Reklama

Reklama

The Red Pill

  • Veľká Británia The Red Pill
Trailer

Obsahy(1)

Dokument, v ktorom sa režisérka Cassie Jaye, ktorá sama seba označuje za feministku, vydá za cestou hľadania "pravdy" a to ako pravdy prezentovanej feministickým hnutím, tak i hnutím za práva mužov v USA. Po rade vypočutých názorov a reakcií sa začala viac zaujímať práve o hnutie za práva mužov (MRA) a sama počas tejto cesty prehodnocovať svoj postoj k feminizmu. Divák sleduje postoje oboch strán a zistí, že podobne ťažká téma, logicky, nemá len jednu stranu mince. (Furmi)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

Furmi 

všetky recenzie používateľa

"I no longer calll myself a feminist" ... Posledné slová v tomto dokumente ktorá hovoria za všetko. Stále som toto hnutie považoval za fanatizmus a dokocna až náboženstvo ktoré sa na problémy zameriava hrozne jednostarnne, je neraz arogantné, hlučné a nenávistné proti všetkému s čím sa samo nestotožňuje. Nebudem tu vypisovať všetko čo ma v dokumente fascinovalo, pretože by toho bolo veľa ale napíšem svoje motto k tomu keď hovorím na tému feminizmu a "rovnoprávnosti žien v spoločnosti" - "Keď chcú ženy rovnocennosť tak nech príjmajú povolavacie rozkazy do vojen a nech berú krompáče a idú kopať cesty a kanály ako muži. Potom sa môžme baviť o nejakých odlišnostiach". Amen. Hillary Clintonová : "Nepáčia sa mi povolavacie rozkazy pre obe pohlavia" " Feministky nechcú rovnoprávnosť pohlaví, chcú výhody pre jedno pohlavie na druhým". ()

Maura 

všetky recenzie používateľa

Dobre spravený dokument, o objektivite ktorého sa dá dosť pochybovať. Rovnako ako o zázračnom precitnutí jeho autorky. Podozrivé je aj to, aký malý priestor dostal "feministický tábor" a to, že sa k slovu nedostali tí, ktorí k téme majú čo povedať. V dokumente tak chýba množstvo informácií. Tie, ktoré sa v ňom objavujú, do seba príliš hladko (účelovo?) zapadajú. Objavili sa aj informácie o tom, že niektorí podporovatelia kampane, ktorá film finančne dotovala, pochádzajú aj z hnutia MRA. ()

Reklama

Reanimated 

všetky recenzie používateľa

Vyvážený dokument. Je super vědět, že je člověk schopen změnit svůj prvotní názor. To je dle mého důkaz inteligence. Neříkám, že 100% pravdu mají muži, nebo ženy. Nicméně když člověk vidí uřvané a vulgární příznivce feminismu (což mohou být muži i ženy) a proti nim klidně argumentující zastánce mužů, tak ten kontrast je obrovský. ()

GMVajgl 

všetky recenzie používateľa

Lidé se neustále vyvíjejí, ale díky pokroku v průmyslu, technice, kanalizaci, zdravotnictví atd. se naše vztahy změnily tak hodně, že na jistých místech vznikly strie / jizvy nebo možná dokonce i zůstaly otevřené rány. Rány a jizvy je třeba hojit a ne ignorovat. Tenhle dokument se té role ujímá. Jeho tvůrkyně sama je totiž velmi femininní (křehká blondýnka) žena, co se považuje za feministku, a přitom je ochotna zpochybnit vše, naslouchat oběma stranám, vidět fakta a kriticky přemýšlet. Sama se tak vydává do té zaječí nory / bere si červenou pilulku, při tom nachází hluboké pochopení pro utrpení obou stran, odhaluje také nemocné jednání a povrchní bludy ve společnosti a klade důležité otázky, třeba: "Proč některé feministky nespolupracují s mužskými aktivisty, jestli jim jde o rovná lidská práva?". Takhle si představuji skutečný investigativní žurnalismus - odvážný, laskavý a soucitný a budující mosty - proto si zaslouží všechnu chválu. Dokument je na youtube volně k shlédnutí, ale je to síla. ()

Monoxid 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době nevídaný počin. Feministka hledá témata pro svůj nový dokument, rozhodne se zaměřit na „rape culture“ a ke svému překvapení zjistí, že je tu nezanedbatelná druhá strana „barikády,“ která neměla mnoho příležitostí dostat se ke slovu. A tak se drahá Cassie pouští dolů králičí norou a pomalu přichází na to, že svět není tak černobílý, jak by ho feministky chtěly malovat... Film jsem se rozhodla shlédnout poté, co se kolem něj zvedla bouře nevole a protestů proti jeho promítání. Dobrá práce! Mnoho z nás by se o něm bez té vší negativní publicity možná nikdy nedozvědělo! ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama