Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený priamočiary akčný skvost, ktorý "vďaka" komerčnému neúspechu rozšíril rady "podceňovaných". Dokonca ani Tetsuo ho nespomenul vo svojom článku pre CINEMU o zásadných akčných masterpiecoch. Nechápem. Kde inde (okrem preceňovanej NIKITY) máte údernejšiu akčnú hrdinku ? TECHNICKÁ POZNÁMKA: Helena Krajčiová, Dušan Szabó a Stano Král v slovenskom dabingu excelujú. Navyše čo sa týka hlášok, prekladatelia sa riadne odviazali. (1.7.2009) ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Z počátku více než obstojný krimi thriller s napětím i občasným humorem (vzájemně se zde tyto 2 složky nijak neruší), ale od scény s mlýnským kolem se film změní v natahovanou a nanejvýš debilní akční žánrovku, kdy se už jen divák bezmocně směje nechtěně vtipným momentům nebo zuřivě tluče hlavou do zdi a ptá se, jak je možné, že se v lidském mozku dokáže zrodit taková chujovina (kterou ani nezničitelný Samuel L. Jackson nezachrání); celkově 2*. ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Jestli se o akční produkci 90. let dá říct něco pozitivního, pak to, že přece jen znamená určitý řemeslný posun k lepšímu od tupých akčních béčkových podívaných s pneumatickými svalovci z předchozí dekády. Lepší efekty, nadupanější akce, kvalitnější herci. Dlouhý polibek na dobrou noc tento trend ale nepotvrzuje. Mohl by nést podtitul "to nejblbější z devadesátek v jednom". Jestli z dílny Rennyho Harlina vzešla Smrtonosná past 2, která představuje velmi slušný žánrový nadprůměr (jakkoliv ne špičku), pak Dlouhý polibek je její protipól. Davisová se do role superagentky nehodí do té míry, že to zavání ztrátou producentské soudnosti. Možným východiskem mohl být posun k přiznané žánrové parodii, ale tahle možnost tvůrce evidentně nenapadla. Film je sice odlehčovaný hláškami a nebere se úplně vážně, jak bylo konec konců u akčních filmů této etapy zvykem, přesto smích, který ve mě snímek vyvolával, se zjevně míjel s očekáváními tvůrčího štábu. Tohle je tak naivní a hloupoučké, že si to lepší hodnocení prostě nezaslouží. Celkový dojem: 25 %. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Těžký úlet v podobě devadesátkového, lehce poblázněného mixu komedie, divoké akce, nevyrovnaných efektů a nadsázky. Ta snaha o supercool akčňák se ve velké většině mijí účinkem díky z prstu vycucánému příběhu bez šťávy a spoustě otravných klišé a to, co Harlinovi fungovalo v soustředěném a přímočarém Cliffhangerovi a Geene Davis v rozevlátém a pohádkovém Cutthroat Island tady dohromady nejde. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Jo to byla ještě doba, kdy Geena Davis vypadala ještě k světu a dalo se na ní dívat. Já tuhle ženskou kdysi žral a tento film jsem měl docela rád, viděl jsem ho několikrát. Vcelku snesitelná akční podívaná s několika povedenými akčními scénami (nezapomenutelnou scénou při mučení na mlýnském kole a bruslení). Taky tady padlo pár nezapomenutelných hlášek, hlavní hrdince solidně sekundoval Samuel L. Jackson – jo to byly časy. Netvrdím, že jde o nějakou pecku, ale slušnou průměrnou podívanou, která neurazí. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Scéna s korčuľovaním mala skončiť tak, že Samantha predviedla dvojitého Axela a následne mala vystreliť ponad svoju prevrátenú hlavu. Geena Davis sa to však nedokázala naučiť predviesť plynulo a ani pokusy dotočiť to na zelenom plátne nedopadli dobre, takže to zo scenára radšej vypustili. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Atlantic City (New Jersey, USA), Lynnwood (Washington, USA) a v Montreale, Toronte, Collingwoode, Miltone, Hamiltone, Markhame, Muskoke, Uxbridge a Niagarských vodopádoch (Kanada). Film sa natáčal od 10. januára do 23. mája 1996. (Arsenal83)
  • Při rvačce, která se odehrává okolo 99. minuty, je Charlie (Geena Davis) zraněna na pravém boku. Když si však později ránu prohlíží, má sřám na boku levém. (Terva)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama