Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 1
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa Echelon1 k tomuto seriálu (2)

Stranger Things (2016) 

1. séria môže byť kultovou záležitosťou. Totálne hutná atmosféra v neskutočne sviežom 80. retro štýle, ktorý dýcha každým záberom a v každom kúte, skvelá zápletka a postupné odhaľovanie, skvelé prepojenie jednotlivých dejových liniek, divák udržiavaný neustále v napätí, chovanie postáv dávalo zmysel a bolo vierohodné (zväčša). Jediné mínusy snáď bol fakt, že amíci sú strašní salámisti a tak nejaká beštia z iných dimenzií im nejak netrhá žily a ako to už býva, dva tucty vojakov so zbraňami sú úplne neexistujúca prekážka, zato si to dá ale týpek na férovku s bejzbalkou. I tak ale výborný mysteriózny hororový počin. 2. séria je totálna nefunkčná kravina s rodinným zasadením, stačí vystrihnúť pár krvavých záberov na "dema-dogov" (schopných prebiť nepriestrelné sklo či kovové dvere, i keď sú o veľkosti psa) vraždiacich anonymných vedcov a vojakov, či stupídne umierajúcich postáv. Postavy chcete zaškrtiť v každej druhej scéne, alebo im aspoň vraziť, pretože buď meľú mega-nudné drísty či doslova vyzývajú svojím jednaním logiku na súboj (pri pozeraní sme sa nasmiali i "zafacepalmovali"), samozrejme aj tu partička hlavných postáv je úplne v pohode so všetkým (občas ako praví hamburgeráci aj zahláškujú), vojaci a vedci zomierajú na tucty, ale k odvráteniu hrôz z iných dimenzií vám stačí skupina debilných deciek, partička neskorých teen, šerif a nadupaná maminka. Nechýba ochočená beštia z iného sveta "podplatiteľná" nugátovou tyčinkou, opäť samopaly nefungujú, ale bejzbalka áno, El a jej linka s "008" je tu totálne zbytočná, detičky páliace si to na americkom pony-car (i ja by som sa bál na tom šoférovať, ale ona totiž šoférovala raz na parkovisku) a do toho riešime naše milostné vzťahy. Ano, 1. séria za 5*, je to v podstate celkom inteligentný horor (až na tie výnimky), 2. séria (mizerné 2*) je typická lacná americká somarina. Jediné, čo tam za niečo stojí, je hlavná beštia, dizajnovo fakt super. 3. séria už bude asi komédia, celkom sme sa nasmiali na hlúposti aj počas tejto druhej. :-) ()

Season 3 (2019) (S03) 

Ľudia sa už zbláznili. 89% je urážka prvej sérii. Tak, ako Avengers: Endgame, už druhé kolosálne sklamanie v tomto roku a paródia na predošlé počiny (v tomto prípade na 1. sériu, 2. bola už skoro na rovnako mizernej úrovni). Mal som z toho pocit, akoby sa scenár na Stranger Things premiešal s nejakou rodinnou komédiu. Po celý čas sme si už len robili srandu zo stupidity deja, jednania postáv, klišé, alebo znudene rezignovali nad tonami zbytočných, blbých, "humorných" dialógov, ktoré vypĺňajú snáď 1/4 stopáže. 4. sériu nikdy. ()

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama