Reklama

Reklama

Past na turisty

  • USA Tourist Trap
Trailer

Obsahy(1)

Když parta mladých na dovolené sjede z dálnice, objeví krásný, zcela opuštěný kraj, kde je pouze prapodivně umístěné muzeum s reálně vypadajícími figurínami. Potkají zde též svérázného, ale sympatického majitele muzea, který se chová laskavě a přátelsky. Nicméně brzy se začnou dít podivné věci - figuríny ožívají, přátelé se ztrácejí, běhá zde šílenec a i ten laskavý chlapík se začíná jevit poněkud záhadně. Proč někdo (něco) zabíjí nevinné turisty a přežije vůbec někdo? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

tron 

všetky recenzie používateľa

Zabudnutý horor, ale nie úplne právom. Hoci to po mnohých stránkach zostarlo, naopak po inej stránke stále ide o atraktívny film. Figuríny vedia byť s trochou snahy pekne strašidelné a tuná našťastie trocha snahy prítomná bola, takže spokojnosť, na niektorých miestach je to ozaj dosť nepríjemná záležitosť. Bohužiaľ sa mi zdá, že mínusov je viac: hlavní hrdinovia sú strašne nezaujímaví a nudní a Chuck Connors je síce nechutný, ale nechutný neznamená automaticky desivý, rešpekt budiaci a strašidelný. A hoci v hororoch ocením skôr atmosféru, než krv, tu mi predsa len čiastočne vadilo, že je to až nerealisticky zbavené krvi. Posledná scéna rapídne wtf. Režisérovi téma zjavne nedala spávať a o 10 rokov neskôr odštartoval relatívne spriaznenú sériu Majster bábkar. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Ale jo celkem to šlo. Pravda je že jsem o filmu nijak moc nevěděl. No a taky jsem dostal průměrnou vyvraždovačku s pár dobrýma nápadama, ty loutky byly skvělý a dokázaly nahnat strach, což se nedá říct moc o hlavním padouchovy kterej přehrával kde to jen šlo. On režisér Schmoeller měl vždycky šílený nápady, což se mu vyplatilo. Jinak by film spadnul do podprůměru. Atmosféra byla ucházející a vraždy celkem nápadité. Bohužel ani s jedním hrdinou jsem nijak moc nesympatizoval a bylo celkem šumák kdo zhebne. Nejvíc asi musím vynachválit hudbu Donaggia, na tohohle chlápka dávám pozor už od doby kdy jsem poprvé slyšel dokonalej Theme z The Howling. TAdy opět dokazuje že díky hudbě se dá navodit správná atmosféra. ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Tourist Trap pokračuje v zajeté tradici hororů z konce 70. let, kdy kralovala hlavně odnož exploitation/slasher. Nejednou se mi vybavily kousky typu Halloween či Hooperův Eaten Alive, a to hlavně prostředím odlehlého, bohem zapomenutého místa. Kombinace vraždícího psychopata, nádechu mysteriózna, domu s tajemnými figurínami a hlubokých lesů se tu ukázala jako zdařilá. Působivý úvod a vůbec celá první polovina filmu je lahůdkou pro milovníky silně ponuré atmosféry, ve které malá skupinka hrdinů zjišťuje, do jakých sraček se to dostala. Půlka druhá už vyloží karty na stůl, a i když má ještě co nabídnout, napětí se bohužel vytrácí. Každopádně sranda to je, to bez debat. (70%) ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Nie vyslovene zlý horor, taká bežná vyvražďovačka, no originalitou ani hororovými scénami ma to príliš neohúrilo. Dej inšpirovaný Psycho a Domom voskových figurín, zabijak v hlúpej maske, pod ktorou hneď od začiatku viete kto sa skrýva... Ani hudobná zložka mi neprišla práve vhodná pre dané momenty. A tú telekinézu som nejako nepochopil. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu bola vynikajúca a napínavá, so strašidelnými bábikami a poriadne desivou hudbou. Dokonca som si vtedy myslel, že to bude jeden z najlepších hororov 70. rokov. Lenže potom nastal zlom. Ja fakt neviem, čo sa stalo, ale začalo sa to neskutočne ťahať. Prešlo nejakých 30 minút, a za celý ten čas zomreli (len) nejakí 2-3 ľudia a celé to stálo na mieste, vôbec nič sa nedialo, atmosféra zmizla a bábiky mi už pripadali skôr na smiech. Pribúdali ďalšie a ďalšie minúty, naťahovali to ako žuvačku, že som už zaspával, a film samozrejme nie a nie skončiť. Toto bola asi najdlhšia a nejnudnejšia koncovka, akú som videl a pri záverečných titulkách som si povedal "Vďaka Bohu" (a to som ateista). Škoda, preškoda! ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • Film bol natočený na základe filmového projektu, ktorý David Schmoeller natočil v čase, keď bol študentom filmovej školy. (beso74)
  • Hudobný skladateľ Pino Donaggio dostal za svoju prácu šestinu rozpočtu celého filmu. (beso74)
  • Úvodná scéna, v ktorej lietajú veci zo skrine bola natáčaná tým spôsobom, že skriňa bola upevnená na povale a členovia štábu umiestnení nad ňou postupne uvoľňovali predmety a tie padali kolmo dole. Vo filme to vytvára ilúziu, že lietajú z jednej strany miestnosti na druhú. (beso74)

Reklama

Reklama