Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 1
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa silentname k tomuto seriálu (4)

Stranger Things (2016) 

"Stranger Things" je jeden z tých mála seriálov, ktorý ma absolútne, ale absolútne pohltil. Skvelý príbeh, veľmi dobrá atmosféra 80-tych rokov, plus súčasne aj postavy, ktoré chceme sledovať od začiatku až do konca. Je to pre mňa proste ohromný zážitok. Plus aj jednotlivé vzťahy medzi postavami sú veľmi uveriteľné. Vizuálne skvelé, hudba je vynikajúca, herecké výkony, minulosť niektorých hrdinov, svet "Upside Down" ... všetko tu pre mňa funguje. A už sa neviem dočkať ďalšej série. Vynikajúce.Hodnotenie: A ()

Season 2 (2017) (S02) 

Rok 2017 nám vracia seriál "Stranger Things" a všetci s napätím očakávali, čo sa bude diať v tomto malom pokojnom mestečku ďalej o rok neskôr. A podľa mňa druhá séria úspešne nadväzuje na to, čo nám priniesla prvá. V prvom rade je ale potreba povedať, že kým prvá séria sa sústredila na príbeh, kde sa kamaráti snažili nájsť strateného Willa a stretli sa s dievčaťom Eleven a mali sme jeden veľký príbeh, ktorý prežívali všetky postavy dokopy, druhá séria je úplne iná. Popravde je tu tých príbehov viacero a všetky sa nakoniec prepoja. A myslím si, že všetko to funguje skvele. V prvom rade sú to postavy, ktoré máme radi a vracajú sa na naše obrazovky. A je to rovnako skvelé. Will tu má väčšiu rolu a jeho spojenie s "Upside Down" je vynikajúco stvárnené, plus bez toho aby som išiel do spoilerov poviem, že to bude mať ešte veľkú dohru. Máme tu novú postavu Maxine, ktorá je vynikajúca a dozvieme sa toho viac aj o El. Inak, tá sa v tejto sérii až tak veľmi neobjaví, ale keď tu je, tak je rovnako skvelá ako naposledy. Nechcem toho prezrádzať veľa, ale poviem, že každá postava tu dostane priestor, všetko nakoniec do seba zapadne a atmosfericky je to presne to isté, čo sme mali naposledy. Napriek tomu, že druhá séria je úplne iná než prvá, je rovnako vynikajúca a všetkým odporúčam. Či už ľuďom, čo majú radi horory, alebo ľuďom, ktorí chcú iba dobrý seriál. Tak či tak, nebudete ľutovať. Hodnotenie: A+ ()

Season 3 (2019) (S03) 

"Stranger Things" sú späť v tretej sérii. Jedno z najväčších tohtoročných seriálových očakávaní sa vrátilo v plnej sile a pokračujeme v dobrodružstvách spolu s Mikom, El, Dustinom, Lucasom a Willom. A samozrejme nesmieme zabudnúť na ich novú parťačku Max. Ja som bol veľmi zvedavý. Chcel som vidieť svoje obľúbené postavy, chcel som vidieť kam sa dostanú tentokrát a proti čomu budú musieť bojovať. Musím povedať, že v momente ako som začal sledovať tak ma to už v podstate nepustilo. Chcel som vedieť aký bude záverečný súboj, chcel som s nimi prejsť od začiatku až do konca a držal neustále našim hrdinom palce. Je tu pár mínusov, ktoré mám so sériou, tak ich posuňme hneď z cesty. Nová postava v podobe Ericy je podľa mňa neskutočne otravná. V momente ako začala rozprávať a uvedomil som si, že bude plnohodnotnou členkou tímu, tak som vedel, že toto bude pre mňa kameň úrazu. A je to tak. A potom je tu ešte obrovská dávka product placementu. A tentokrát si to Coca Cola jednoducho vzala pod svoje krídla a malé nenápadné momentky sa stali neustálou ukážkou ich produktu. A potom som si to už všímal stále. Okey, toľko k mínusom teraz poďme na plusy. V prvom rade postavy. Hopper je v tejto sérii absolútne perfektný. Je to typický on. Aj so svojimi nervami aj sarkazmom. Ale okrem toho je chytrý, je schopný bojovať, nebráni sa použiť päste a je to proste správny chlap. A v tejto sérii je skvelý. Okrem toho ma baví, že seriál je akosi rozdelený na viacero línii a viacero tímov. Tým to dáva priestor trošku lepšie zabrať priestor. Dustin si tu robí trošku svoju sólu akciu so Stevom, Robin a Ericou. A keď človek sleduje Steva a Robin mať spolu dialógy pod sérom pravdy, tak to je podľa mňa highlight komédie v tomto seriáli. Neustále som sa na nich smial a boli skvelí. Okrem toho aj Dustin sa ukazuje ako chytrý chlalan a to ma teší. Potom je tu tím Hopper, Joyce a Murray. Opäť vynikajúca voľba. Nancy tu má tiež o niečo väčšiu rolu a niektoré scénky, kde bude bojovať proti hlavnému padouchovi sú desivé. Vizuálne silné. A jej vzťah s Jonathanom tu prejde veľkou skúškou. A potom celkový príbeh seriálu je vynikajúci. Začína to byť miestami aj oveľa osobnejšie a tým pádom aj silnejšie. A najlepšie je tu ukázaný vzťah medzi El a Mikom. Tie monológy sú silné a aj tie dialógy, ktoré majú medzi sebou tomu dávajú hĺbku. Neviem čo viac povedať. Tento seriál opäť ukazuje, že je super. Je vtipný, je strašidelný, je plný skvelých momentiek a okrem toho séria je aj o niečo dospelejšia. Naši hrdinovia rastú a má to oveľa väčšiu silu. A niekedy je už vidno, že nie sú to tie deti, s ktorými sme sa stretli v prvej sérii. Stali sa oveľa dospelejšími. A pre mňa to funguje. Hodnotenie: A ()

