Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemný muž se pokusí zlákat Geralta k lovu na běsnícího draka a tahle mise přiláká pozornost jedné známé tváře. Ciri má pochybnosti o tom, komu může důvěřovat. (Netflix)

Recenzie (75)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Borch nemá kučeravé vlasy a celkovo mu chýba viac tajuplnosti pozorovateľnej v knihe. Zato s postavou Yarpena Zigrina sa tvorcovia vyhrali, je o dosť divokejší, čo môže príbehom prospieť. Eyck nabral správnu dávku fanatizmu, aj keď je škoda, že bol využitý inak, ako v knihe. Namiesto vytvárania napätia a jeho postupného gradovania sa scenáristi vydali kratšou cestou a ponúkli radšej viac dobrodružstva a akcie (čo nedosahovala úroveň tej predošlej) s čo najslabším dopadom na postavy. Dejová línia s Ciri je takisto slabá, veľmi nestrháva. Doppler mohol byť využitý lepšie, čo sa týka psychologického hľadiska. Cahir, ktorého pohnútky neboli v knihe dlho prezradené, tu zo seba odkrýva viac, čo neprispieva jeho atraktívnej nejednoznačnosti z kníh. ()

Colby Sawyer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Cahir, Fringilla a Ciri bolí stále stejně, možná i více. Dále na tuto ohavnost plýtvat slovy nebudu. Hranice Možností zde nebyla adaptovaná, byla možná velmi volnou inspirací. Je to sice jakoby zábavné, ale když vím, co to mohlo být podle knihy, tak spokojený prostě být nemůžu. Ze Sekáčů je armáda, z trpaslíků ok možna Yarpen a Eyck, no o něm škoda mluvit. Borch sice fajnový, ale taky ne moc věrný předloze. CGI draka velmi slabé, navíc i když Zaklínač definoval rozdíl mezi drakem a wyvernou, tak to někdo zapomněl říct trikařům, což je fakt k pláči. ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S týmto dielom mám ,ale najväčší problém. A to z dvoch dôvodov. Zatiaľ ,čo som mal doteraz pocit ,že sú efekty v tomto seriáli priemerné ( nie zlé ale nové GoT to nie je ) tak v tejto epizóde vyzerajú efekty dosť odfláknuto. Niekedy som mal dokonca pocit ,že aj prvý poľský seriálový Zaklínač má lepšie efekty ako tento diel. ale najviac ma dostalo ,že si tvorcovia pomýlili Wyvernu ( tak ako obyčajní ľudia v Zaklínačovi ) za obyčajného ,ničím výnimočného draka... 70% a možno menej ,pretože všetky tieto chyby sú napraviteľné. Niektoré sa nemuseli ani stať. Veď si stačí dať do Googlu slovo Wyverna a výjde vám presný popis a charakteristika...bolo teda nutné sa hrať na nechápavých?... ()

Azurovydrak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A tak to ze začátku vypadalo slibně. Cirina dějová linka byla fajn, na rozdíl od druhého dílu a Brokilonu. Zápletka s dopplerem zajímavá. Dara byl tak nudná postava, že si k němu člověk skoro ani nemohl vytvořit žádný vztah, tudíž mě ani nemrzí, že je pryč. Ale jak znám Lauren tak se stejně zase objeví. No nic, zpět k hlavnímu tématu. Hranice možností je moje druhá nejoblíbenější povídka hned po Meči osudu, tak jsem doufal, že ji nezničí tak jako Brokilon. No a bohužel to zas nedopadlo nijak valně. Starý Borch neodpovídá knižnímu popisu, ale to tady snad nic, takže jen jedno semínko z mnoha. Horší už byla zápletka. Fakt, že by Geralt opustil Yen hned po prvním bouřlivém setkání v Rinde, je taková volovina, že se mi tomu snad ani nechce věřit. V knize spolu žili rok ve Vengerbergu, než ji Geralt opustil, což mnohem uvěřitelnější. Taky to vysvětluje důvod jejího chladného chování. Zatímco tady se na něj po tom, co se několik let neviděli a ještě co ji opustil po prvním dni, vrhne jako na dávno vyhlíženého milence. Wtf? Ještě trapnější je ten nevěrohodný konec, kdy se vlastně rozejdou jen kvůli stupidní diskuzi ohledně Geraltova posledního přání. LOL. O dvacet vteřin dřív se muchlají a pak stop, konec, vlastně přece mám odejít, ne? Borchovy úmysly a vlastně celé jeho schopnosti přeměn a původ je nevysvětlen. Jak jinak. Čekal jsem od toho zásadně víc. 30% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Putovanie po krajine niekoľkých skupiniek postáv pripomenie prvú polovicu Dvoch veží, čo myslím ako kompliment, i keď sa Zaklínač Pána prsteňov nesnaží kopírovať. Skrátka všade krásna príroda, pekné výhľady a panorámy, nervy drásajúci prechod po mostíku na strmej skale, až človek zabudne sledovať, o čo ide v deji. Záverečné stretnutie s drakom je po vizuálnej stránke skôr miernym sklamaním, v porovnaní s predchádzajúcim vizuálom. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (9)

  • Oproti knižní předloze je vynechána pasáž s padajícími kameny a místo toho jsme se dočkali střetu s hirrikou, která byla pouze zmíněna v jiném příběhu. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)
  • Pro epizodu s honbou za drakem bylo využito exteriéru na Kanárských ostrovech (konkrétně ostrov Gran Canaria a La Gomera). (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama