Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve městě Blaviken přivítají Geralta nepřátelští obyvatelé a mazaný mág. Království Nilfgaard se rozhodne dobýt Cintru a Ciri vidí, jak se její svět začíná hroutit. (Netflix)

Recenzie (145)

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatim me to nevzalo. Kdybych necetl knihy tak bych se asi nechyt. Nezda se vam to zmatene vypravene? Ten Cavil neni tak hrozny, jak jsem se obaval. Ale stejne me nepresvedcil. Hlas ma super, to jo. Ale jeho muskulatura mi nesedi. To, ze umi hrat jen bradou, bych jeste zkousnul. Ale typove je vedle jak ta jedle. Uvidime, co prinesou dalsi dily. Flintu do zita jeste nehazu. Abych jen nehanil, mame tu lepsi souboj na mece nez v epizode 9! ()

1mArc0 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Recenzia na vyžiadanie. /Videné 2x/ “Have you ever heard of the curse of the black sun?” („Počul si niekedy o kliatbe čierneho slnka?“) Hneď prvá časť sa vedie v modernom duchu, čo najostrejších nadávok a scén. Energická hudba, boj, krv a nenávisť. S dnešnou dostupnou technológiou je možné tak vierohodne reprodukovať násilie, že vyzerá doslova realisticky. Preto sa bojím, že nastala tá doba, kde sú diváci voči násiliu na plátne doslova rezistentní. Nemôžem si pomôcť, stále počujem ako sa Henry Cavill snaží imitovať hlas Douga Cockla z herných série Zaklínača. Geralta už zo začiatku zobrazujú spoločensky aj výzorovo ako posledného „stokára“ na okraji spoločnosti. Sme na 12. minúte časti, a tvorcovia skáču minimálne o 80 rokov dopredu v knižnej dejovej línii, kde je už Ciri takmer tínedžerka na porovnanie s časom, kedy sa udial masaker v Blavikene. (Áno, na jednej strane museli poukázať od začiatku, kam sa bude uberať spoločný príbeh Ciri a Geralta). Takéto dejové skoky doslova mätú neznalého diváka Witchera. Roztrasená kamera je dnes bohužiaľ v móde, k úprimnosti, tejto časti by omnoho viac prospelo, ak by sa tvorcovia zamerali len na zábery zo statívu. Miestami ma tento spôsob záberov rušil, kde bola atmosféra scén psychologicky horká a vážna. Viac ako polovica replík z dielu nezodpovedá z lexikónového hľadiska danej doby- príliš veľa moderných fráz na fantasy- stredovek. Jeden z tých lepších rozhovorov ponúkajú tvorcovia medzi Stregoborom a Geraltom (odkrýva sa záludnosť čarodeja a deduktívne schopnosti zaklínača). Jednoznačne najlepšou scénou (tempom, strihom, zábermi, réžiou, efektami), je záverečný súboj v Blavikene, kde Geralt dostal svoju nie veľmi obľúbenú prezývku “The Butcher of Blaviken”. Z môjho subjektívneho postrehu bola veľmi dobrá voľba sympatická herečka Emma Appleton v úlohe Renfri (v spôsobe hrania tejto herečky môžete presne očakávať navonok milú a pohľadnú dámu, zvnútra psychicky chorú a zvrátenú beštiu). Renfri je dôkazom toho, že ako spoločnosť dokáže zničiť človeka. Rázne a dynamické herectvo Jodhi May v podaní kráľovnej Calanthé náramne pomohlo tejto postave. Jedným zo znakov dobrých hercov je to, že dokážu intuitívne svojím nadaním posunúť postavu niekam ďalej, aj bez pomoci vedúcich tvorcov. Takmer vždy 1. časti sú ako pomaly sa rozbiehajúci motor 30 ročného auta, a tento toho nie je výnimkou. “Pretty ballads hides bastard´s truth”. 1* navyše za masaker v Blavikene, ten ma nadchol. /45%/ ()

Reklama

WathanajX 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem kdysi tuhle počítačovou hru milovala. Bohužel jsem se ale nedostala více ke knižní předloze. Žánrem je mi tento seriál velice blízký, a i když nejsem nikterak spokojená s výběrem hlavní postavy, přesto jsem to musela vidět. Také bych ráda sama nějak zhodnotila tohoto nového konkurenta Hry o trůny. Klady: Atmosféra je tajuplná správně temná a prostředí dokonalé od krajiny až po město. A i když to hned na začátku nerada přiznávám, i Henry Cavill se zatím jeví jako jedna z těch lepších voleb. Zaklínač je přesně takový nemilosrdný zabiják, jak ho známe ze hry a zatím na veškeré bojové scény je opravdu radost pohledět. Tady je znát náročná příprava a ta se rozhodně vyplatila. Dialogy až na maličkosti ujdou. Zápory: A máme to tu hned na začátku. Nevěděla jsem, jestli jen špatně vidím, nebo je ta příšera opravdu tak umělá. CGI efekty tady udělaly pěkných pár kotrmelců, a to je opravdu škoda. Kde se stala chyba těžko říct, ale vážně mi to občas nepřipadalo jako efekty, na který by v dnešní době měli být tvůrci hrdí. Co považuji za další mínus je vhození diváka do někomu naprosto neznámého světa a nechat ho ať si zkusí si v tom udělat pořádek sám. Ne tak takhle to u mě bohužel nefungovalo. První díl mi přišel jako šílený přeplácaný chaos zatím nedávající valný smysl. Postavy přicházejí a odcházejí, aniž bychom se o nich vůbec něco mohli dozvědět, a to je dost velká škoda. Uvidíme co dál… Hodnocení: (slabší 4*) za slušnou atmosféru a bojové scény ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hneď od začiatku sme uvedení do pochmúrneho sveta známeho z kníh akciou a Geraltovou hláškou. Obsadenie niektorých postáv mi nesedí s knižnou predlohou, napr. Levica z Cintry, ktorej predstaviteľke chýba bojovnosť knižnej hrdinky. Bitka vojsk opäť (po vzore GoT) vyzerá byť bez stratégie, len ako postavenie sa čelom nepriateľovi, aby mohol všetkých čo najľahšie zmasakrovať. Brutalita je samoúčelná, keď zomierajú postavy, ktoré sú anonymné, divák to nemá ako prežívať. Osud Eista je iný, ako v knihe, či to má význam, ukážu ďalšie epizódy. Epizóda ponúkla snáď najdlhšie približovanie sa ľudí pred bozkom, aké seriálový svet zažil, pritom Geralt je známy sukničkár. Pridaná surrealistická scéna robí viac zmätku ako úžitku, nie je ani veľmi zaujímavá. Z postáv sa trrochu vyprofiloval snáď len Geralt. Všetky dialógy z filmu by v seriáli možno nevyzneli tak dobre, no práve ony pomohli postavy charakterizovať. Teraz je dej bez nich unáhlený a divák si na postavy nedokáže vytvoriť až taký názor, aký by mal s nimi. Za ľahko kultovú scénu sa dá považovať záverečná bitka v Geraltovovom príbehu, no k jeho súperom divák nepociťuje veľký odpor, lebo nevyzerali byť takí výrazní a zaujímaví, ako boli vykreslení v knihe. GoT ponúkla hneď v prvej epizóde zaujímavé zápletky, tu to veľmi kazí priamočiarosť a okresanie zaujímavých dialógov. Dialógy tu skôr pripomínajú naučené motivačné frázy, než zamyslenie sa, čo ponúkal Sapkowski. Spoiler: Prečo mág Ciri teleportoval vo svete, kde existujú teleporty? Nemastné-neslané. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zase se mi potvrdilo, že čím větší mám očekávání, tím horšího díla se dočkám. Viděl jsem trailer k seriálu a čekal jsem naprostou příšernost, ale první epizoda mě vcelku mile překvapila. Vážně jsou herecké kvóty dobrým nápadem? Vždycky, když se objevil v záběru ten černoch v brnění, chechtal jsem se jako blázen, což úplně pokazilo dramatický nádech některých scén. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (14)

  • Ciri (Freya Allan) se narodila v roce 1250 a na začátku příběhu je jí 13 let. První série končí, když je jí právě 13 let. (Geralt z Rivie)
  • Geralt (Henry Cavill) oplývá schopností sesílat tzv. „znamení“, z nichž jsme v díle mohli vidět Aard (odražení nepřátel) či Axii (uklidňující znamení). (NiWi)
  • Změněn byl závěrečný souboj. Původně se souboj odehrával přímo na zalidněném tržišti, zatímco finální souboj se odehrával v uličce mezi domy a bez přítomnosti většího množství prostého lidu. Knize odpovídal původní verze souboje, protože Renfri (Emma Appleton) v ní hrozila tím, že dokud Stregobor (Lars Mikkelsen) nevyjde ze své věže, tak bude zabíjet nevinné lidi. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama