Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (8)

Murder House (2011) (S01) 

Ben začína s rodinou na „novo“. Potom ako bol svojou ženou Vivien pristihnutý „in flagranti“ s mladou študentkou, jeho manželstvo je v troskách. Nakoľko spolu žijú už niekoľko rokov, rozhodnú sa zo starého domu kvôli traumatickým spomienkam odsťahovať a začať odznova v L.A. Dom kúpený značne pod cenu však skrýva svoje temné tajomstvá. Každý člen rodiny je od prvého momentu vstupu do dobu ovplyvňovaný zlými silami. Pre mňa osobne takmer dokonalý kúsok, ktorý po dobu krátkych 12 častí ponúka viac ako 60 priemerných a 40 podpriemerných hororov. Nie som seriálový fanúšik a preto odporúčam mne podobným aby sa "nebáli" spraviť krok v pred a pustili sa do sledovania tejto série. Seriál neponúkol strach ako taký. Realita z nadprirodzenom je tu zmiešaná ako váš Huhu kokteil z baru na rohu ulice. To akým originálnym spôsobom sa z časti na časť príbeh vyvíja a rozuzľuje - kto, čo, prečo, začo zgegol, ma svojou originalitou zaujalo najviac. Výnimočné napätie či lakačky však nečakajte. ()

Coven (2013) (S03) 

“Čáry, kouzla, magie”. “Coven” je taká čisto dámska jazda, počas ktorej si feministky, lesby, či kurvy, dokazujú, ktorá ma lepší kabát do dažďa, lepšiu riť v topánkach na opätkoch, či silnejšie ego. Nečudujem sa tomu “nižšiemu” hodnoteniu, i keď táto séria ani zďaleka nie je tak zlá, ako sa môže zdať. Problém netkvie v príbehu, ale v stopáži. Tie lepšie epizódy striedajú tie horšie a naopak. 13 častí je proste vražda, a tak ma napadá jediné. To chcú diváka umučiť na smrť kurva? Lebo potom by to dávalo zmysel .. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Rovnaké herecké obsadenie, iný príbeh, rovnaké “chyby”. Ja proste nerozumiem tomu, načo je dobrá 13-násť epizódová séria, ktorá nie je dejovo či kvalitatívne konštantná. Opätovne totiž strieda lepšia časť horšiu a naopak, pričom napriek tomu, že ide po psychologickej stránke o solídnu premisu, nevyhne sa hluchým dieram, ktoré dokážu celkom pekne otráviť samotné sledovanie tejto série. Fakt neviem ako objektívne ohodnotiť. Aj bavilo, aj nebavilo. Štyri, alebo tri? Tri, alebo štyri? Tak asi “ŠTRI” .. ()

Hotel (2015) (S05) 

Rapídne sviznejšie. Jedna vražda v kombinácii s jebačkou strieda druhú, pričom “Lejdy Gaga” je napriek tomu jej podivnému ksichtu fakt mašina. Celá séria je poňatá sexisticky, i vražedne zároveň, no a zrejme z týchto dôvodov je samotný divák viac než “spokojný”. Konečne som teda dobehol resty, teraz môžem v klude očakávať desiatu sériu, ktorá bude dúfam aspoň tak solídna, ako táto, respektíve “Asylum”. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Tvorcovia "American Horror Story" opäť prekvapili originalitou, pričom tento krát pripravili mix viacerých subžánrov. Hlavná shockumentary forma je obohatená o prvky duchariny či hixploitation, čo rozhodne nie je jednoduchá záležitosť. Po vzhliadnutí prvej polovice epizód som sa mylne domnieval, že lepšia séria tohto seriálu doposiaľ natočená nebola. Bohužiaľ, mýlil som sa - 65% ()

Cult (2017) (S07) 

Keby absurdita kvitla, siedma séria “AHS” je tým najväčším pralesom na tejto planéte. Myšlienka ponižovania vlastného národa, sa mi nesmierne páči, pričom vykresľovať tých čo volili Trumpa, za absolútnych looserov či idiotov, je taktiež jeden z pomerne zaujímavých nápadov. Akurát je obrovská škoda, že sa to dotklo práve tejto úspešnej hororovej série, ktorá síce siedmym pokračovaním opätovne preukazuje originalitu, no na tej druhej, stojí úplne za hovno, na základe čoho jej sledovanie po 4 epizóde, bez akéhokoľvek váhania, vzdávam. Zabíjať čas, sa totiž dá aj lepším spôsobom, ako čumieť na takúto kokotinu, ktorá pôsobí viac trápne, ako hororovo či vtipne. Chápem, že chceli tvorcovia opätovne zažiariť v žiari reflektorov, no toto je hodné skôr postrčenia do klietky, plnej hladných tigrov. ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Priznám sa, bili sa vo mne pocity nadšenia so skepticizmom. Nech sa však nato pozerám akokoľvek, "Apocalypse" je opätovne ukážkou originality, ktorá tvorcov zdobí od prvotnej série. Nie, nebolo to vôbec zlé, veď to snáď pri tak vysoko nastolenej latke ani nejde, no taktiež som sa rovnako ako užívateľ "stitch7" pristihol pri tom, že mi je vlastne úplne jedno, či "koniec" sveta príde, alebo nie. A to je strašná škoda .. ()

Double Feature (2021) (S10) 

Mám rád tento seriál, každá séria je nesmierne originálna nie len kvôli námetu, ale aj vďaka forme spracovania či samotnej myšlienke. Lenže táto desiata, je ako nejaký nevydarený pokus, ktorého výsledkom je: “ani ryba, ani rak”. Ja skutočne neviem, čo chcel týmto básnik povedať, no toto je doposiaľ najslabšia séria, aká spatrila svetlo sveta. Strašná škoda, že to skurvyli práve pri tej jubilejnej, ktorú nevedno prečo, rozdelili do dvoch samostatných, príbehových etáp, pričom ani jedna z nich kvalitatívne nenapĺňa čo i len tradične ľahko nadpriemerné hodnotenie. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama