Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt neochotně doprovází Marigolda na královský ples. Ciri vejde do začarovaného lesa. Yennefer se pokusí ochránit svoje svěřence. (Netflix)

Recenzie (81)

misa_laska 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Takže první časové nesmyslné protnutí linek. V lince Zaklínače se setkáváme s královnou Calanthe, která v lince Ciri zemřela již v prvním dílu. Jak matoucí. Příběh o Ježkovi a seznámení a přátelství s Calanthe je jako kde???? Takové hnusné osekání příběhu, který mi v hlavě utkvěl velmi podrobně, za to bohužel nemohu tento díl hodnotit vůbec kladně. Linka s Ciri NUDA a Yennefer mě v této sérii zatím teda vůbec nebere :(. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Epizóda od začiatku odsýpa hneď v prológu dialógmi zamračeného Geralta a ľahkomyseľného Marigolda/Jaskiera. V tomto duchu sa pokračuje až na zásnubnú hostinu, kde sa divák divák síce necíti v sieti intríg ako v GoT, no vytvára to podobný dojem. Dejová línia s Yennefer je akčná a dotvára jej charakter. Najzásadnejšia poviedka pre budúci dej (z Geraltových príhod) je adaptovaná doteraz najlepšie. Má všetko, čo by si čitateľ kníh aj divák mohol priať, silné zásady, zásadné postavy s opačnými názormi, dusnú atmosféru, adrenalínovú akciu a dych vyrážajúce fantasy. Výborné. ()

Reklama

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Knihy som nečítal a jedna hra, ktorú som hral, ma sklamala. Práve som dopozeral prvú sériu seriálu od Netflixu a väčšinu času som sa nudil. Keďže mám skúsenosti s filmom/televíziou, milujem fantasy fikciu a hry, prinútil som sa to dokončiť. Ako povolanie nie je problém naučiť sa o čarodejníkoch. Vysvetlenie, prečo sa im vyhýbajú, bol v prvých epizódach problém, ale celý politický obraz bol pekelne nejasný. Takisto ste takmer netušili, kto sú kráľovstvá a kde sa nachádzajú vo vzťahu k postavám, les, v ktorom sa Cirri na krátky čas uchýli, úlohu, ktorú v tomto svete zohrávajú elfovia, atď. Nie je to ako seriál ako Hra o tróny, kde bola politika pevne stanovená, aj keď to bol materiál trochu príliš hustý na erm....hustý. "Zákon prekvapenia" (WTF je to? ) predstavený v 4. epizóde nedával zmysel. Potom sa to ako-tak spojí s dobrodružstvami barda a zaklínača, ale to netrvá dlho a ani to nie je veľmi dobré. Obávaní Nifgardiani (sp?) nie sú ako antagonisti veľmi rozvinutí, čo vždy naruší rovnováhu. Kráľovná Calnathe sa zdá byť veľkým hajzlom. Všetko je to také zmätené. Myslím, že seriál Legenda o Hľadačovi bol podobný rozsahom a prevedením, ale bol oveľa lepšie spracovaný, aj keď knihy Terryho Goodkinda Meč pravdy ma osobne začali nudiť, ale aj tak som ich prečítal asi tucet. Ako pri niektorých tv seriáloch, potrebujú nejaký čas na to, aby našli svoju pevnú pôdu pod nohami a Zaklínač ju ku koncu ako-tak nájde, ale stále je to IMO slabé. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatím zřejmě nejlepší díl. Jsem rád, že alespoň zrzouni ze severu jsou věrní předloze a neudělali z nich tvůrci negry jako z elfů. V rámci totoho seriálu by mě to ani v nejmenším nezaskočilo. Co se týče zpracování dané povídky, tak jsem rovněž docela spokojen. I navzdory nutnému krácení se konečně podařilo zachovat povídku konzistentní a motivace postav konečně dávaly smysl. Linka s Cirri byla snad poprvé trošku zajímavá. Konečně i Yenn absolvovala svoji plastickou operaci a dá se na ni taky koukat. Lepší 3 kousky. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Driady v reflektorom nasvietenom lese na mna posobili znacne nizkorozpoctovo. Radoby vtipny Marigold a akoze mrzuty Geralt tomu este pridali cringe. Hostina slachty z minulosti, nahanacka s Yennefer typkom s klepetnatym zvieratkom sice az tak nerusila, ako skor ta nahla zmena nalad hosti na nej. Dalej prezradzat nejdem. Vysvetlenie linie medzi Ciri a Geraltom sa tvorcom celkom podarilo, i ked bolo dost chaoticke. Vobec cela ta previazanost deja je ina ako v knizkach. Slabsi priemer. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (6)

  • V knižní předloze se Marigold (Joey Batey) hostiny vůbec neúčastnil. V seriálu tak nahradil barda Dragodara. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama