Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať. (CinemArt SK)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (86)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(40/2018) / Znovuobjavené čaro, ktoré som naposledy registroval v dávnych rokoch slovenskej kinematografie. Piata loď je "najslovenskejší" film posledných rokov. Vizuál a kompozícia scén patrí určite k top počinom vôbec. A úplny záver ma zastihol nepripraveného a v tom najlepšom ma totálne odstrelil zo sfér očakávaného. Ani Piata loď sa nevyhla niektorým (klasickým) neduhom slovenského filmu, ale emócie z videného vo veľkom prevládli. (9/10) ()

Admirall 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem povedať, že by som po vzhliadnutí snímky Piata loď spadol na riť, ale zostal som milo prekvapený!. Po predchádzajúcich počinoch (Až do mesta Aš, Slovensko 2.0) som zázraky nečakal, no ak sa ďalšie projekty režisérky budú uberať podobnou cestou ako toto dielo, budem sa na ne tešiť. Štylizácia scény a kamery pri zobrazení detského sveta hlavnej protagonistky je veľmi dobrý krok. Tiež kvitujem prácu s kamerou (podvodná sekvencia je veľmi pekná) Poetika filmu bola nádherná, niektoré kompozície a výprava boli výtvarne veľmi zaujímavé. Obdivujem aj vynikajúco zvládnutú prácu s detskými hercami, ich akcie, reakcie aj prejav nepôsobili strojene ako pri väčšine slovenských filmov s detským hercom, čo robí na uveriteľnosti príbehu veľa. Avšak... steadycamové zábery podľa mňa mohli byť nakrútené aj lepšie a ani plynutie deja alebo temporytmus nie je pre každého diváka - v niektorých momentoch to začalo zaváňať nudou. Je to celkom zaujímavé, lebo keď sa spätne vraciam k tomuto filmu, udialo sa v deji toho dosť, a niekedy aj dosť dramatického, avšak tým, že to tie decká zvládali bez nejakých väčších problémov začalo to po čase pôsobiť trochu nudne. ()

Reklama

HarryBlock 

všetky recenzie používateľa

Piata loď sa bohužiaľ utápa v ľútosti, každý rodič tu pôsobí ako idiot a každé dieťa ako nevinný „anjelik“, takže tu nevzniká skutočná dráma, ktorá je postavená na neriešiteľnom konflikte, nekonfrontuje sa tam detská naivita s „dospelou triezvosťou“, ale deti sú, vďaka až neuveriteľnej necitlivosti dospelých, vo svojej naivite utvrdzované. ()

OG_Swifty odpad!

všetky recenzie používateľa

62% tomuhle, no to snad ne .. :D dlouho mi trvalo, nez jsem si tenhle film sehnal, a stalo to fakt za to... co zacalo jako sonda do rodiny ucastniku Vymeny Manzelek nakonec skoncilo nepoutavym pribehem o tom, jak mala holcicka s kukucem Grety Thunberg a zdanlive (nejsem si totiz jisty) postizenym mladsim chlapcem opecovavaji ukradena mimina. Totalni WTF, kdy prvni pulka vlastne nijak nesouvisi s denim v te druhe, ktera pusobila alespon souvisle. Film zustane vicemene otevreny az do konce, coz nevadi, protoze na nejakou realitu se v nem nehraje. Vsechno je to o tech POCITECH a byl to pro me naprosty mor to vydrzet az do konce. Nechci byt zly, ale nevidel jsem krome delky filmu nic, co by stalo alespon za jednu hvezdu, a to jsem tehle cesko-slovenskych specialit ze zanru "vsechno je v prdeli" uz par videl.. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Problém značnej časti novodobých slovenských filmov je, že hlavný dej je nevýrazný, alebo vlastne skoro žiadny. Filmy pôsobia potom ako zlátaniny o ničom. Strčiť tam malé deti a nejaký potenciál, ktorý sa aj tak nevyužije nestačí. Opäť a zase za asistencie českých hercov. Bez nich už nedokážeme asi natočiť ani celovečerný film. Smutné a za 2*. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. února 2017 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Film vznikl podle sedm let staré knihy „Pádá loď“ od Moniky Kompaníkové, která se zase inspirovala skutečnou událostí, kdy děvčátko v Čechách ukradlo kočárek s miminkem a hrálo si na maminku. [Zdroj: časopis Cinema 05/2017] (ČSFD)
  • Film bol v slovenských kinách uvedený s výtvarným experimentom, animovaným denníkom a dokumentom 39 týždňov, 6 dní. Ten natočili Joanna Kożuch a Boris Šíma. (Hamaradža)

Súvisiace novinky

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (viac)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (viac)

Začínají 24. Dny evropského filmu

Začínají 24. Dny evropského filmu

01.04.2017

24. Dny evropského filmu proběhnou v Praze 6. - 13. 4. (kina Lucerna, Světozor, Royal a Kino Pilotů) a v Brně 14. - 17. 4. (kino Scala). Jejich ozvěny se pak budou konat v Boskovicích (18. - 20. 4.),… (viac)

Reklama

Reklama