Reklama

Reklama

Z Paríža do Paríža

  • Česko Z Paříže do Paříže (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratia Maurice a Joseph sú chlapci vo veku desať a dvanásť rokov, ktorí radi vymýšlajú rôzne vylomeniny, a keďže bývajú v Paríži, majú neúrekom príležitostí pre svoje chlapčenské dobrodružstvá. Bohužial im do detských hier a radostí zasiahne tvrdý osud. Jedného dňa im totiž ich mama musí na kabáty prišiť žlté hviezdy. Francúzsko je okupované nemeckou armádou a nacistická správa pritvrdzuje. Židom v Paríži ide o život, a tak sa otec rozhodne, že chlapci musia utiecť do doposiaľ neokupovanej zóny na juhu Francúzska, kde dúfajú že sa všetci zas stretnú. Maurice a Joseph musia okamžite odísť z ohrozeného domova, s minimom peňazí a jedla a bez cestovných dokladov. Majú pred sebou dlhú cestu nočným vlakom, bezohľadné nemecké hliadky, nebezpečný prechod cez demarkačnú líniu a cestu cez vysokohorské hrebene. Jediné, na čo sa môžu spoľahnúť sú ich vlastné sily, bystrosť, statočnosť a inštinkt. Netušia, že potrvá ešte tri roky, než vojna skončí. Malí hrdinovia si našťastie pri tom všetkom dokážu v sebe uchovať detstvo aj nájsť čas na malé chlapčenské dobrodružstvá. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (159)

classic 

všetky recenzie používateľa

Obstojný francúzsky vojnový film o dvoch židovských bratoch na úteku, ktorí sa skrývajú pred nemeckými zlosynmi, alebo domácou milíciou, ale koľkokrát stáli zoči - voči nepriateľovi, tvárou v tvár. Tvária sa, že sú alžírski kresťania, aby nepadol tieň podozrenia, inak by ich čakal transport smrti. Je to taký snímok, že na jedno pozretie, dobrý, ale nič viac, nič menej, kvôli čomu by som ešte po skončení záverečných tituliek dumal, aký skvelý film som to zhliadol. To sa bohužiaľ nekoná, ale až tak neľutujem, že som tomu venoval svoj dvoj - hodinový čas, ktorý by sa dal aj inak stráviť. Vôbec nič sa nestalo, opäť som videl priemerný film. Que la France vive. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Úžasný film o dvou chlapcích, kteří pržívají většinu druhé světové války na cestách do svobodných zón či v úkrytech před nacisty. Film je natočený citlivě a decentně tak, že může být pouštěn i na školách a může myslím zaujmout nejen dospěláky, ale i mládež. Moc se mi to líbilo a frantíkům posílám za odměnu 5 hvězd. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmov so židovkou tématikou počas WW2 je už ako húb po daždi, a tak už je konkurencia v tejto téme naozaj obrovská. Subjektívne mi niektoré filmy prídu trochu moc tendenčné, ale väčšina z nich pôsobia naozaj silne a relatívne realisticky. Čo sa týka Un sac de billes, tak tu treba uznať nespornú kvalitu a ten príbeh ma v mnohých ohľadoch chytil za srdce. Útek dvoch bratov do neznáma (za demarkačnú líniu), ktoré malo znamenať bezpečie napokon prinieslo ďalšie a ďalšie nástrahy. V podstate mali šťastie v nešťastí, lebo počas svojho putovania narazili na tých správnych ľudí. Bol to príbeh strachu, ale predovšetkým nádeje, ktorá držala oboch chlapcov nad vodou. Takže celkovo chválim. Josephove gesto na konci ma úprimne dojalo - myslím to, keď ľudia vyšli do ulíc oslavovať slobodu a prišla okamžitá pomsta namierená proti kolaborantom, vrátane tých, ktorí poskytli Josephovi na pár mesiacov domov. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Filmy s témou židia a 2. svetová vojna je už na môj vkus dosť otrepaná a niekto má stále potrebu to dookola opakovať a pripomínať novými filmami. Tento film ako väčšina je akože podľa skutočnej udalosti. Už mám pocit, že všetko je na motív skutočnej udalosti v rátane kreslených rozprávok pre najmenších. Napriek tomu bol film dobrý a dá sa o pár rokov pozrieť znova. ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Film "Z Paříže do Paříže" je nenápadným filmem s dějem zasazeným do II. světové války a zabývá se konečnou rasovou otázkou z trošku jiné strany, než jsme zvyklí.. Hlavní postavy jsou dva kluci-bratři, které spíše než politické dění zajímají samozřejmě klukoviny.. Příběh zachycuje pozvolné rozpínání fašištů, odstřižení Židů od společnosti (hvězda, oddělená výuka, rasově rozdělené obchody a služby aj.), útěk za hranice, skrývání až na samotný konec války.. Jde spíše o ukázku chlapectví a bratrského pouta v době "temna" než o krvavé záběry a krutost koncentračních táborů.. Děj se odehrává především ve Francii a Itálii.. Bylo to fajn, avšak znám na podobné téma silnější filmy, z tohohle mi moc husí kůže nenaskočilo.. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)
  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)

Reklama

Reklama