Reklama

Reklama

Past na turisty

  • USA Tourist Trap
Trailer

Obsahy(1)

Když parta mladých na dovolené sjede z dálnice, objeví krásný, zcela opuštěný kraj, kde je pouze prapodivně umístěné muzeum s reálně vypadajícími figurínami. Potkají zde též svérázného, ale sympatického majitele muzea, který se chová laskavě a přátelsky. Nicméně brzy se začnou dít podivné věci - figuríny ožívají, přátelé se ztrácejí, běhá zde šílenec a i ten laskavý chlapík se začíná jevit poněkud záhadně. Proč někdo (něco) zabíjí nevinné turisty a přežije vůbec někdo? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dnes pre niekoho už paródia, ale hnusné voskové plešatce nepôsobia lákavo ani dnes. Teda len pre mňa, medzičasom sa voskoví plešatci stali sex idolmi. Lacné triky vidno zreteľne, no lietajúce hrnce sú na druhej strane tiež nebezpečné, nerez býva tvrdý a málokto ho chce ako bejzbolku. Pre mňa na starú školu celkom fajn. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nedajú sa uprieť určité originálne vsuvky (ako "výkladové" modely z Ozety či Makyty, ktoré v závere dávajú zmysel). Taktiež mnohých určite potešil malý twist v podobe odhalenia identity hlavného "zabávača". Lenže všetko ostatné je tak nejak príliš nehororové, bez prvkov, ktorých by sa človek rád dočkal. Tak isto musím povedať, že mi "Tourist Trap" prišiel ďaleko viac ako taký kvalitatívne slabší psycho slasher bez krvi a gore, než hixploitation v pravom slova zmysle, v ktorom došlo k narušeniu vzťahov medzi ľuďmi z mesta a dediny. Budovanie atmosféry ako jeden z mála znakov, ktorý sa snaží fungovať, to celé nepotiahne, a tak len skonštatujem: "za málo peňazí - málo muziky". ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Nie vyslovene zlý horor, taká bežná vyvražďovačka, no originalitou ani hororovými scénami ma to príliš neohúrilo. Dej inšpirovaný Psycho a Domom voskových figurín, zabijak v hlúpej maske, pod ktorou hneď od začiatku viete kto sa skrýva... Ani hudobná zložka mi neprišla práve vhodná pre dané momenty. A tú telekinézu som nejako nepochopil. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu bola vynikajúca a napínavá, so strašidelnými bábikami a poriadne desivou hudbou. Dokonca som si vtedy myslel, že to bude jeden z najlepších hororov 70. rokov. Lenže potom nastal zlom. Ja fakt neviem, čo sa stalo, ale začalo sa to neskutočne ťahať. Prešlo nejakých 30 minút, a za celý ten čas zomreli (len) nejakí 2-3 ľudia a celé to stálo na mieste, vôbec nič sa nedialo, atmosféra zmizla a bábiky mi už pripadali skôr na smiech. Pribúdali ďalšie a ďalšie minúty, naťahovali to ako žuvačku, že som už zaspával, a film samozrejme nie a nie skončiť. Toto bola asi najdlhšia a nejnudnejšia koncovka, akú som videl a pri záverečných titulkách som si povedal "Vďaka Bohu" (a to som ateista). Škoda, preškoda! ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Voskové muzeum, Psycho, Westworld, Carrie, Zuřivost. Dobrá inspirace nezabránila tomu, aby vzniklo zajímavé dílko, které si z uvedených filmů bere po špetkách. Místy strašidelný, místy pomalejší horror s umírněnými gore efekty a s výbornou již osmdesátkovou hudbou hudebního mága Donaggia. Klasickou vyvražďovačku ocení zejména fanoušci 80.let. Skupina mladých lidí, kteří porušují všechna nepsaná pravidla žánru, je odsouzena zemřít rukou psychopata, který jakoby z Psycha vypadl. Dům na samotě, kde ožívá úplně všechno, podivné muzeum, lesy s mlhou, vodou, hady a pomoc v nedohlednu. Jen jsem si celou dobu říkal: doufám, že všechny nepřežije ta bloncka....poslední záběr potěšil. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (18)

  • Hudobný skladateľ Pino Donaggio dostal za svoju prácu šestinu rozpočtu celého filmu. (beso74)
  • Hudobný skladateľ Pino Donaggio nevedel po anglický, jedine po španielsky. A tak, aby sa mohol dorozumievať s režisérom a inými členmi štábu pri tvorbe hudby, využíval služby tlmočníka. (beso74)

Reklama

Reklama