Reklama

Reklama

IMT Smile a Lúčnica - Made in Slovakia

  • angličtina IMT Smile and Lucnica: Made in Slovakia (festivalový názov)
Trailer
Hudobný / Tanečný / Dokumentárny
Slovensko, 2016, 110 min

Obsahy(1)

Snímka opisuje jedinečný projekt, ktorý pobláznil celé Slovensko a dostal sa dokonca i za jeho hranice do Čiech. Spojenie tradičného v podobe súboru Lúčnica s kapelou IMT Smile na čele s obľúbeným a charizmatickým spevákom Ivanom Táslerom a režisérsky počin Jána Ďurovčíka, nenechalo divákov chladnými, podmanivé tóny ľudovej hudby v unikátnej kombinácii s tvorbou prešovskej hudobnej formácie zmenilo mnoho divákov na tanečníkov. Vypredané koncerty, neutíchajúci potlesk, tisíce nadšených fanúšikov, toto všetko a mnoho viac, bude súčasťou snímky IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia. Pozriete sa však i do zákulisia tohto unikátneho projektu. Nahliadnete do jeho „kuchyne" a ukážeme vám, čo všetko sa za projektom skrýva... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nestihol tento koncert a dosť to ľutujem, lebo som na to chcel ísť a súdiac podľa dokumentu som naozaj prišiel o veľa. Ja osobne Táslera nemusím, ale musím uznať, že je to Pán Umelec a to, čo spoločne s Ďurovčíkom vytvorili týmto spojením s Lúčnicou, sa naozaj nedá nazvať inak ako tým pravým umením so zachovaním slovenských tradícií. Trošku som od dokumentu čakal ešte viac pohľadu do zákulisia, hlavne z tréningov a predpremiér, ale celkovo tento snímok poteší. 80 % ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Profesor Ing. Štefan Nosáľ vraj po bratislavskom vystúpení v Inchebe povedal frontmanovi a spevákovi Ivanovi Taslerovi: "Ivan chcem sa ti ospravedlniť, že som vám neveril. Myslel som si, že IMT Smile je len taká obyčajná kapela; nie ste obyčajná kapela." Po zhliadnutí titulu "IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia" sa s týmto tvrdením pána profesora plne stotožňujem. Spolupráca hudobnej skupiny IMT Smile a folklórneho, umeleckého súboru Lúčnica je oslavou slovenskej kultúry. Vytvorili spolu dokonalú symbiózu. Hudobne, choreograficky a vizuálne je to dokonalé. Grandiózny projekt. Veľmi ma mrzí, že som túto výnimočnú, originálnu, veľkolepú show nemal možnosť vidieť naživo. **** ()

Reklama

Paplónik 

všetky recenzie používateľa

Film IMT Smile & Lúčnica ♡ Made in Slovakia sa určite oplatí vidieť. Výborná réžia, skvelý strih a perfektný výkon účinkujúcich. Človek chcel tlieskať, akoby tam bol. Tie farby, energia, emócie.Sledoval som ľudí v kine. Pohltilo ich to. Aj tých o ktorých určite viem, že neboli na predstavení. Viem to. Vzal som do kina časť mojej rodiny 💗 Ako fanúšik som vždy chcel vedieť, aké to je byť na druhej strane. Stáť za oponou a počúvať tú vravu, stlmia sa svetlá, priestor stíchne a potom prídu prvé tóny a dav buráca. Pohľad do hľadiska. Tento film mi to dal. Ďakujem zaň. Aj za Made in Slovakia. Je mojou srdcovou záležitosťou v mnohých významoch a navždy bude. ()

mclenin 

všetky recenzie používateľa

Myšlienka stvoriť prepojenie pop/rockového žánru s folklórnym do jedného kompatibilného telesa a podať ho spôsobom príťažlivým širšiemu publiku je bravúrna, za to tlieskam. Spôsobu akým sa to podarilo celé zrealizovať a samotnej prezentácii skladám klobúk, zažiť to naživo musel byť naozaj neopakovateľný zážitok. Samotný dokument je akýmsi mixom stručného náhľadu do zákulisia a záznamu z niektorých vystúpení, zrejme tých najvydarenejších - presne ako píše vinc_vega, lepšie by však bolo vidieť záznam celého vystúpenia a samotný dokument mohol ísť hlbšie do "útrob" produkcie. Napriek tomu sa však jedná o veľmi dobre spracovaný snímok, ktorý na ploche takmer dvoch hodín ani nestihne nudiť (pokiaľ má človek rád minimálne jedného z hlavných protagonistov), a ktorý sprostredkúva atmosféru tohto jedinečného projektu zo štadiónov a hál do kinosál, až má miestami divák dojem, akoby tam bol, v strede diania. ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Skvelé spojenie obľúbenej kapely a národného bohatstva v podobe Lúčnice. Dokonalý live zážitok si divák v tejto podobe môže krásne pripomenúť, hoci treba podotknúť, že ako dokument je tento snímok poslabší. Ponúka niekoľko zaujímavých postrehov do zákulisia, názory a okolnosti ohľadom vzniku projektu, avšak väčšinou ide len o zostrih hudobno-tanečných čísel. Osobne mi to však vyhovovalo :) ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama