Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V starom dome uprostred Londýna rozpráva malá Wendy Darlingová (Rachel Hurd-Woodová) každú noc svojim bratom Johnovi a Michaelovi (Harry Newell, Freddie Popplewell) čarovné rozprávky o šermiarskych súbojoch, úžasných dobrodružstvách a hrôzostrašnom kapitánovi Hookovi. Deti sa však samy stanú hrdinami ešte väčšieho dobrodružstva, keď do ich izby jednej noci vletí Peter Pan (Jeremy Sumpter) a zavedie ich cez rozžiarenú nočnú oblohu až do kúzelnej Krajiny-Nekrajiny. Wendy a jej bratia si začnú spolu s Petrom Panom a Stratenými chlapcami užívať nový život, v ktorom neplatia žiadne pravidlá dospelých. Počas dobrodružných súbojov s nebezpečnými pirátmi, zákernými morskými pannami, obrovským krokodílom a hrozným kapitánom Hookom spoznávajú, čo v nich v skutočnosti je. Konflikt Petra Pana a kapitána Hooka se medzitým blíži k rozhodujúcemu súboju. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Šťastné myšlienky vás naučia lietať.“ – „Ja nemám šťastné myšlienky.“ – „A to vás strháva dolu.“ Nie som si istý, či je to rozprávka, príbeh o prebúdzajúcej sa sexualite alebo o utekaní pred zodpovednosťou, ktorú so sebou prináša dospelácky život, jedno ale viem - bijú sa tu dva štýly. V jednej chvíli mágia sama osebe s tak veľkou predstavivosťou, hravosťou a snovou hudbou Jamesa Newtona Howarda, až nadšením nedýchate (prelet nad nočným Londýnom) a niekoľkými odrastenejšími nápadmi (tikajúci krokodíl by sa ľahko uchytil v Hammondovom JURSKOM PARKU a to sa radšej ani nezmienim o morských pannách), ale hneď nato uvidíte niečo „zaručene detské“ (bernardín, jednonohý papagáj, nemá víla). Lepší priemer, ale nehovorím to rád. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Ja by som detske fantasy filmy zaradil do dvoch kategorii a to na tie, ktore dokazu okrem deti sucasne pobavit aj dospelych, ako napriklad HARRY POTTER (2001) a na tie, ktore dokazu pobavit vyhradne len detske publikum, napriklad GARFIELD (2004). Tento by som zaradil niekde do stredu, pretoze chvilkami som sa z pohladu dospelaka bavil, ale chvilkami, hlavne v Krajine Nekrajine, ktora sa takto volala podla kvalitneho slovenskeho dabingu i trosku nudil. Avsak trikov a vizualnych efektov je tu habadej a hlavne jednu hviezdicku navyse u mna posilnuje nadherna hudba Jamesa Newtona Howarda, ktora mi tak pripomina orchester Johna Williamsa. Takze kludne aj 4 hviezdicky. Ak by som mal 10 rokov, je to jednoznacnych 5... 26.02.2009 ____ Jeremy Sumpter - (Peter Pan) +++ Rachel Hurd-Wood - (Wendy Darling) +++ Jason Isaacs - (Pán Darling / Kapitán Hook) +++ Lynn Redgrave - (Aunt Millicent) +++ Olivia Williams - (Pani Darlongová) +++ Harry Newell - (John Darling) +++ Freddie Popplewell - (Michael Darling) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Reklama

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Jason Isaacs byl docela dobrý, ale na dvojici dětských představitelů neměl. Celkem pět herců, zbytek zcela zaměnitelný kompars. Některé triky byly docela slušné, jiné vypadaly hodně odfláknutě. Ledabyle namalované kulisy, vypelichaná (oškubaná?) loutka místo papouška (navíc i v detailních záběrech!), víla Zvoněnka sice vypadala jako Ludivine Sagnier, ale jinak byla nejspíš dementní. Dabing se hned v první scéně nedokázal trefit do pohybu Wendiných rtů a pak prokecal půlku Howardovy hudby k závěrečným titulkům. Nejrozháranější film roku se vším všudy. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

P.J. Hogan nie je neviem aký režisér. A to je o to väčšia škoda, o čo je scenár k tejto adaptácii odvážnejší. Nie dokonalý, aby sme tomu najzodpovednejšiemu zase nekrivdili, ale niekto s väčším citom pre vedenie príbehu by aj z takého bez problémov vykresal dokonalosť samu! Takto sme ostali kdesi v polovici cesty... Keďže sa tu ale nadáva až príliš, tak prilepšujem. ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch lepších rodinných filmů, které jsem poslední dobou viděl. Film má hezkou výpravu, triky jsou občas trochu slabší. Perfektně se vydařilo obsazení. Mezi Jeremy Sumpterem a krásnou Rachel Hurd-Wood to skvěle jiskří a pobaví i onen nepokrytě sexuální podtext některých scén. Ludivine Sagnier je jako Zvoňenka roztomilá a Jason Isaacs ve své další záporné roli opět září. Pokud se vám podaří potlačit v sobě trochu cynizmu, čeká vás oddychová a zběsilá jízda Zemí Nezemí. Slogan ,,Film pro celou rodinu" tentokrát nelhal. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (37)

  • Pirátskou loď, vytvořenou pro potřeby natáčení týmem designérů, bylo třeba před finálním použitím nejpre poničit, aby dostala starobylý nádech. (Listeroman)
  • Keď vo filme Peter Pan (Jeremy Sumpter) leží na palube pirátskej lodi a Hook (Jason Isaacs) sa ho chystá zabiť, jeho oči sa naozaj rozsvietia načerveno presne tak, ako to Wendy (Rachel Hurd-Wood) na začiatku rozprávala bratom. (Kacenka616)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)

Súvisiace novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (viac)

Reklama

Reklama