostý odklon od idealistického ducha knihy i původní TV minisérie z 80. let. Ideální seriál na rozjetí deprese. Jedna hvězdička za pěknou úvodní titulkovou sekvenci. ()

Reklama

Reklama