Season 4 (2022) (S04) 

4. Séria "Stranger Things" je v jadre asi všetko čo som od toho chcel. Skvelá hororová atmosféra, obľúbené postavy, silné vizuály a okrem toho aj nová hrozba v podobe zloducha, ktorého budeme volať Vecna. Môžem povedať, že sú tu určité veci, ktoré si ako kritik trošku neodpustím. A to napriek tomu, že som s výsledkom veľmi spokojný. V prvom rade ma trošku štve, že tentokrát je príbeh neskutočne rozkúskovaný. A pravdou je, že niektoré momentky sú zaujímavejšie, iné ma naopak celkom miestami nudili. Ideálny príklad je najmä Mike, ktorý dokopy v tejto sérii asi nemá žiadnu väčšiu úlohu. A to napriek tomu, že v poslednej epizóde sa svojho momentu dočká. Ale keby bol zo seriálu úplne preč, nemám pocit, že by to niečo zmenilo. Will s Jonathanom sú na tom podobne. Tak nejako to pôsobí, že sú v seriáli hlavne preto, že tu boli celú dobu. A to je dosť na škodu. Hovorilo sa, že sa príbeh bude venovať aj viac El. Čo je čiastočne pravda. Uvidíme viac z jej minulosti a tak nejako aj pochopíme čo sa vlastne dialo už od prvej série, no mám tak trošku pocit, že jej rola sa stala väčšou až postupne. Ale je treba uznať, že tie časti z jej minulosti boli veľmi zaujímavé. A rozhodne tomu niečo pridali. Čo sa ostatného týka, myslím si, že som veľmi spokojný. Máme tu novú postavu Eddieho, ktorý bol počas celej série absolútne vynikajúci, plus jeho priateľstvo s Dustinom považujem za jeden z highlightov. Rovnako mám pocit, že aj Steve a Dustin ma vedia pobaviť. Celkovo platí, že Dustin je stále skvelý. A hoci mám tak trošku pocit, že žije v nejakom fantasy svete, je chytrý a vie nejako veci chápať. Max má veľmi zaujímavú príbehovú líniu a epizóda "Dear Billy" je aj vďaka tomu jedna z mojich naj. Pravdou je, že ma bavili aj časti v Rusku. Pilot Yuri ma neskutočne bavil, Hopper vyzerá super a okrem toho sa z neho stal skutoočne veľký hrdina a fandil som mu. No potom tu máme ešte aj zloducha ("Vecna"), ktorý je podľa mňa jeden z najlepších hororových zloduchov, čo som mal kedy možnosť vidieť. Jeho dizajn, jeho schopnosti, manipulácie a ciele sú skutočne poriadne silná káva a miestami sa vďaka tomu dala atmosféra krájať. Po vizuálnej stránke tiež nemám čo kritizovať a hudba je v seriáli rovnako super. Ak milujete tento seriál, tak si ho pozrite. Myslím si, že ľutovať nebudete. Pre mňa jeden z tohtoročných highlightov, ktorý stojí za to pozrieť. Hodnotenie: A ()

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama