Reklama

Reklama

Harry Potter a Ohnivá čaša

  • Česko Harry Potter a Ohnivý pohár (viac)
Trailer 3
Veľká Británia / USA, 2005, 157 min

Harryho Pottera (Daniel Radcliffe) už istý čas prenasledujú nočné mory, vďaka ktorým ho jeho jazva bolí viac ako inokedy. Pred znepokojivými snami sa pokúša uniknúť tak, že so svojimi priateľmi Ronom Weasleym (Rupert Grint) a Hermionou Grangerovou (Emma Watson) navštívi majstrovstvá sveta v metlobale. Oblohu nad skandujúcimi fanúšikmi však rozžiari Temné znamenie - zlovestný úkaz, ktorý je akýmsi podpisom Lorda Voldemorta (Ralph Fiennes). Vyčarovali ho Smrťožrúti - jeho prívrženci -, ktorí sa vyhýbajú verejnosti už od Voldemortovho zmiznutia pred trinástimi rokmi. Vtedy zavraždil Harryho rodičov... Harry túži po návrate za bezpečné steny školy v Rokforte, kde ho môže ochrániť profesor Dumbledore (Michael Gambon). Teraz bude ale všetko trošku inak. Dumbledore totiž oznamuje, že Rokfortská stredná škola čarodejnícka bude práve tento rok organizovať prestížny Trojčarodejnícky turnaj - jednu z najpozoruhodnejších a najriskantnejších súťaží čarodejníckeho sveta! Každá z troch najväčších a najvychýrenejších čarodejníckych škôl si vyberie jedného šampióna, ktorý bude plniť nebezpečné úlohy a bude sa snažiť získať cenný Trojčarodejnícky pohár. Študenti Rokfortu užasnuto sledujú, ako do Veľkej siene prichádzajú pôvabné dievčatá z Beauxbatonskej akadémie a mocní chlapci zo školy v Durmstrangu - a bez dychu čakajú na výber svojich šampiónov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (1 111)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Moc nevim, na co si tu lidi stezujou, podle me se jedna o zatim nejlepsi potterovku. Prvni plus si u me pripsal film hned uvodem, kterej nejen, ze vynechava klasickej opruz u vyzranyho Potterova strejce, ale naopak hned na uvod je sem vrazena moc fajn temna rezba. A v podobnym duchu to v podstate jede az do konce, napinavy, svizne natoceny, perfektni audiovizualni stranka a spolu s tim skvela temna atmosfera. Obcas sice prerusena nejakym tim vtipkem, ale tentokrat to sem tak nejak pasuje a krome mozna zbytecne natahovany pasaze s plesem si tak nemam na co stezovat. Triky jsou tentokrat bezchybny, hudba se taky povedla, konecne nehraje stale stejna melodie. No a deti uz docela slusne hrajou, dospely samozrejme taky a objevi se tu muj oblibenec Tennant. Sice se tu bohuzel objevi i blbecek Pattinson, ale pro toho si tvurci pripravili moc peknej zaver. No a co se tyce zaveru, takle si predstavuju epicky vyvrcholeni filmu. Proste zmena rezisera filmu prospela a ja se bavil od zacatku do konce. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Divák si přál dospělejší a temnější pojetí, což se mu naposledy splnilo. Cukernatost a infantilnost jsou dál na ústupu, tým okolo čtvrté knihy J. K. Rowling nelenil a na plátna kin se prodral další díl. Aby také ne, mimořádný zájem i díky kvalitnímu marketingu trvá a děti i dospělí rostou spolu s hrdiny. Ohnivý pohár je zase pořádná bichle, mnoho stránek tak muselo nenávratně zmizet, ovšem místy to (a samozřejmě čtenáři to museli těžce rozdýchávat) opravdu vypadá jako kvapný přepis událostí. Těch skoků v ději je ve výsledku hodně, ostatně nikterak výrazný Mike Newell, ač má za sebou hodně projektů, o svém umění přesvědčil vlastně jen inteligentními, milými a groteskními Čtyřmi svatbami… Tady je znovu, no, obyčejný... Může ale děkovat kolegům trikařům, protože technicky je Ohnivý pohár docela vyzrálý a vyrovnaný. Platí ale, že Alfonso Cuarón je mnohem zdatnější filmař. ()

Reklama

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nejslabší filmový Potter, režie strašně zmatená, ze scénáře člověk, který nečetl knihu, pochopí jen minimum informací, Famfrpálové mistrovství, na které jsem se nejvíc těšil, neobsahuje ani jeden zápas a naopak Rita Holoubková je obsažena zcela zbytečně, protože úplně chybí v knize obsažené vyvrcholení pointy s ní. Zbytečně zabité záběry. Ralph Fiennes jako Voldemort (sice s odřenýma ušima) obstál, ale zbytek nového osazenstva je castingově zvolen povětšinou velmi nevhodně. Třeba taková Fleur - v knize byla popsána jako nadlidsky krásné stvoření (ona to taky byla víla), ve filmu ji hraje průměrná a nezajímavá buchta. Chybí také jakékoliv ztotožnění s hlavními postavami (viz smrt Digoriho - v knize vám to úplně vyrazí dech, ve filmu si toho pomalu nevšimnete). Zatímco první 2 díly se knihám přinejmenším vyrovnaly, 3 a 4 kulhají někde hodně vzadu. Ta třetí * je za obstojnou poslední půlhodinu, která je ale na 157 minutový film hodně málo. ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

People die in this tournament. A já u tohoto filmu naopak umírám nudou. Technicky dech beroucí, příběhově a režijně nejslabší z celé série. Rutinní práce Mike Newella je viditelná v každé scéně. Nemazlí se s filmem jako Cuarón či Yates. On pouze splňuje to, co mu smlouva za tučný honorář nakazuje a právě proto nemá Ohnivý pohár žádnou duši. Je to jen krásná skořápka s prázdným jádrem, které ani návrat Temného pána nezachrání. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Nech sa na mna nikto nehneva, ale Harry je proste pisany pre vekovo mladsiu populaciu, a preto sa moje hodnotenie jednotlivych casti odvija prave od tohto faktu. Ohnivy pohar je ovela viac pozeratelne, ako Vezen z Azkabanu. Bolo to vtipne, ani raz som sa nepozrela na hodiny a hlavne, krasna vyprava. Je jasne, ze keby sme to mali hodnostit z aspektu filmarskeho umenia, Azkaban jednoznacne vedie. Ale bohuzial musim byt objektivna z pohladu bezneho laickeho divaka. Viac menej okrem jednotky ma ziaden Harry nesklamal. Len tak dalej. ()

Galéria (376)

Zaujímavosti (144)

  • Scénograf Stuart Craig zvolil jako okolí famfrpálového stadionu na Mistrovství světa oblast Beachy Head na jižním pobřeží Velké Británie. (ricky4)
  • Pavouk, který je pod kletbou „Cruciatus“ profesora Alastora Moodyho (Brendan Gleeson), je africký jeskyní bičovec pestrý (Damon variegatus). (Koman)

Súvisiace novinky

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (viac)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (viac)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (viac)

Reklama

Reklama