Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)

Reklama

Reklama