Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je kapitán sovietskej polície Ivan Danko, ktorý sleduje stopu gruzínskych pašerákov drog. Pri pokuse o zatknutie nebezpečného Viktora Rostaviliho dôjde k prestrelke a zločincovi sa podarí uniknúť. Spoločne s dvoma kumpánmi ujde z Ruska do Ameriky a v Chicagu sa rýchle zapojí do obchodu s narkotikmi. Veľký kšeft s černošským gangom, ktorý sa už úspešne rozbehol, však skomplikuje Viktorovo zatknutie za banálny priestupok. Rusi vyšlú Ivana Danka, aby Rostu priviezol z amerického väzenia späť do vlasti. Danko sa ubytuje v lacnom chicagskom hoteli, v ktorom býval aj Rostavili pred svojím zatknutím. Do väzenia, kde si má ruského väzňa prevziať, Danka sprevádzajú americkí policajní detektívi seržant Art Ridzik a seržant Gallagher. Cestou z väzenia ich však prepadne gang, ktorý Danka omráči, Gallaghera zastrelí a Rostaviliho oslobodí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (349)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Film, který dokázal jedno, že se USA a v té době se SSSR dokázali dohodnout a sjednat něco, co v té době mohlo být nemyslytelné...ještě. Rudé horko je totiž první film točený Američany, který měl tu možnost odehrávat se i na samotném Rudém náměstí v Moskvě a přitom to byla tak jednoduchá dohoda, respektive fakt, že studená nemusí být válka, ve které v té době obě velmoce byli, ale ani film, který je horký díky parádní akční, komediální jízdě, kde se objeví Arný jako Drsnej Harry z východu po boku s hercem, který se s rolemi nemazlí a hraje je tak jak ho to nejvíce baví, doslova praštěně. Rudé horko je povedený akční film, který rozhodně nenudí. Ústřední dvojka se o to dobře postará a tak je o zábavu minimálně postaráno. --- Doufám, že Vás v tý Vaší slavný poldovský škole v Kyjevě naučili všechno o autonehodách a ceně pojistky. - V socialistických zemích nejsou pojistky potřeba. Všechno tam platí stát. - Jo? Tak mi teda řekněte, když je to tam u Vás takovej ráj, jakto že máte stejný malér s heroinem a koikainem jako my? - Číňani to vyřešili. Brzy po revoluci seřadili všechny dealery a drogově závislé a střelili do týla - Ne to tu nejde. To zasraný politici nedovolí. - Ty zastřelte první. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Úloha kapitána sovietskej polície Ivana Danka sadla Arnoldovi Schwarzeneggerovi presne na mieru. Nekompromisne tvrdým komunistickým systémom odchovaný policajt, pátrajúci po svojom krajanovi, ktorý má na krku niekoľko ťažkých zločinov a pred spravodlivosťou sa chcel ukryť v USA. Ivan Danko prichádza do Spojených štátov amerických, aby sa drogový díler a vrah nevyhol spravodlivému trestu. Jeho partnerom a sprievodcom po Chicagu je svojský americký policajný detektív, ktorého dobre zahral James Belushi. Vytvorili spolu rôznorodú, ale v podstate hodne sympatickú dvojicu. "Červená horúčava" patrí medzi dnes už klasické Arnieho filmy. *** ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Arnold v osemdesiatych rokoch prakticky neustále striedal kultové filmy s tými priemernejšími a v rámci čistokrvného akčného žánru je práve Červená horúčava asi z nich najslabší. A pritom kladov je tu dosť, film sa môže oprieť o celkom zaujímavý nápad a slušnú zápletku o ruskom policajtovi, ktorý spojí svoje sily s americkým kolegom, aby dostali nebezpečného obchodníka s drogami, s ktorým má Rus nevyriešené účty, keďže mu zabil partnera a ani ten scenár vôbec nie je zlý. Dve tretiny si film drží slušné tempo, rusko-americká spolupráca je dostatočne zábavná, postará sa nielen o trochu odlišné vyšetrovanie metódy, ale