Reklama

Reklama

Snímek Ženy 20. století od uznávaného režiséra Mikea Millse (oscarový film “Začátky”) nabízí mnohovrstevnatou, zábavnou a dech beroucí oslavu komplikovanosti žen, rodiny, času a vztahů, které celý život hledáme. Příběh, který se odehrává na sklonku sedmdesátých let minulého století v jižní Karolíně, vypráví o odhodlané matce jménem Dorothea Fieldsová (Annette Beningová), padesátnici, která vychovává svého dospívajícího syna Jamieho (Lucas Jade Zumann), zmítaného kulturní proměnou a revoltou. Dorothea požádá o pomoc s Jamieho výchovou dvě mladší ženy – volnomyšlenkářskou punkovou umělkyni Abbie (Greta Gerwigová), která žije v Dorotheině domě, a důvtipnou a provokativní dospívající sousedku Julii. (Cinemax)

(viac)

Videá (10)

Trailer 2

Recenzie (61)

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Indie filmů podobného ražení je spousta, Ženy 20. století na mě ale bohužel působily formálně a obsahově hrozně nesourodým dojmem, který ve mně zhruba v polovině začal vyvolávat spíše nudu. Myšlenky filmu jsou fajn, feeling filmu jsem pobral, ale opravdu si myslím, že v mnoha jiných snímcích jsou podané mnohem zdařilejší formou. 6/10 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Pozeral som sa na to, ako sa voľakedy žilo, keď ešte nejestvovali sociálne siete, INTERNET, mobilné telefóny... Čo vtedy praktizovali mladí ? Ako žili ? Filmári mali v záujme priblížiť 70. roky, 20. storočia v Severnej Amerike, a k tomu pridali, niekoľko pomerne nudných postáv, ktoré mi režisér sprostredkovával ( t. j. - zoznamoval ma s nimi ) pomocou šikovného strihu s retrospektívou, ale to trvá len istý, krátky okamih, a zase som späť v kolobehu ich abnormálnych situácii, ktoré prežívajú, len mňa to nijak zvlášť neinteresovalo... Bohužiaľ, niekedy si to užívam vďaka vizuálnej prepracovanosti, ale o krátky čas na to, som opäť s nimi, a počúvam a vidím, ďalšie a ďalšie činy a skutky, ktoré absolútne nikam neposúvali tento, nie moc prospešný filmový projekt, kde som sa nevedel dočkať záverečných titulkov. Vlastne ani neviem, čo si mám o tomto všetkom myslieť ? Hlavná postava, Dorothea, ktorá fajčí CIGARETY, vo veľkom, že som si pripadal, ako pri fascinujúcom pozeraní sa na ružomberský fabrický komín, v nemenovanej populárnej FABRIKE, s dlhoročnou tradíciou... V snímku je veľmi veľká spotreba týchto návykových tabakových výrobkov, ktoré spôsobujú RAKOVINU, aj sa tu o tom zmieňujú. Možno, že si tým aj kompenzuje svoj očividný STRES, ale aj to, ako jej syna Jamieho poriadne PLIESKA PUBERTA, až ide z toho zošalieť ! Sledujem tu viacero zvláštnych jedincov, ktorí sú práve poprepletaní s matkou a synom. Niekedy som mal zdania, že to v hlavách nemajú v poriadku... Obsadenie nie je taktiež bohviečo, aj keď jedna herečka z ansámblu, má jednak výbornú kariéru za sebou ( Manželka veterána Warrena Beattyho, Annette Bening pôsobila vyčerpávajúcim dojmom... , OPOZITUM, zaskvela sa pre zmenu v kultovej Americkej kráse ). Či mladšia sestra, bývalej detskej hviezdičky Dakoty Fanning, ELLE, ktorá svoju pokrvnú sestru - totálne PREVALCOVALA, hrnú sa jej zaujímavé filmové úlohy, a tak je otázkou času, kedy ju úplne ZDECIMUJE ! ). Povedal by som, že mladšej z Fanningových, táto rola úplne nesadla. Čuduj sa svete, kvôli čomu som venoval toľko času, pri písaní tejto recenzie, filmu, ktorý si to, až tak nezaslúži ? ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, ktoré sú celý čas na 5*, ale v závere rozmýšlate, prečo im ich nedať. Ten dôvod je vlastne len jeden: nevýrazný mužský protagonista (a jeho ešte menej výrazný predstaviteľ). Chápem tú myšlienku, že bol vlastne vedľajšou postavou v príbehoch žien, ale na môj vkus bol upozadnený až moc. Tak moc, že sa z neho - v jeho nevyargumentovaných pubertálnych náladách, stala vlastne značne otravná postava (aspoň ja som ho neznášal, pričom som ho nemal neznášať, neznášať som mal Elle Fanning - s ním som mal súcitiť). Zvyšok super, klasický Mills. Presne 90%. Chýbajúce body prihadzujem za ten menzes. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem očekával, že tohle bude dobrý film. A ono se skutečně ukázalo, že to je dobrý film. Jsou zde výborné herecké výkony, je to ze života a jsou zde příběhy, které vás dovedou oslovit. Billy Crudup je pro mě herec, na kterého se vždy rád kouknu. Prostě se to tak pěkně sešlo. Nevytrhlo mě to, neohromilo, ale potěšilo. ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Parádní počin, jež vás vtáhne a už nepustí. Perfektní herecké výkony ve spojení s příběhy ze života Vás uhranou a současně si bude připadat jako na návštěvě u starých známých. Snímek má hlavu, patu a zejména Lauru Wiggins, která by si bývala zasloužila nominaci na zlatou sošku Akademie více, nežli ubohá slečna Portman v roli děvkařovo chotě. 93% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (2)

  • Mike Mills tvrdí, že film je založený na pravdivých udalostiach a všetky ženské postavy vo filme sú založené na ženách, ktoré ho ovplyvnili pri dospievaní. (dwdb)

Reklama

Reklama