Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer 2
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (5)

Pilotná epizóda (2011) (S01E01) 

Príbeh: Rodinka sa presťahuje do nového domu, čo sľubuje aj nový začiatok. Čo ale ak je dom prekliaty a osudy jeho obyvateľov budú predurčovať bývalý obyvatelia domu ako aj priľahlého okolia? Chyžná, suseda s dcérou, spálený neznámy, latexový oplodňovateľ, psychicky labilný pacient.... Prevedenie: Hneď prvá časť ma neuveriteľné tempo a množstvo vedľajších postáv z ktorých si neviem vybrať, ktorá je zaujímavejšia. Ja osobne nepatrím k veľkým fanúšikom hororu ale tento seriál je jedinečný už len svojim vznikom .... ozaj na podobnú tému veľa seriálov z tak jasným ťahom na bránu nenájdeme. Opiera sa síce o klasické klišé (strašidelný dom) ale podáva ho tak pútavo, že mu to ako diváci radi odpustíme. 95% ()

Votrelci v dome (2011) (S01E02) 

Príbeh: Dom bol svedkom mnohých ohavných činov. Jedným bolo aj brutálne zabitie študentiek medicíny, ktoré sa chcú pomstiť. V súčasnosti psychiater Ben príma novú pacientku, ktorá sa viac ako o problémy zaujíma o samotný dom. Neskôr sa z nej vykľuje okultná posadnutá vrahyňa a tak je rodina v nebezpečenstve. Prevedenie: Wow efekt z prvej časti sa nepreniesol ďalej. Postavy si idú v nastolenom trende a popravde už sa dostavil aj element, ktorý ja na hororoch nenávidím a to je naivita obetí. Aspoň že Viv na konci povie že sa sťahujú inak by som to asi nedával. Ale inak sa na to celkom dobre pozeralo a napätie bolo tiež na veľmi vysokej úrovni. Určite by som seriálu krivdil ak by som ho zaradil medzi priemer. 77% ()

Dom, kde sa vraždilo (2011) (S01E03) 

Príbeh: Vivien trvá na svojom a chce rýchlo dom opustiť. Ben je v kríze, je posledný kto videl nezvestnú pacientku, jeho manželka má pôrodné problémy, jeho dcéra sa nechce sťahovať a evidentne chodí s jeho psycho pacientom a jeho milenka mu prišla robiť zo života peklo. Spoznávame aj prvých majiteľov domu, ktorý sú mäsiari žien, ktoré zakopávali na pozemku domu. Prevedenie: Seriál sa nám pomaly ale sito mení na dáku telenovelu. Napätia je málo a príbeh sa tiež zásadne neposúva. Prvá časť bola zatiaľ čo sa týka emócií najlepšia a má to zatiaľ bohužiaľ klesajúcu tendenciu. 59% ()

Halloween, 1. časť (2011) (S01E04) 

Príbeh: Máme tu Halloween a to je doba kedy sa svety živých a mŕtvych môžu prepojiť. Na to aby sa dal dom predať potrebujú jeho nový majitelia pomoc dizajnérov. Nikto im ale nepovie, že už v dome pred tým bývali a čo ich postihlo. Susedkinu dcéru zrazí auto. Spálený záhadný muž si príde pýtať peniaze za mlčanie. A v neposlednej rade zazvoní na verande aj mŕtva milenka s úsmevom na perách. Prevedenie: Začína sa to trocha telenovelovatieť ale nakoľko som bol na tomto žánri odchovaný až tak moc mi to neprekáža. Čo mi ale prekáža, je absurdné chovanie otca rodiny ale to je asi v hororoch na jedno kopyto, že sa hlavný hrdinovia začnú chovať iracionálne. Inak všetko super. 87% ()

Halloween, 2. časť (2011) (S01E05) 

Príbeh: Pokračujeme v Halloweene a teda v noci kedy sa môžu vrátiť duchovia mŕtvych. Vracia sa nám teda Hayden, ktorá sa chce pomstiť Benovi a Vivien. Vracia sa a teplá dvojica, ktorá chce naspäť svoj dom. Vracia sa polomŕtva chyžná. Al najviac ma zaujala zmasakrovaná parta deciek z miestnej strednej školy, ktorá má evidentne zálusk na mladý zamilovaný párik.  Prevedenie: Jedná sa konečne o časť, ktorej som mohol dať plné hodnotenie lebo ma bavili všetky dejové linky. Obávam sa čo ale bude ďalej nakoľko sa nám rodinka slušne rozpadla a duchovia sa vracajú do podsvetia a asi budú môcť operovať iba v rámci domu. 92% ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama