Reklama

Reklama

Z Paríža do Paríža

  • Česko Z Paříže do Paříže (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratia Maurice a Joseph sú chlapci vo veku desať a dvanásť rokov, ktorí radi vymýšlajú rôzne vylomeniny, a keďže bývajú v Paríži, majú neúrekom príležitostí pre svoje chlapčenské dobrodružstvá. Bohužial im do detských hier a radostí zasiahne tvrdý osud. Jedného dňa im totiž ich mama musí na kabáty prišiť žlté hviezdy. Francúzsko je okupované nemeckou armádou a nacistická správa pritvrdzuje. Židom v Paríži ide o život, a tak sa otec rozhodne, že chlapci musia utiecť do doposiaľ neokupovanej zóny na juhu Francúzska, kde dúfajú že sa všetci zas stretnú. Maurice a Joseph musia okamžite odísť z ohrozeného domova, s minimom peňazí a jedla a bez cestovných dokladov. Majú pred sebou dlhú cestu nočným vlakom, bezohľadné nemecké hliadky, nebezpečný prechod cez demarkačnú líniu a cestu cez vysokohorské hrebene. Jediné, na čo sa môžu spoľahnúť sú ich vlastné sily, bystrosť, statočnosť a inštinkt. Netušia, že potrvá ešte tri roky, než vojna skončí. Malí hrdinovia si našťastie pri tom všetkom dokážu v sebe uchovať detstvo aj nájsť čas na malé chlapčenské dobrodružstvá. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (159)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Neexistuje válečná reparace, která by dětem nahradila to, že musely předčasně dospět.. Duguay citlivě a nikterak okázale o rodinném a sourozeneckém poutu utuženém těžkými časy, nicméně na tohle silné téma mám o něco vyšší požadavky ohledně formy i emoční ryzosti. Drobná role Christiana Claviera v mých očích znamená jeho další rehabilitaci za tu smrdutou kreaturu v Návštěvnících.. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $9,276,000▐ Obdobie 2. Svetovej vojny s pohľadu unikajúcich chlapcov naprieč Francúzskom dobre zachytené, má to zopár dobrých silných momentiek. Zbytočne sa tu nepritvrdí, čo je dobre, je to skôr také dobrodružnejšie podané. /60%/ ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V časoch takého Saulovho syna pôsobí Z Paríža do Paríža ako značne retro kúsok, ktorý sa ale nehanbí za svoju sentimentalitu, klasické rozprávanie alebo vlezlú hudbu. To by mi ani tak nevadilo, ak by tento košatý príbeh, hodný jednej seriálovej sezóny, nebol prerozprávaný ako z rýchlika. Občas som sa strácal v tom, kde sa zrazu postavy ocitli a prečo sú práve s tým, s kým zrazu sú a pred minútou ešte neboli. Ale je možné, že je to čisto iba môj problém a súvisí so sústredenosťou. Kažopádne pozerateľné, vyhýbajúce sa drásavým scénam, len netreba očakávať žiaden art, prípadne svojský, autorský pohľad na udalosti druhej svetovej vojny. ()

WinnJets 

všetky recenzie používateľa

Film je to opravdu pěkný,emocionální, dojemný v některých momentech spíš dobrodružný než válečný. Na druhou stranu jsou některé scény zbytečně naivní. To by mi však ani tak moc nevadilo, ale poslední dobou už příliš neslyším na neustálé omílání Židovského utrpení za války. Když vezmu v potaz, že Slovanů padlo za druhé světové války pětinásobně víc než židů, vypadá to, že západní svět účelově opomíjí fakt, že zdaleka největší ztráty na životech utrpělo právě Slovanské obyvatelstvo. Tyto informace však v současnosti není zrovna populární ani politicky korektní si nějak zvlášť připomínat či s nimi dokonce seznamovat mladší generace. Konstatováním tohoto faktu samozřejmě nechci nikterak snižovat špatnost židovského holokaustu, jen mi to už připadá jako hodně ohraná písnička a tudíž i veliký nepoměr v počtu natočených filmů s touto tématikou. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný a dobre plynúci francúzsky film z obdobia WW2. Bavil som sa musím priznať, že som dokonca dostal viac ako som čakal. Možno to mohlo byť miestami trošku surovejšie, ale čert to ber. Chalani boli užasní a po dlhom čase som hlavným postavám škutočne držal palce a prežíval všetko s nimi. Spomenúť treba aj verne spracované historické prostredie a atmosféru doby, ktorou film doslova dýchal, čomu dopomáha aj perfektná práca kameramana. U mňa spokojnosť a určite odporúčam. 75 %!! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (6)

  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. ledna 2017 v Paříži. (ČSFD)
  • Ve filmu si menší roli zahrál i český herec Marek Vašut. Je zajímavé, že po předabování filmu do češtiny Marek Vašut sám sebe nenadaboval, nýbrž byl předabován jiným hlasem. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama