Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (157)

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Skoda, ze tu smrdi na prvnim miste dementuv nicnerikajici komentar, ale co se da delat. Nic. Kdyz jsem se behem Stedrovecerniho posezeni chystal zkouknout nejaky film, zcela nahodne jsem skoncil u tematickyho filmu o nanebevstoupeni Jezise Krista. Vetsine lidi u nas to moc nerekne a ja se k filmu dostal omylem, jinak bych si to asi taky nevybral. Videl jsem "Risen" a Rimana a splet si to s Ryse: Son of Rome (hack n slash baby) a myslel jsem, ze to bude akcni oddychovka. Misto toho jsem koukal na biblicky pribeh, ktery byl zfilmovan uz tolikrat, ze ani nevim to cislo.. O filmu samotnym: Fiennes byl v pohode, herec Jezise taky a Felton jakbysmet. Film neni nijak revolucni, zajimavy, akcni - proste bible ve filmu. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Historikom zobrazené udalosti pôsobia takmer ako zem nepoznaná a fikcia je viac vymyslená než sledujúca historické reálie a biblické rozprávanie. Pre kresťanov je to nedostačujúce, pre ateistov zas málo uveriteľné alebo presvedčivé. Účelom sa teda film minul účinku u každej kategórie diváka. Pilát je vykreslený ako neskutočne pohrúžený do vyšetrovania Kristoveho zmrtvýchvstania, to je výmysel. Kajfáš čo by hlava Židov zase s takou mocou, že i Pilát má pred ním rešpekt? Ďalší blábol. Apoštoli tu pôsobia dosť bláznivým dojmom. Celkovo môžeme hodnotiť ako veľmi málo vydarené dielo ()

Reklama

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Snímek mě docela bavil po celou dobu sledování. První polovina je i dost realistická a zajímavá, i přes ne příliš povedený casting. Ježíš zde vypadá jak z nějaké parodie a pokud to měl být křesťanský film, tak tohle tvůrci trochu přehnali. Zas tak špatně to ale natočené není, až na akci. Bojová scéna na začátku vypadá jak z nějaké nepovedenné videohry. Nebevstoupení páně také nebylo vůbec emotivní a dojemné, spíš typicky americké. Jako takový malý výbuch si to vážně nepředstavuju. Ale jinak mi režie připadala standardní. Vizuální stránka filmu je třeba obstojná. Ve druhé půlce se už děje to, co celý film čekáte, že se stane, takže to filmu trochu ubírá na atraktivitě, ale myslím si že, pokud vás to do té doby bavilo, dokoukáte to v pohodě. A pointa je hezká a hřejivá. Vidím, to na zasloužené a čisté tři hvězdy. ()

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý počin, ako stvorený pre obdobie Veľkej noci. Možno nie úplne presný vo všetkom, ale niečo také sa mohlo teoreticky stať (myslím-vyšetrovanie). V mene Krista je v mnohom podobný filmu Tajomstvo Kristovej hrobky s D. Lundgrenom, no predsa je iný a má svoju vlastnú tvár, na slušnej úrovni. Je potešujúce, že film bol aj v kinách. Joseph Fiennes tu odvádza pomerne dobrý výkon. Risen je síce trochu drsný, brutálny, ale Rimania takí boli a rovnako aj tá doba. Cliff Curtis tu dosť sedel do tej veľmi dôležitej role, Pána. Prosto, podarený a kvalitný počin! ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled dobrý nápad. Po technické stránce dobré zpracování. Ale čím dál se děj posouvá, tím je to horší a horší a čím dál tím víc to připomíná Bibli. Jako by si film objednala církev, aby ukázala, jak nevěřící poznávali církev. A celou dobu jsem si říkal, koho mi hlavní hrdina připomíná. Ještě, že jsem si to uvědomil až ke konci, jinak by to byla komedie s Petrem Čechem v hlavní roli. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama