Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Marketing, nebo víra tvůrců? Nemůžu se rozhodnout, když Američan točí film s biblickým námětem. Film dějově hodně podobný knize Jeho království od Mika Waltariho. Stěžejní noční rozhovor mohl být mnohem duchaplnější a myšlenkově hlubší, tady se ukázala bezradnost filmařů v uchopení křesťanského poselství a podstaty Ježíšova učení. Na druhou stranu příběh je zajímavý a podobný film neznám. Slušná detektivka, ale hluboký zážitek nečekejte, o ten ani nešlo mám dojem. Takže upřímný marketing? Tak či onak, biblický náměť se dá natočit v podstatě jen dvojím způsobem - doslovně, nebo naopak "rouhačsky". Kevin Reynolds šel první cestou. Shrnutí: příjemně plynoucí film s poměrně dobrým zpracováním, no bez hlubšího dopadu na diváka. Technická poznámka - podle zdejších verbalovců je každý film, kde se objeví postava Ježíše Krista ve zpracování věrném Písmu svatém vatikánskou agitkou, což už samo o sobě je hodně hloupé konstatování. Proč dnes nemůže někdo natočit film podle Bible, aniž by byl hned vysmíván pro agitaci?? Tak by mě zajímalo, jestli třeba Hra o trůny není porno agitkou, hm? ()

Hugo01

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, jak jsem se k tomuhle filmu vůbec dostal. Dobře, tak teda vím, ale ten důvod tu z jistých důvodů nemůžu uvést. Každopádně jsem se...prokousal?.. první půlhodinou a pak jsem to musel utnout. Pokud mě někdo odmění dostatečným počtem neoznačených pětisetdolarovek, tak slibuju, že to vydržím až k závěrečným titulkům. ()

Reklama

ChrisBa 

všetky recenzie používateľa

Obrovské prekvapenie. Takmer žiadna mediálna kampaň, žiadne veľké herecké obsadenie, dokonca ani trailery nijak nevzbudzovali rešpekt. A výsledok? Jeden z najlepších filmov posledných mesiacov. Fiktívny príbeh rímskeho tribúna na pozadí najväčšieho príbehu histórie, tentokrát z úplne iného pohľadu, než sme doteraz videli a počuli. Ježiš(Ješua) ani jeho učeníci nie sú hlavnými postavami. Ješuu vidíme prvýkrát vo filme až mŕtveho na kríži. A odvtedy má film veľkú silu. Pátranie Claviusa po jeho tele a vypočúvania sú niečím novým v tejto tématike.Každé stretnutie s Ješšuom je emocionálne veľmi silné, podporené skvelou hudbou, podarenými exteriérmi a výbornými hereckými výkonmi. Zrejme som bol naladený na správnu nôtu. Síce táto posledná pol hodina možno trochu stráca tempo, ale nestráca nič na svojej sile a hĺbke. Clavius reprezentuje nás všetkých, ktorí vďaka nemu máme možnosť nazrieť do zákulisia stretnutí učeníkov so svojím učiteľom. Možno preháňam s pozitívami, ale pre mňa to bol zážitok a aj preto odpustím nedostatky. 5* ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Pustiť sa do tejto biblickej témy z iného pohľadu je určite originálne a nanajvýš zaujímavé. Videli sme mnoho filmov z pohľadu veriaceho človeka, ale vyšetrovanie ( resp. hľadanie mŕtvoly ) po ukrižovaní Ježiša tu ešte nebolo. Tvorcovia však častokrát strácali podu pod nohami, druhá polovica filmu sa nesie v osvedčenom duchu, čo stráca na konzistentnosti príbehu. Na film sa rýchlo zabudne, nezanechá na divákovi žiadnu stopu, v pamati zostane azda len výkon Josepha Fiennesa. ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Nejsem věřící a tak jsem byl zvědavý jak se s tím tvůrci poperou. Přišlo mi to jako thriller o hledání Ježíše. Vyšetřování, výslechy, razie a pak se jeden bezvěrec obrátí na druhou stranu a dělá taktickýho průvodce dvanácti apoštolům. No potěš koště. Ale na druhou stranu, je to aspoň slušně natočený, i když strašně nudný. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama