Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer) , ktorému prítomnosť až príliš sebavedomého vyšetrovateľa z Pešti v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti... a zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá... Ukazuje sa však, že vražda slúžky ani zďaleka nie je natoľko jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali; a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti... Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa povedačiek dedinčanov nadprirodzený „Démon"... a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Vyšetrovateľom pri tom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu... ale pri riešení menších kriminálnych prípadov (inšpirovaných skutočnými historickými udalosťami) sa i na nich občas usmeje šťastie. Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám... situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Varga) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podarí sa Martonovi odhaliť „Démona" skôr, než si príde aj poňho...?! (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (112)

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Hodnotit bylo těžké, váhala jsem dlouho, dávala proti sobě plusy a mínusy, nakonec jsem to v rámci zachování rodinné rovnováhy ohodnotila směrem dolů. Plusem je rozhodně plynulost hlavního děje oživovaná epizodami každého dílu. Zatímco v hlavní linii děj posouvají Marton a Černý, hlavními figurami epizod jsou ti dva kreténi, otravní snad ještě víc než sněhulák Olaf z Ledového království (před pány smekám, byli ve svých rolích nablblých vykutálených podvodníčků na straně zákona tak přesvědčiví, že je zřejmé, že jsou to dobří herci). Dalším plusem jsou exteriéry, horší to je s interiéry, mluvíme-li o lidech - Marton (Koleník) je krásný chlap, ovšem charismatu má asi jako spařený salát. Charismatické chlapy tu zastupují Čech Majer a Polák Kosz. U hlavní ženské postavy jsem dostávala tik s pohledu na její ujíždějící oko. Výraz šilhavé kočky je skutečně silně znepokojující a já nejsem dost chlap na to, abych se z něčeho takového tetelila. Interiéry zámku, žandárské stanice a nemocnice jsou ovšem dokonalé. A samozřejmě, všechny ženy měly naprosto úžasné šperky, navíc šperky hrály jistou úlohu i v samotném vyšetřování, což se rovněž cení. Zkrátka - že jsem přísná a kritická já, to je v rámci normy. U slovenských diváků bych čekala vyšší hodnocení a 1890 v červených číslech, protože se mezi tuzemskými (pro mě tedy samozřejmě tamzemskými) seriály jedná o neotřelý a poutavý počin. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Ze zvedavosti jsem zapnul prvni dil, precejen na Prime davat v hlavnim vysilacim case serial mluvenej slovensky, to bude but totalni ulet a nebo kvalitka, ve vysledku to neni ani jedno, ale postupne. Pribehove prvni dil lehce navnadi, ale puvodne jsem mel za to, ze budou jednotlivy epizody uzavreny, ukazalo se, ze tu bude jeden hlavni pribeh, coz me lehce nasralo, precejen na 13 dilu jsem chut koukat nemel. Ale tak nejak jsem postupne zkouknul asi 5 dilu, jejich kvalita mela spis sestupnou tendenci, nastesti nekdy v polovine se to zlomi a zacne se neco dit. No a jinak k samotnymu serialu. Pribeh sam o sobe neni uplne spatnej, ale nejvic me nasralo, ze uz od prvniho dilu jsem vedel vraha. Ale to povazuju spis za chybu castingu, protoze dat takhle vzhledove vyraznyho herce, cloveka proste hned upouta. Jinak co se tyce celkove hercu, nikdo se pravdepodobne nepozastavuje nad tim, ze nekdo mluvi cesky, nekdo slovensky, Kolenik je misty lehce otravnej, ale nejaky charisma ma, Majer hraje svuj nasranej standard, Kerekes je otravnejsi nez obvykle, Kos docela fajn, Kankovsky na pest. A Ondrik s Nahalkou desny retardi. Jejich "vtipna" linie je sice misty skutecne lehce vtipna, ale celkove tu jsou spis naprosto zbytecny a rusi v jinak vazne minenym serialu. Vyprava uprimne receno docela na cesky/slovensky pomery draze vypadajici, i kdyz misty uz si clovek rika, ze s tim dronem by to nemuseli prehanet. Takze celkove ve vysledku prekvapive v pohode koukatelny, i kdyz samozrejme se zahranicni produkci to souperit nemuze. ()

Reklama

Satoshi 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som chcel dať iba 4 hviezdy, pretože mi niektoré veci na seriáli vadia. Žandári mi tu veľmi prekážajú, respektíve réžia týchto scén keď zrazu z vážnej scény prejdeme na humornú a zase do vážnej a ten humor v tejto primitívnej forme sa mi sem absolútne nehodí. No musím povedať že výprava je neskutočná a je ro naozaj veľký krok pre slovenskú kinematografiu . Miestami aj zabúdam že pozerám seriál a nie film . Herecké výkony niektoré slabšie ale napriek tomu dávam 5 hviezd za naozaj originálny kúsok ktorý sa konečne vzďaľuje od trápnej produkcie. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že toto je jediný slovenský seriál, aký som pozeral pravidelne. Túto výsadu si vyslúžil ambicióznym historickým zasadením a detektívnym príbehom. Prvé epizódy boli ešte dosť ťažkopádne, dej sa rozbiehal veľmi pomaly a človek ďakoval za nablblú dvojicu žandárov Ondríka s Nahálkom, ktorí sa tu starajú o zábavu. Časom sa situácia v tomto ohľade zlepšila a už aj hlavný dej naprieč epizódami začal naberať na obrátkach. Vcelku pozitívny dojem podčiarkovalo vydarené obsadenie (obzvlášť Koleník sadol ako riť na šerbel) a nadštandardné technické spracovanie. Potom ale prišla finálna epizóda a všetko išlo do čerta. Až dovtedy logicky vystavaný príbeh bol rozbitý neuveriteľným množstvom hlúpostí a náhod (scéna "had a Nahálka" je v tomto smutný highlight). Bohužiaľ konanie a motivácie "Démona z tiesňavy" v závere seriálu boli natoľko idiotské, že takmer zruinovali všetko dobré na ceste k nemu. 6-/10 ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Mrzí mě tak nízké hodnocení. Seriál sleduji bez reklam a v době, kdy ho asi většina diváků viděla na komerční televizi, kterou moc nezapínám. Začnu tím, že slovenské herce (Ondrík, Nahálka, Kos) znám z excelentního divadla Teatro Tatro a jsou to vážně PÁNI HERCI! Jejich přítomnost v 1890 mě nadmíru těší! Dvojice Ján Koleník a Stanislav Majer- příjemná volba. Výprava, lehce ritchiovské pojetí, scénář, kostýmy, lokace, kamera, vynikající hudba, vše je zdařilé. A třešinkou na dortu je hlas zpěváka Korben Dallas, Juraja Benetina, v titulní skladbě. Seriál patří k tomu lepšímu, co tu za poslední roky vzniklo. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)
  • Oba žandári mají v seriálu stejná příjmení, jako je mají ve skutečnosti – Ondrík a Nahálka. (stone)
  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)

Reklama

Reklama