Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paddigton si po svojom prvom veľkom dobrodružstve šťastne nažíva s rodinkou Brownovcov na predmestí Londýna. Obľúbili si ho aj všetci susedia a známi, pretože všade rozdáva radosť... a samozrejme marmeládu. Jeho milovaná teta Lucy bude mať onedlho 100 rokov a Paddington musí nájsť nejaký skvelý narodeninový darček. Pri pátraní po ňom zablúdi aj do starožitníctva pána Grubera, kde objaví nádhernú rozkladaciu knihu. Je však príliš drahá, a preto si musí najskôr zarobiť nejaké peniaze rôznymi pomocnými prácami. Keď kniha zmizne, je na Paddingtonovi a Brownovcoch, aby odhalili skutočného zlodeja.. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (208)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Kladné recenze rozhodně nelhaly. Druhý díl jde se zábavností ještě o kus dál než Jednička. Hugh Grant je obrovskou hereckou posilou a kdo oplakal neúčast Nicole Kidman, ten díky němu nebude určitě truchlit dlouho. Nejvtipnější scény nás čekají ve vězení. Anglická zábava jak se sluší a patří a hlavně přesně tak jak jí mám rád. Vrací se i Simon Farnaby, který tentokráte dělá strážného v muzeu a opět se u něj projeví slabost pro krásné ženy:) 85% ()

Reklama

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Narozdíl od prvního Paddingtona, King ve dvojce daleko více upřednostňuje styl Wese Andersona, což je přesně směr, kterým se podle mého názoru měl ubírat už prví díl. Výsledkem je tedy kouzelná echt britská rodinná pohádka, vyprávěná a znázorněná ve stylu Grandhotel Budapešť nebo Moonrise Kingdom s velmi silným hereckým obsazením, skvělým záporákem Hugh Grantem a úžasně naanimovaným medvědem s vynikajícím dabingem Bena Whishawa. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Pro kulyčka by to sice žádný zázrak nebyl, ale protože má dosti přebujelou fantazii, tak si při scénách z krimu dosazoval za obličeje herců držky Kajínka, Ratha, Janouška a RedAKa, což ho blažilo až u kulek, nutilo smát se stylem kačeřím a i jinak mu dělalo všeobecně dobře. A taky tam je onen angažovaný medvěd, co jej minule zaspal. To bude asi ten Prdlingtn. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Kvalitativně dost podobné jako jednička, ovšem Kidman mi jako padouch sedla oproti slizkému Grantovi lépe. Příběh je pak v tomhle případě trochu obsáhlejší, ale své jednoduché, čisté britské kouzlo to neztratilo. Humor sice trošičku vázne oproti prvnímu dílu, kdy jsme se s medvědem teprve seznamovali, ale pořád se na to moc hezky dívá a je to jedna z těch pohádek, kterou si pustím klidně víckrát. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (16)

  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)
  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)
  • Z prezlečení, ktoré nosí vo filme Hugh Grant, bol jeho najobľúbenejší ten mníšky. (megajalec)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama