Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Mladý, no svojimi modernými vyšetrovateľskými metódami a úspechmi preslávený detektív Jánoš Marton (Ján Koleník) z Pešti prichádza na zámok Betliar riešiť tajomnú, brutálnu vraždu slúžky. Na Gemeri ho víta miestny rázny strážmajster Vilém Černý (Stanislav Majer) , ktorému prítomnosť až príliš sebavedomého vyšetrovateľa z Pešti v jeho rajóne a nutnosť s ním spolupracovať vôbec nie je po chuti... a zdá sa, že Martonova prítomnosť nevyhovuje ani miestnym obyvateľom, ktorí sú nedôverčiví k technickým novinkám a namiesto vedy uprednostňujú vieru v mágiu a povery; ba ani obyvateľom zámku – mocnej šľachtickej rodine Wisniewskych, kde má každý svoje tajomstvá... Ukazuje sa však, že vražda slúžky ani zďaleka nie je natoľko jednoduchá, ako by si vyšetrovatelia želali; a dokonca, že nejde o jediné čudné úmrtie mladej ženy v tejto oblasti... Marton s Černým teda stoja pred neľahkou výzvou – prekonať vzájomné nesympatie a spolu pátrať po zvrátenom páchateľovi, ktorým je podľa povedačiek dedinčanov nadprirodzený „Démon"... a podľa Martonovej teórie prvý sériový vrah v dejinách Uhorska.

Vyšetrovateľom pri tom asistujú dvaja Černého podriadení – miestni žandári Nahálka a Ondrík (Martin Nahálka, Milan Ondrík), ktorí vďaka svojej lenivosti, či naopak prílišnej horlivosti a predovšetkým nedostatočnej inteligencii pokazia, čo môžu... ale pri riešení menších kriminálnych prípadov (inšpirovaných skutočnými historickými udalosťami) sa i na nich občas usmeje šťastie. Zlo na Betliari nespí, mŕtvol pribúda a Marton musí urobiť všetko preto, aby zabránil ďalším beštiálnym vraždám... situáciu pri vyšetrovaní mu však komplikujú sympatie ku krásnej grófskej dcére Júlii (Danica Matušová), odmeranosť jej upätej matky-grófky (Anikó Varga) i nevyspytateľné ťahy jej otca, extravagantného grófa Wisniewskeho (Lukasz Kos). Podarí sa Martonovi odhaliť „Démona" skôr, než si príde aj poňho...?! (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (112)

ShirleyS. 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské aj české pomery veľmi sympatický koncept, ktorý síce vykráda zahraničnú tvorbu, no som rada, že tu vôbec niečo také vzniklo. Ústredné duo z hľadiska atraktivity oceňujem veľmi ;) herecky je to takisto slušné, ten hejt na Koleníka nechápem, Majer si to dáva s prehľadom. Dialógy nič moc, ale párkrát som sa zasmiala. Najviac by som vytkla, že je to hrozne pomalé, oproti západnej produkcii bolestivo rozťahané. Na druhej strane oceňujem kameru, krásne prostredie a fajn hudbu (chápem prirovanie k Ravenous, ale zas až taká úchylárna to nie je, skôr to vykráda amerického Sherlocka Holmesa). Dávam priemerné hodnotenie, pretože na môj vkus by tomu skutočne sedela o dosť kratšia stopáž, ale odpad to rozhodne nie je. ()

markotter 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem jednou zkusil po zajímavost přepnout z veřejnoprávní TV na tu komerční, ale raději zůstanu tam, kde jsem. mj. , současně vysílaná Vzteklina je dost dobrá (teda zatím). Tady se asi tvůrci inspirovali u Adély, co ještě nevečeřela, ale zároveň chtěli natočit něco dramatického. A to nemohlo fungovat. Možná se to ještě zvedne, ale nějak tomu nevěřím. ()

Reklama

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

Príliš dlhý rozbeh, pomalý spád, zbytočné vedľajšie dejové línie. Herecké výkony kolísavé, aj keď vcelku uspokojivé. Milión drobných a tisíce väčších nedostatkov, dier v logike, ojedinele idiotské chovanie postáv. Tak prečo za štyri? No.. Pekné scenérie, prostredia, kostými aj kulisy. Hlavne rozmanité. No a aby som nezabudol to najdôležitejšie: seriál dokáže udržať záujem! Vrah je naozaj dobre skrytý. Neustále sa vynárajú nové podozrenia a nové motívy postáv. Na počudovanie nie sú umelé, ale pôsobia prirodzene. Úprimne som bol zvedavý na pokračovanie a aj keď bola fúra pasáží zbytočná či zbytočne dlhá, neodradili ma od pokračovania. ()

Scraffy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celkom podarený seriál zo slovenských rúk. Zo začiatku pekne navodil atmosféru, čo je len dobre. Hlavným nedostatkom našich nových seriáloch sú herci. Tí sú väčšinou až neznesiteľne otravný a neprirodzený, ale tu ma to prekvapilo, že takmer úplne všetci boli dobrý. Hlavne Ján Koleník ma prekvapil, kedže predtým som mu nevedel prísť na chuť a tu sa mi páčil. Celkovo jeho postava bola dobrá a mne blízka, kedže podobných detektívov môžem. Jeho vnútorné dialógy boli dobré a mal dobré praktiky. Ešte aj Filip Kaňkovský v zápornej roli bol skvelý. Jedine s čím som mal problém boli tí dvaja žandári, ktorý mi doslova celý seriál liezli na nervy. Slováci konečne urobil niečo, čo by s nadhľadom mohlo konkurovať aj seriálom od HBO. Kľudne mohli príbeh ešte viac zamotať a dať tomu temnú atmosféru. Škoda, že zbytočne išli do toho s tým, že tam dajú vtipné a odľahčujúce veci. Navyše niektoré scény vyzerali skoro ako nejaká telenovela, čo nebolo dobré. Vraha som tušil už o niečo skôr a preto mohli seriál skrátiť tak akurát o nejaké dva diely a bolo by. Som ale rád, že sa telka posúva dopredu a nedávajú nám stále tie isté seriály, len v iných prostrediach. Toto bol zrejme prvý seriál od nás, ktorý sa mi páčil. Len tak ďalej. ()

MirkaP 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi prostředí, kde se to odehrává (zámek Betliar), vadí mi místní drmolící žandári a jejich blbost. Pokud to zvládnu dokoukat, zhodnotím i příběh. /// Příběh hoodně rozvleklý, dokoukala jsem to v podstatě jen díky těm krásným lokacím. Hlavní dvojice Koleník - Majer byla oko potěšující a místy i docela zábavná (zejména ta česká část). I ty drmolící žandáry jsem nakonec vzala na milost a ke konci už mě tak nelezli na nervy. Budu hodná, dám 3*. /// ROZHODNĚ mnohem lepší než Inspektor Max, toho jsem vzdala asi po třetím díle. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (4)

  • Část Tiesňavy se natáčela před jeskyní Pekárna v Moravském krasu a na dně Macochy. Temné údolí byla potom cesta pod Pekárnou od Hostěnic k Ochozi. (Jara69)
  • Rozpočet seriálu sa vyšplhal na 2 milióny eur, v priemere 154-tisíc na jednu epizódu. (Scraffy)
  • Seriál sa nakrúcal od septembra do decembra 2016 v kaštieli Betliar, ktorý bol v tom čase uzatvorený pre reinštaláciu expozícií a inštaláciu kúrenia. (Scraffy)

Reklama

Reklama