aj o viacero výborných dialógov a hlášok, prčom ani to samotné pátranie po zločincovi nesklame, aj keď nie je ničím výnimočné. Ale práve posledná tretina, kedy to má celé vygradovať ma dosť sklamala, tu ma už nezaujalo takmer nič a dopozeral som to len zo zotrvačnosti. A film výraznejšie nepodporí ani akcia, úvod v Rusku ešte slušne navnadí a obe sekvencie ma bavili, ale zvyšok filmu už ponúkne len jednu krátku prestrelku a pár maličkostí a to je teda poriadne málo. A finále s autobusmi je teda to posledné, čo ma v akčnom žánri zaujíma. Inak obsadenie vôbec nie je zlé, Arnold chwarzenegger je tu stále vo vrcholnej forme, takže má charizmy na rozdávanie, dokonca aj James Belushi je celkom zábavný, aj keď ho inak moc nemusím, k tomu niekoľko známych tvárí vo vedľajších úlohách, ako Laurence Fishburne, Gina Gershon a Peter Boyle, len by to chcelo lepšie vybrať zápornú stranu. Ed O'Ross nie je zlý, ale chémia medzi ním a Schwarzeneggrom vôbec nefunguje a to dokonca ani v ich spoločných scénach a nemá ani výraznejších poskokov, vlastne len malý černošský gang. A Walter Hill si tu opäť odvedie svoj štandard, všetky jeho filmy majú slušnú vizuálnu stránku a zaujímavú atmosféru, ale vždy im ešte trochu chýba k tomu pravému akčnému zážitku, určite aj väčším množstvom akcie. Takže ani Červená horúčava nie je vôbec zlý film, už som ho videl viackrát, len jednoducho vzhľadom na akčné osemdesiate roky a prítomnosť Arnolda vo vrcholnej forme by som čakal trochu viac. 62% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Drsný ultra cool kapitán Danko z Moskvy prichádza do USA otestovať pružnosť amerických pravidiel vyšetrovania v priamej konfrontácii s rusko násilným lapaním zloduchov. Grča zábavných hlášok i nechceného humoru v drsnom deji, plnom mŕtvol. Film obstál v súboji s časom, na rozdiel od mnohých iných akčných kriminálok z 80. rokov. Odpúšťam drobné nedokonalosti. Konfrontácia kapitalizmu , symbolizovaného pornofilmom v tv, ktorú si Danko v prvý večer pobytu pustí v hotelovej izbe, rešpektovaním práv zločincov a púšťaním relaxačnej hudby na odbúranie stresu, s boľševizmom. Vyhrávajú riešenia ruských záťažových momentov vodkou a účinná fyzická konfrontácia vypočúvaných. Poznámka: Na Slovensku sme mali v rokoch 2016-2020 na čele parlamentu menovca hlavného hrdinu - kapitána Danka. Spoločné mali náchylnosť k Rusku; u slovenského kapitána Danka bol zjavný poníženecký postoj k Putinovi (záber, akým spôsobom sa klaňal a podával ruskému prezidentovi ruku pri vojenskej prehliadke v Moskve hovorí za všetko), takže v porovnaní s nekompromisným ruským Dankom, uvedomujúcim si zákerné politické hry mocných, bol slovenský Danko len podržtaškou Ruska, žiadnym hrdinom. Poznámka 2: Dobre mienená rada o zastrelení politikov, ako prvoradom vyriešení problémov, nemá chybu. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (36)

  • Walter Hill prikázal Arnoldovi Schwarzeneggrovi všímať si Gretu Garbo vo filme Ninotchka (1939), aby videl, ako by mal Danko reagovať ako verný Soviet na západe. (gogo76)
  • Snímek byl pro distribuci v kinech zkrácen, byla například vynechána scéna, když Rostaviliho žena Cat Manzetti (Gina Gershon) spolupracuje s policií na pasti nastražené při baseballovém zápase, ale jak se ukáže, Viktor (Ed O'Ross) jí lhal a léčka sklapla naprázdno. Rovněž bitka a přestřelka mezi Dankem (Arnold Schwarzenegger) a členy gangu Cleanheads je sestříhána a proto děj navazuje poněkud krkolomně. Pro vydání na DVD byly všechny vynechané scény doplněny. (Robbi)

Súvisiace novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama