Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

erased 

všetky recenzie používateľa

Obsazení slibovalo hodně a už jenom díky němu bych nečekal, že se v jednom filmu spojí snad všechna filmová klišé, na které si dokážu vzpomenout. Překvapil taky děj. Vypadalo to na obyčejné soudní drama, ale i zde jsem byl úplně mimo mísu. Místo toho jsem totiž dostal klasickou zápletku o rafinovaném potrestání arogantního padoucha ukřivděnou dvojicí "z lidu". Ani jedno mi ale nezabránilo abych se u filmu skvěle bavil. Právě díky známým tvářím, jejich jednoduchým rolím a stoprocentně průhlednému příběhu jsem se tak mohl nechat nerušeně unášet nenáročnou podívanou. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Zručne natočená vecička zo zákulisia o opletačkách pri výbere poroty. Najviac ma prekvapil rýchly strih a pekelný sled udalostí (čakal som skôr dramatický priebeh), ktoré sa kopili a krížili na seba v zbesilom tempe. Je otázne, či to dostatočne pomohlo, pretože pri zásadných filmoch zo súdneho prostredia sa obyčajne dbá na každé slovíčko (pri výpovediach), ktoré má človek hltať, krájať napätie sa má automaticky a nie dojmom polo-dokumentárčiny. Poupravím troška golfistov komentár : 3 sú možno málo, ale 4 zrejme moc. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jedna z top právnických thrillerov či drám. A to napriek tomu, že nesúhlasím so súdnym rozhodnutím, ale to je Amerika, tam asi hocijaká blbosť na súde vyhrá. Proste scenár na jednotku a herecké výkony ešte viac. Nemyslím tým len slizáka Cusacka, ktorému vtedy išla karta, ale hlavne Hackmana, to bol fakt pán. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Docela netradičně pojatý soudní thriller, v jehož středu není souboj dvou právníků, ale porota jako zbraň v souboji protivníků stojících v pozadí. Svižné tempo (člověk by nevěřil, že něco takového jako výběr poroty může vypadat jako akční scéna), pár nečekaných zvratů, výborné herecké výkony skvělého Cusacka a spolehlivého Hackmana, kterým zdatně sekundují Hoffman s Weiszovou. I když se film předlohy drží jen volně a cigarety nahradil pro nás mnohem vzdálenějším tématem volného prodeje zbraní, nabízí napínavou podívanou, která i přes několik nedostatků udrží tempo i pozornost. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)
  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama